Ποιες χώρες σπάνε ρεκόρ σε ώρες εργασίας- Η θέση της Ελλάδας

09:54 1/10/2019 - Πηγή: People

Ο μέσος χρόνος εργασίας στις ΗΠΑ είναι 38,6 ώρες εβδομαδιαίως, με τη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στον κόσμο να κατατάσσεται στην 19η θέση της λίστας που καταρτίζει ο ΟΟΣΑ.

Η ετήσια έκθεση του Οργανισμού περιλαμβάνει 40 χώρες και φέτος προκύπτει ότι ο μέσος χρόνος εργασίας σε αυτές τις χώρες είναι 36,8 ώρες την εβδομάδα. Η Ελλάδα βρίσκεται στη 16η θέση και ο μέσος όρος εργασίας είναι οι 38,8 ώρες την

εβδομάδα. Και μπορεί να φαίνονται πολλές και ίσως να ζηλεύουν πολλοί το μέσο Ολλανδό εργαζόμενο, που εργάζεται κατά μέσο όρο 29 ώρες την εβδομάδα, όμως υπάρχουν και χειρότερα.

Δείτε παρακάτω τις δέκα χώρες με τα χειρότερα ωράρια εργασίας.

10.Βραζιλία: Στη δέκατη θέση βρίσκεται η Βραζιλία με μέσο όρο τις 39,5 ώρες εργασίας την εβδομάδα. Ο μέσος Βραζιλιάνος εργάζεται πολύ περισσότερες ώρες από τις περισσότερες χώρες του ΟΟΣΑ, ενώ ξοδεύει 14,6 ώρες την εβδομάδα για φαγητό, ύπνο και κοινωνικές συναναστροφές.

9.Ουγγαρία: Στην ένατη θέση βρίσκεται η Ουγγαρία με 39,6 ώρες την εβδομάδα. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι γυναίκες στην Ουγγαρία έχουν το χαμηλότερο ποσοστό γονιμότητας από όλες τις γυναίκες στις χώρες του ΟΟΣΑ και αυτό οφείλεται, σε σημαντικό βαθμό, στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν αρκετές παροχές για τις εργαζόμενες μητέρες ώστε να έχουν βοήθεια στο μεγάλωμα των παιδιών τους, πέραν της άδειας μητρότητας. Μόνο το 11% των παιδιών κάτω από την ηλικία των τριών δέχονται κάποιου είδους ημερήσιας φροντίδας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο fortunegreece.com 

Keywords
Τυχαία Θέματα