Νέες αποκαλύψεις: Ο Ρόναν Φάροου εκθέτει διάσημους στο Χόλιγουντ που γνώριζαν τι έχει κάνει ο Γουάινστιν

18:34 17/10/2019 - Πηγή: People

Ο γιος της Μία Φάροου, Ρόναν, είχε κάθε λόγο να ερευνήσει παραπάνω τα πεπραγμένα του Χάρβι Γουάινστιν όταν ξέσπασε το μεγάλο σκάνδαλο το 2017 και το έκανε απευθυνόμενος σε αρκετά πρόσωπα του Χόλιγουντ, τα οποία ήθελε να συμπεριλάβει στο βιβλίο που είχε σκοπό να βγάλει.

Δύο χρόνια μετά το βιβλίο είναι έτοιμο και τιτλοφορείται Catch And Kill, παραπέμποντας σε θηρευτή και θήραμα. Έτσι παρουσιάζεται πλέον ο Χάρβι Γουάινστιν που στο όνομα του εκκρεμούν πολλές υποθέσεις.

Κι αν για τον Γουάινστιν η δικαστική ετυμηγορία

είναι αρκετά σαφής και αφύπνισε τη βιομηχανία, υπάρχουν κάποια στοιχεία στο βιβλίο του Ρόναν Φάροου που προκαλούν ως και σοκ.

Αυτά αφορούν τα πρόσωπα της βιομηχανίας που παρουσιάζονται να είχαν μεγάλη γνώση των πράξεων του Γουάινστιν. Κι αν για κάποιους η έκπληξη δεν είναι μεγάλη, για άλλους είναι τεράστια.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο, για παράδειγμα, έχει παραδεχτεί στο παρελθόν ότι γνώριζε πολλά απ΄αυτά που έχει κάνει ο Γουάινστιν κι έχει παραδεχτεί ότι έπρεπε να δράσει. «Ήξερα αρκετά για να κάνω παραπάνω απ΄ό,τι έκανα. Δεν μιλάμε μόνο για τις φήμες ή το γκόσιπ. Ήξερα καλά ότι έκανε κάποια απ΄αυτά. Εύχομαι να είχα αναλάβει δράση για όσα είχα ακούσει. Αν είχα κάνει ό,τι έπρεπε τότε, δεν θα είχα ποτέ την ανάγκη να συνεργαστώ μαζί του», λέει στον Ρόναν ο Ταραντίνο.

Ο Μπεν Άφλεκ είναι ακόμα ένα όνομα στο βιβλίο του Φάροου. Η Ρόουζ ΜακΓκόουαν είναι αυτή που ανατρέπει τον ισχυρισμό του Άφλεκ πως δεν γνώριζε τίποτα. Ο Άφλεκ με τον Γουάινστιν έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν. Μια εποχή, το 1997, η ΜακΓκόουαν είχε τελειώσει από το Scream και ξεκινούσε γυρίσματα για το Phantom. Στο πρώτο ήταν παραγωγός ο Γουάινστιν, στο δεύτερο πρωταγωνιστούσε με τον Άφλεκ.

Μια μέρα, η ΜακΓκόουαν εμφανίζεται σε ραντεβού με τον Άφλεκ ύστερα από συνάντηση με τον Γουάινστιν, όπου έχει επιχειρήσει να την βιάσει. Η ηθοποιός λέει στον Άφλεκ από πού έχει έρθει και εκείνος της αποκρίνεται «Γαμώτο, του είπα να σταματήσει να το κάνει αυτό».

Αν μέχρι τώρα δεν έχετε δει όνομα που να σας ξαφνιάζει, είναι γιατί ακολουθούν. Ο Κόλιν Φερθ βρίσκεται μπλεγμένος, σύμφωνα με το βιβλίο του Φάροου, με την ηθοποιό Σόφι Ντι να αναφέρει ότι μετά από τη δική της εμπειρία, μίλησε σε διάφορους ηθοποιούς, ανάμεσα τους και τον Φερθ. Ο Φερθ σιώπησε. Το ομόλογησε βέβαια και ο ίδιος στη Guardian το 2017.

«Δε θυμάμαι να μου είπε όλες αυτές τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που διάβασα στη συνέντευξή της, αλλά θυμάμαι ότι ήταν τρομερά αναστατωμένη. Εγώ, και ντρέπομαι που το λέω, εξέφρασα με το ζόρι συμπόνια».

Η Λένα Ντάναμ μια γυναίκα που έχει συνδεθεί με τη γυναικεία ενδυνάμωση στη βιομηχανία, παρουσιάζεται να είχε γνώσεις πολλών πράξεων του Γουάινστιν. Μάλιστα, φέρεται να είχε προειδοποιήσει τη Χίλαρι Κλίντον, που χρηματοδοτείτο εν μέρει από τον Γουάινστιν, να αποκοπεί απ΄αυτόν, γιατί είναι βιαστής και πολύ σύντομα θα το βρει μπροστά της.

Την πιο αλλόκοτη συμπεριφορά επέδειξε η Σούζαν Σαράντον. Ο Φάροου αναφέρει ότι προσέγγισε αρκετούς βετεράνους του Χόλιγουντ για την ιστορία του. Ανάμεσα τους ήταν και η Σαράντον. Όταν της μίλησε και της είπε ότι «ψάχνω το θέμα», η Σαράντον του απάντησε «Ρόναν, θα μπλέξεις».

Άλλα ονόματα που αναφέρει ο Φάροου είναι της παραγωγού Ντόνα Τζιλιότι και του σκηνοθέτη Μπρετ Ράτνερ. Για τον δεύτερο, μάλιστα, λέει ότι ενημέρωσε τον Γουάινστιν για την έρευνα του Φάροου, ώστε να προφυλαχθεί. Λίγο καιρό μετά ο Ράτνερ ήταν κι αυτός κατηγορούμενος από 6 γυναίκες για παρενόχληση-κακοποίηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα