Πάει και το Mad… Οριστικοί τίτλοι τέλους για το ανατρεπτικό περιοδικό

18:35 5/7/2019 - Πηγή: People

Οριστικοί τίτλοι τέλους για το ιστορικό περιοδικό κόμικ Mad σύμφωνα και με επίσημη ανακοίνωση της DC Comics. Όπως έγινε γνωστό, το έντυπο πλέον θα συνεχίσει να υπάρχει ως ειδική –και απολύτως… σποραδική έκδοση- ενώ οι φανατικοί, ανά τον πλανήτη, θα μπορούν να το αγοράζουν πλέον μόνο από βιβλιοπωλεία και σημεία όπου πωλούνται αποκλειστικά κόμικ.

I am profoundly sad to hear that after 67 years, MAD

Magazine is ceasing publication. I can’t begin to describe the impact it had on me as a young kid – it’s pretty much the reason I turned out weird. Goodbye to one of the all-time greatest American institutions. #ThanksMAD pic.twitter.com/01Ya4htdSR

— Al Yankovic (@alyankovic) July 4, 2019

Ας σημειωθεί ότι το Mad δεν ήταν ακόμη ένα περιοδικό κόμικ, αλλά ο λόγος για τον οποίο οι ΗΠΑ έμαθαν να διαβάζουν ακόμη καλύτερα πίσω από τις γραμμές της γελοιογραφίας.

Το περιοδικό σταματά να εκδίδεται το ερχόμενο φθινόπωρο ως μηνιαίο και στην ανακοίνωση αυτής της εξέλιξης πολλές ήταν οι αντιδράσεις από διάσημους και αντισυμβατικούς που δεν έκρυψαν τη θλίψη τους για το τέλος εποχής αυτής της επιδραστικής έκδοσης.

«Είμαι βαθιά λυπημένος που ακούω ότι μετά από 67 χρόνια, το περιοδικό MAD θα σταματήσει να εκδίδεται. Δεν μπορώ να περιγράψω τον αντίκτυπο που είχε σε εμένα ως νεαρό αγόρι – είναι σχεδόν αυτός ο λόγος που βγήκα κάπως περίεργος. Αντίο σε έναν από τους μεγαλύτερους αμερικανικούς θεσμούς όλων των εποχών. #ThanksMAD», έγραψε μεταξύ άλλων στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o Al Yankovic, ενώ συγκινησιακά φορτισμένη ήταν και η ανάρτηση του Steven Van Zandt (Little Steven) διάσημου από την καριέρα του στην μπάντα του Bruce Springsteen, αλλά και από τον ρόλο του Σίλβιο Ντάντε στους Sopranos: «Ωραία ήταν όταν βρέθηκα στο εξώφυλλο του Rolling Stone, ποτέ μου όμως δεν ένιωσα ότι είχα κάνει σημαντική καριέρα, μέχρι που βρέθηκα στο εξώφυλλο του Mad!».

Mad πρωτοκυκλοφόρησε ως λεύκωμα κόμικ το 1952 και το πρώτο τεύχος του ήταν αποκλειστικό δημιούργημα του εκδότη και διευθυντή του, αλλά και μία από τις πιο σημαντικές μορφές στην ιστορία των κόμικς, τον Harvey Kurtzman.

Μέχρι το 1955 είχε εξελιχθεί σε περιοδικό μηνιαίας έκδοσης και χρόνο με τον χρόνο, δείχνοντας με χάρη τα δόντια σου σε πολιτικούς και περσόνες της διεθνούς πολιτικής, και όχι μόνο σκηνής, έφτασε να γίνει θεσμός στις εκδόσεις και μέχρι το 1974 να πουλάει πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στις ΗΠΑ.

Πάντως, για να είναι κανείς αντικειμενικός φαίνεται ότι έγιναν προσπάθειες για να κρατηθεί το έντυπο στη ζωή, αφού πέρσι την άνοιξη είχε επιχειρηθεί το επαναλανσάρισμά του, το οποίο, όμως, δεν άντεξε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΠΗΓΗ: Pitchfork.com

Keywords
Τυχαία Θέματα