Νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου: «Διαπόμπευσαν τους γονείς – Τραγικά λάθη του ιατροδικαστή»

09:55 19/2/2020 - Πηγή: People

Τραγικά λάθη από μέρους του ιατροδικαστή οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η οικογένεια Σύρων μεταναστών, που θρηνεί για την απώλεια του 11 μηνών βρέφους της, κακοποιούσε το μωρό της.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Δρ. Γρηγόρης Λέων, δήλωσε χθες : «Δεν τηρήθηκαν οι κανόνες, δηλαδή το πρωτόκολλο της ιατροδικαστικής επιστήμης και δεν γνωρίζω γιατί συνέβη αυτό. Μου έκανε και εμένα εντύπωση το τόσο βιαστικό πρώτο πόρισμα, γιατί έτσι στιγματίζεται μια οικογένεια. Αν κριθεί, ότι υπήρξε παράπτωμα μπορεί να έχουν κάποια πειθαρχική ποινή».

Και με δηλώσεις του σήμερα στο OPEN

TV έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα της όλης ιστορίας: «Ο ιατροδικαστής έκανε ένα τεράστιο λάθος. Δεν ακολουθήθηκε η ενδεδειγμένη διαδικασία. Δεν πήγε στο Παίδων να λάβει ιστορικό. Διαπόμπευσαν τον πατέρα ακόμα και οι συνάδελφοί μου. Δεν πρέπει να αντιστρέφουμε την ιστορία. Οι τρόποι είναι απλοί. Οργάνωση, στελέχωση, εκπαίδευση και κυρίως τήρηση των επιστημονικών κανόνων. Οταν τηρούμε τους κανόνες σπάνια θα πέσουμε σε τραγικά λάθη, όπως ήταν αυτό. Ενα τραγικό λάθος που δεν πρέπει να επαναληφθεί…»


*Με στοιχεία από το ethnos.gr 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νεκρό, Ζωγράφου, Διαπόμπευσαν, – Τραγικά,nekro, zografou, diapobefsan, – tragika