Σεισμός στην Αλβανία: Στους 35 οι νεκροί, 40 αγνοούνται – Λιγοστές οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί στα συντρίμμια

10:59 28/11/2019 - Πηγή: People

Με την Ελλάδα να έχει στείλει αποστολή της ΕΜΑΚ για να συνδράμει στην προσπάθεια των αλβανικών αρχών, οι πληροφορίες από τη γείτονα δεν είναι ιδιαιτέρως θετικές. Ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί, έφτασε τους 35, κι ενώ υπάρχουν ακόμα 40 αγνοούμενοι και αρκετοί τραυματίες ή αναίσθητοι στα νοσοκομεία που οι γιατροί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν τους πάντες.

Συνολικά, μόνο η ελληνική αποστολή έχει ανασύρει από τα συντρίμμια του σεισμού των 6.4

Ρίχτερ 9 ανθρώπους, οι 2 ζωντανοί και οι 7 αναίσθητοι. Το έργο τους όμως στις πόλεις Τιμάν και Δυρράχιο δυσκολεύει από τους μετασεισμούς που έχουν σημειωθεί το τελευταίο 24ωρο. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης είχαμε δύο απανωτές δονήσεις των 4.5 και 4.4 Ρίχτερ στα περίπου 25 χιλιόμετρα βόρεια του Δυρράχιου.

Την ίδια στιγμή, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open Beyond εμφανίστηκε ο καθηγητής του ΑΠΘ Σπύρος Παυλίδης, επικεφαλής της ομάδας Γεωλογία των Σεισμών, και ανέφερε πως κατά την έρευνα της ομάδας του στο ρήγμα που προκάλεσε τον σεισμό για τον TAP, είχαν προβλέψει πως θα έρθει ένας δυνατός σεισμός.


Η στιγμή που ένας ηλικιωμένος μαθαίνει ότι κάποιος συγγενής του πέθανε

Από τις πρώτες εικόνες που έκαναν το γύρο του διαδικτύου μετά τον σεισμό, ήταν αυτή της ΕΜΑΚ που παρέδιδε ένα ρολόι στα χέρια ενός κυρίου και του έδινε συλλυπητήρια για την απώλειά του. Το βλέμμα του και ο σιωπηρός του πόνος τα λένε όλα.

Η αχτίδα φωτός μέσα στο σκοτάδι

Υπάρχουν όμως και νέα που σίγουρα δίνουν μια ελπίδα και μια μεγαλύτερη αντοχή μπροστά σε αυτή τη συλλογική απώλεια. Το Euronews Albania μετέδωσε χθες πως την ώρα του σεισμού μια γυναίκα ετοιμαζόταν να γεννήσει δίδυμα. Οι γιατροί, αντί να υπακούσουν στις υποδείξεις και να βγουν από το νοσοκομείο, έμειναν στην αίθουσα τοκετού, ξεγέννησαν τη γυναίκα και στη συνέχεια την προφύλαξαν μαζί με τα δύο νεογέννητα μωρά της.

These twins were born merely 20 minutes after the 6.4-magnitude earthquake that hit on Tuesday. Despite damages in the hospital, doctors refused to walk out on their patients. 17 babies were born in the last 24 hours. pic.twitter.com/DMuwPe29uw

— Euronews Albania (@EuronewsAlbania) November 26, 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σεισμός, Αλβανία, – Λιγοστές,seismos, alvania, – ligostes