Ντίνα Νικολάου: «Πώς έζησα την καταστροφή της Παναγιάς των Παρισίων»!

08:38 23/5/2019 - Πηγή: People

Η Ντίνα Νικολάου ζει από τα 21 της χρόνια μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας όπου έχει ανοίξει το δικό της εστιατόριο στο Παρίσι. Το βράδυ της καταστροφής της Παναγιάς των Παρισίων ήταν εκεί και βίωσε από κοντά όσα εμείς, είδαμε από τις οθόνες μας. Και τα περιγράφει λεπτομερώς στο περιοδικό People και τη δημοσιογράφο Φανή Πλατσατούρα.

Είσαι

συνεχώς με μια βαλίτσα στο χέρι;

Με το βαλιτσάκι μου. Το οποίο έχει μέσα μαχαίρια, λαβίδες, τσιμπίδες, κουτάλες και τα σχετικά. Πάντα μετά την αποβίβαση πρέπει να περιμένω για να πάρω τις αποσκευές – πού να ανεβάσω όλα αυτά τα επικίνδυνα εργαλεία στο αεροπλάνο; Άσε που μου γίνονται έλεγχοι όλη την ώρα εξαιτίας του περιεχομένου!

Παγκόσμια συγκίνηση για την Παναγία των Παρισίων: Οι αντιδράσεις στα social media

Πώς είναι η ζωή σου στη Γαλλία;

Από το ένα μαγαζί στο άλλο. Έχουμε ανοίξει τέσσερα συνολικά, με πιο γνωστό το εστιατόριό μας, το Evi Evane, που βρίσκεται στο έκτο διαμέρισμα, πολύ κοντά στην Παναγία των Παρισίων, δέκα λεπτά με τα πόδια.

Άρα βίωσες από κοντά την καταστροφή του ναού;

Ναι, έβλεπα από το μαγαζί τη φωτιά και τους καπνούς. Μεταξύ των πελατών ήταν το θέμα της βραδιάς. Φεύγοντας αργά το βράδυ, πήγα από εκεί να δω τι απέμεινε. Με έπιασε η ψυχή μου. Η Παναγία των Παρισίων είναι κάτι παραπάνω από θρησκευτικό σύμβολο. Είναι η σταθερά όλης της Γαλλίας. Και, δυστυχώς, συνέβη αυτό που λέγαμε πως ποτέ δεν πρόκειται να συμβεί. Εκεί αρχίζεις να συνειδητοποιείς πόσο ρευστά έχουν γίνει όλα γύρω μας. Τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί η χώρα, με τους Γάλλους να αισθάνονται ότι τους έχει χτυπήσει κάποια βαριά μοίρα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Έθνος!

Keywords
Τυχαία Θέματα