Πέθανε ο «Ξένοιαστος Καβαλάρης» Πίτερ Φόντα

10:25 17/8/2019 - Πηγή: People

Ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς και δημιουργούς του Hollywood, o Πίτερ Φόντα (Peter Fonda) πέθανε χθες Παρασκευή 16/08 στην κατοικία του στο Λος Άντζελες, σε ηλικία 79 ετών. Ο Φόντα έγινε διάσημος με τον ρόλο του «μηχανόβιου» στη θρυλική ταινία «Easy Rider» (Ξένοιαστος Καβαλάρης, 1969), στην οποία συμπρωταγωνίστησε με τους Ντένις Χόπερ και Τζακ Νίκολσον, ενώ συνυπογράφει σ’ αυτή και το σενάριο.

Η ανακοίνωση της οικογένειάς του για την απώλεια αναφέρει: «Με βαθιά θλίψη

ανακοινώνουμε ότι ο Πίτερ Φόντα απεβίωσε. Ενώ θρηνούμε την απώλεια αυτού του γλυκού και αβρού άνδρα, ευχόμαστε οι πάντες να τιμήσουν το αδάμαστο πνεύμα του και την αγάπη του για τη ζωή. Προς τιμή του Πίτερ, σας παρακαλούμε υψώστε το ποτήρι σας σε μια πρόποση στην ελευθερία».

Ο θάνατός του οφείλεται σε αναπνευστική ανακοπή εξαιτίας του καρκίνου των πνευμόνων από τον οποίο έπασχε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του.

Ο Πίτερ Φόντα ήταν γιος του κορυφαίου ηθοποιού Χένρι Φόντα και μικρός αδελφός της Τζέιν Φόντα, ενώ είναι ο πατέρας της Μπρίτζετ Φόντα.

Ο «Ξέγνοιαστος Καβαλάρης», η ταινία στην οποία συνυπογράφει το σενάριο και πρωταγωνιστεί στο πλευρό του Ντένις Χόπερ (που τη σκηνοθέτησε), αποτελεί μία από τις πλέον εμβληματικές ταινίες του παγκόσμιου σινεμά και της δεκαετίας των 60s.


Το 1998 προτάθηκε για Όσκαρ για τη συμμετοχή στην ταινία «Ulee’s Gold» (Το χρυσάφι του Οδυσσέα)- για την οποία τελικά απέσπασε Χρυσή Σφαίρα-, ενώ η τελευταία του συμμετοχή είναι στην ταινία «The Last Full Measure», η οποία θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα