Οι κινέζοι συνοροφύλακες τοποθετούν κρυφά app παρακολούθησης στα κινητά των τουριστών

13:19 3/7/2019 - Πηγή: People

«Τσιπάκια» στα κινητά των τουριστών τοποθετούν κινέζοι συνοριοφύλακες και κατεβάζουν προσωπικά δεδομένα στο πλαίσιο της αυξημένης επιτήρησης στην απομακρυσμένη περιοχή Σινγιάνγκ, αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της The Guardian.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις για την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων που έφερε στο φως το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας (σε συνεργασία με άλλα 4 διεθνή μέσα ενημέρωσης, Süddeutsche Zeitung,

NDR, New York Times, Motherboard), η κυβέρνηση της Κίνας έχει βάλει στόχο τους τουρίστες που εισέρχονται στο έδαφός της μέσω του Κιργιζιστάν. Οι συνοροφύλακες τους παίρνουν τα κινητά και εγκαθιστούν κρυφά ένα app το οποίο τους επιτρέπει να αποσπούν emails, επαφές και κείμενα και πληροφορίες για την ίδια τη συσκευή.

Οι τουρίστες αναφέρουν ότι δεν έχουν ειδοποιηθεί γι’ αυτό από τις αρχές, ούτε τους ενημερώνουν τι ακριβώς ανιχνεύει το λογισμικό ούτε τι είδους πληροφορίες τους έχουν αποσπάσει.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, η εφαρμογή, που σχεδιάστηκε από κινεζική επιχείρηση, ψάχνει τα έξυπνα τηλέφωνα με λογισμικό Android για μια σειρά πληροφοριών που οι αρχές θεωρούν προβληματικές. Ειδικότερα, η Κίνα αναζητά όρους που σχετίζονται με τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό, συμπεριλαμβανομένου του Inspire, του αγγλόφωνου περιοδικού που δημιουργεί η Αλ-Κάιντα και βιβλία με οδηγίες χρήσης για σειρά όπλων.

Ενώ αναζητά πληροφορίες και για άλλα πράγματα: από τη νηστεία τη διάστημα του Ραμαζανιού μέχρι υλικό για τον Δαλάι Λάμα και μουσική από ένα Ιαπωνικό συγκρότημα μέταλ, που ονομάζεται Unholy Grave (Ανίερος τάφος).

*Με στοιχεία από τη The Guardian 

Keywords
Τυχαία Θέματα