Οι Coldplay ακύρωσαν την περιοδεία τους για οικολογικούς λόγους και δείχνουν το μέλλον

15:13 21/11/2019 - Πηγή: People

Πριν λίγες μέρες οι Coldplay κυκλοφόρησαν το νέο τους άλμπουμ Everyday Life. Θα το παρουσιάσουν μάλιστα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο. Για να μπορέσουν να το προωθήσουν, είχαν ανακοινώσει μια μεγάλη περιοδεία σε όλο τον κόσμο. Μόνο που αυτή η περιοδεία θα αρχίσει και θα τελειώσει μόνο στην Ιορδανία όπου βρίσκονται αυτό τον καιρό. Όλες οι υπόλοιπες συναυλίες ακυρώνονται ουσιαστικά.

Η μπάντα σκέφτηκε

σοβαρά, συζήτησε με την παραγωγή τους και κατέληξαν στην απόφαση να ακυρώσουν όλη την περιοδεία μέχρι να βρουν έναν τρόπο που αυτή θα γίνει πιο φιλική προς το περιβάλλον. Οι συναυλίες είναι μια βιομηχανία που κανείς δεν έχει σκεφτεί τι αποτύπωμα αφήνουν στο περιβάλλον και δεν τους έχει δοθεί η απαραίτητη προσοχή. Το πλαστικό που σπαταλάται, το χαρτί για τα εισιτήρια, ενώ υπάρχει η ηλεκτρονική τους μορφή, γενικώς το διοξείδιο που απελευθερώνεται από πολλά κομμάτια όπως τα βεγγαλικά, οι καπνοί και όλα τα εφέ.

Στη βάση αυτή οι Coldplay δεσμεύτηκαν να βρουν τον τρόπο να αλλάξουν όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται, ώστε να γίνει η περιοδεία τους carbon neutral, να μην έχει δηλαδή άσχημο αποτύπωμα στο περιβάλλον. Την ίδια απόφαση έχει πάρει και η Billie Eilish και αρκετές ακόμα μπάντες.

Η Eilish έχει ζητήσει να μην υπάρχουν πλαστικά καλαμάκια, συστήνει στο κοινό της να φέρνει μαζί του μπουκάλια για να μην χρησιμοποιείται χάρτινο κυπελλάκι ή πλαστικό για το ποτό τους και γενικώς έχει ζητήσει να υπάρξουν υπηρεσίες ανακύκλωσης και περιβαλλοντική ενημέρωση. Από την επόμενη κιόλας συναυλία θα υπάρχει ένα κιόσκι που θα λέγεται «Billie Eilish Eco-Village».

Αυτές οι κινήσεις είναι το μέλλον, αλλά πρέπει να γίνουν το παρόν παντού. Είναι απλές κινήσεις που μπορούν να γίνουν, είναι πράγματα που δεν έχουν λόγο να υπάρχουν πια. Δεν υπάρχει λόγος να ανάβεις φωτοβολίδα σε συναυλία του Μάλαμα ή του Χαρούλη για να περάσεις καλά. Δεν υπάρχει λόγος να έχεις ως καλλιτέχνης πυροτεχνήματα στο τέλος ή στην αρχή της συναυλίας. Ωραία τα εφέ, αλλά ανήκουν πια στο παρελθόν. Ο κόσμος έχει έρθει για να ακούσει τα τραγούδια σου. Δεν θα πάθει τίποτα αν δεν τον φλομώσεις στα εφέ.

Μπορεί να φαντάζει μικρή η κίνηση των Coldplay, αλλά αν υπάρξει σε καθολική κλίμακα απ΄όλα τα μεγάλα ονόματα, η διαφορά θα φανεί. Και στο κάτω κάτω, αν αυτά τα ονόματα με αυτή την επιρροή δεν δείξουν τον δρόμο, ποιος θα το κάνει; Οι πολιτικοί που ο κόσμος έχει πάψει από καιρό να τους εμπιστεύεται;

Όπως λέει και ο τίτλος του άλμπουμ των Coldplay, αυτά πρέπει να γίνουν το everyday life μας…


Keywords
Τυχαία Θέματα