Ο Γιάννης Μετζικώφ για την περιπέτεια υγείας του: «Ήρθε και με βρήκε αιφνίδια…»

22:11 25/5/2019 - Πηγή: People

Λίγα πράγματα ξέρουμε για τη ζωή του καταξιωμένου σκηνογράφου. Ο ίδιος έχει επιλέξει να κρατά μια διακριτική στάση και δύσκολα θα τον ακούσεις να αναφέρεται δημόσια στις μεγάλες δυσκολίες που έχει περάσει στο παρελθόν. Μία από αυτές, μάλλον η πιο σοβαρή, ήταν ο καρκίνος.

Η μάχη με τον καρκίνο

«Σε μια πρόσφατη περιπέτεια υγείας, μου δόθηκε η ευκαιρία να επαναξιολογήσω πολλά πράγματα. Είναι μαγικό το να ξυπνάς το πρωί και να μπαίνει αυτός ο κρουνός φωτός και να σε προλαβαίνει ακόμα στα ξέστρωτα κρεβάτια και να σου χαρίζει άλλη μια μέρα. Αυτή η περιπέτεια ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Ήρθε και με βρήκε αιφνίδια, για να μου υπενθυμίσει ότι πρέπει να στεκόμαστε με μεγαλύτερη σοβαρότητα στο δώρο που λέγεται “ζωή”, γιατί μόνο ως δώρο μπορεί να εκληφθεί. Και να είμαστε ευγνώμονες. Τι ιερή λέξη αυτή!».

Όταν πέφτει η αυλαία

«Μέσα στο πέρασμα του χρόνου χάθηκαν πολλά κοστούμια μου, και καλώς χάθηκαν. Σάματι αυτά που υπάρχουν δεν είναι μέσα στην εγκατάλειψη στα βεστιάρια των θεάτρων; Ποιος στ’ αλήθεια νοιάζεται γι’ αυτά; Εδώ χάθηκαν θησαυροί ολόκληροι, σπουδαία έργα τέχνης, που η θέση τους έπρεπε να είναι μέσα στα μουσεία. Τα ασήμαντα δικά μου θα αντισταθούν στη φθορά; Μήπως και η ίδια η ζωή δεν χάνεται; Σαν μια θεατρική παράσταση κι αυτή. Τα φώτα σβήνουν, η αυλαία κλείνει, ο ηθοποιός ντεμακιγιάρεται, το άδειο ρούχο δεν είναι πια η Μαρία Στιούαρτ, κρεμιέται με ένα καρφί στον τοίχο και όλα τελείωσαν. Αύριο θα είναι μια άλλη παράσταση».

Διαβάστε περισσότερα στο People που κυκλοφορεί εκτάκτως αυτό το Σάββατο μαζί με το Έθνος

Keywords
Αναζητήσεις
μετζικωφ καρκινοσ, μετζικωφ καρκινος
Τυχαία Θέματα