Το βακτήριο που κατατρώει την ανθρώπινη σάρκα «ξαναχτύπησε»: μια γυναίκα νεκρή στη Φλόριντα

12:58 2/7/2019 - Πηγή: People

Ανησυχία έχει ξεσπάσει στη Φλόριντα για την ποιότητα των νερών στις παραλίες της, καθώς μία εβδομάδα μετά το περιστατικό της 12χρονης που κόντεψε να χάσει τα άκρα της όταν προσβλήθηκε από θαλάσσιο βακτήριο, μια γυναίκα έχασε τη ζωή της, παρουσιάζοντας παρόμοια συμπτώματα.

Συγκεκριμένα, η Lynn Fleming, 77 ετών, απολάμβανε το μπάνιο της σε παραλία της Φλόριντα, όταν μετά από μία βουτιά τραυματίστηκε στην ποδοκνημική περιοχή. Στο πλευρό της έσπευσαν οι ναυαγοσώστες της παραλίας, παρέχοντας της τις πρώτες βοήθειες.

Το τραύμα δεν φαινόταν σοβαρό, οπότε

το απολύμαναν και κάλυψαν την πληγή με τραυμαπλάστ. Η 77χρονη επέστρεψε στη ζωή και στις δραστηριότητές της, την επόμενη μέρα ο γιος της καθάρισε ξανά το τραύμα και όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά.

Ωστόσο, το βράδυ της επόμενης μέρας η άτυχη γυναίκα τηλεφώνησε στην οικογένεια της, λέγοντας ότι πονούσε, ενώ το πόδι της είχε γίνει κόκκινο, είχε πρηστεί και δεν μπορούσε να το κουνήσει καθόλου.

Το ίδιο εκείνο Σαββατοκύριακο της έκαναν αντιτετανικό και της χορήγησαν αντιβιοτικά, όμως, μέσα σε λίγες ώρες η κατάσταση της επιδεινώθηκε. Την άτυχη γυναίκα βρήκαν αναίσθητη στο διαμέρισμα της. Όταν οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η γάγγραινα είχε προχωρήσει ανεπανόρθωτα, ενώ οφειλόταν σε βακτήριο το οποίο τρεφόταν από τους ιστούς τους οργανισμού της.

Η 77χρονη υπέστη δύο εγκεφαλικά και πολυ-οργανική ανεπάρκεια, λίγες ώρες πριν πεθάνει. Ο γιος και οι συγγενείς της αποφάσισαν να κάνουν γνωστό το τραγικό περιστατικό, προκειμένου να προειδοποιήσουν άλλους που υτή την εποχή απολαμβάνουν το μπάνιο τους στις ακτές της Φλόριντα.

Από την πλευρά του ο Δρ Stephen Spann, κοσμήτορας του Ιατρικού Κολλεγίου του Πανεπιστημίου του Χιούστον, δήλωσε ότι η ύπαρξη μιας πληγής εκτεθειμένης στο υφάλμυρο νερό όπου ζουν αυτά τα βακτήρια αυξάνει τις πιθανότητες λοίμωξης, ενώ ο ίδιος έθεσε και ακόμη μία παράμετρο, εφιστώντας την προσοχή σε όσους καταναλώνουν οστρακοειδή.

«Οφείλετε να είστε απολύτως σίγουροι για την άριστη κατάστασή τους πριν τα καταναλώσετε», επισημαίνει.

Την ίδια στιγμή, η αύξηση των κρουσμάτων ανθρώπων που είχαν κάποια περιπέτεια υγείας μετά από τραυματισμό τους στη θάλασσα, κάνει τους γιατρούς να επιμένουν ότι δεν είναι πλέον καθόλου ασφαλές το να μπαίνει κάποιος στο θαλάσσιο νερό, αν υπάρχει κάποια ανοιχτή πληγή σε κάποιο σημείο του σώματός του.

ΠΗΓΗ: CNN.com

Keywords
Τυχαία Θέματα