Μαλού: «Δεν είναι προτεραιότητά μου ο γάμος»

09:43 5/6/2019 - Πηγή: People

Kυνήγησε τα όνειρά της και τα κατάφερε. Με επιμονή, υπομονή και μεθοδικότητα, μπήκε στη μουσική βιομηχανία και ξεχώρισε. Η Μαλού, λίγο πριν καλωσορίσει τα 30, μιλάει στο People για τις αποφάσεις που πήρε στην αρχή της καριέρας της, τα δεδομένα στην επαγγελματική της ζωή, τον ρόλο της μητέρας και την οικογενειακή ευτυχία.

Αποφεύγει τα πολυσύχναστα μέρη καθώς, έχοντας μεγαλώσει στην Καλαμάτα, αγαπάει την ηρεμία και τον αέρα της επαρχίας.

Ζώντας στην Αθήνα έχει ανακαλύψει όλα τα μαγικά στενά που την ταξιδεύουν και την κάνουν να νιώθει πως ξεφεύγει από τον τρελό ρυθμό της μεγαλούπολης. Συναντιόμαστε στον πεζόδρομο της Ηπίτου και καθώς μου εξομολογείται την αγάπη της για τα κρυφά στενά και τα ήσυχα μαγαζιά του Κέντρου, βρίσκουμε ένα που μοιάζει σε αυτά που φωτογραφίζει με τον λόγο της. Παραγγέλνει έναν freddo espresso και πίνοντας την πρώτη γουλιά θυμάται τα εφηβικά της χρόνια. «Πέρασα μια δυνατή εφηβεία. Ήμουν από τις καλές μαθήτριες της τάξης μου, αλλά συγχρόνως η αντάρτισσα του σχολείου. Πρόεδρος στο δεκαπενταμελές και πρώτη στις καταλήψεις. Να φανταστείς, είχα πάρει και πενθήμερη αποβολή για μια απερίσκεπτη ζημιά». Ταξιδεύει στον χρόνο χαμογελώντας σαν 17χρονη: «Η αλήθεια είναι ότι κάναμε τη ζωή των καθηγητών μας δύσκολη, αλλά τους σεβόμασταν. Όταν τους συναντώ και συζητάμε, τα φέρνουμε στο μυαλό μας με πολλή αγάπη».

Το ανήσυχο πνεύμα της δυσκολεύεται να συμβιβαστεί, δίνει Πανελλήνιες δύο συνεχόμενες χρονιές και το 2008 οι πόρτες του τμήματος Φιλολογίας ανοίγουν, ωστόσο, η ίδια φαίνεται να γυρνάει την πλάτη της στις ακαδημαϊκές σπουδές για να κυνηγήσει μια καριέρα στη μουσική. «Ήρθα στην Αθήνα για να κυνηγήσω το όνειρό μου. Έδωσα δύο χρόνια διορία στον εαυτό μου να τα καταφέρει. Δεν ήθελα να χάνεται ο χρόνος. Αν οι προσπάθειές μου δεν καρποφορούσαν, θα γύριζα πίσω στην πόλη μου. Εκείνο το καλοκαίρι που πήρα τη μεγάλη απόφαση έκανα δύο δουλειές, τραγουδούσα σε κάτι μπαράκια στην Καλαμάτα και δούλευα παράλληλα σαν σερβιτόρα. Στόχος μου ήταν να μαζέψω τα απαραίτητα χρήματα για να στηριχθώ στα πόδια μου έστω για τους πρώτους μήνες στην Αθήνα. Τον πρώτο μήνα βγήκε το τρέιλερ του Greek Idol και τον δεύτερο ήμουν μέσα. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Μπορώ να σου πω ότι έτσι ηρέμησαν και οι γονείς μου, γιατί είδαν ότι είναι κάτι που το θέλω πραγματικά, το έχω βάλει στόχο και σιγά σιγά κατακτώ κάποια πράγματα». Μετά τη συμμετοχή της στο talent show, η Μαλού Κυριακοπούλου ξεκίνησε εμφανίσεις σε κάποια σχήματα. «Όπως και πολλά άλλα παιδιά, έτσι κι εγώ είμαι από την επαρχία. Ήρθα στην Αθήνα χωρίς να έχω γνωστούς. Δεν ήξερα πού να πάω και πού να απευθυνθώ. Εκείνη την περίοδο που κυκλοφόρησε το τρέιλερ τραγουδούσα με μια βραζιλιάνικη μπάντα στην Αθήνα. Σκέφτηκα ότι αν δηλώσω συμμετοχή πιθανόν να με δουν κάποιοι άνθρωποι και αν τους αρέσω να αρχίσω να κάνω κάποια πράγματα στον χώρο. Όταν τελείωσε το Greek Idol, με πήρε η Cobalt Music. Ήρθαν όλα πολύ ωραία».

Το καλοκαίρι του 2015 ήταν σχεδόν αδύνατο να διασκεδάσεις χωρίς να ακούσεις από κάποιο ηχείο το «Μια φορά στο τόσο». Η Μαλού τραγουδούσε το απόλυτο hit της σεζόν, δυσκολευόταν όμως να συνειδητοποιήσει την επιτυχία. «Γυρίζαμε με τους φίλους μου από την παραλία. Ήμασταν στο αυτοκίνητο όταν ξαφνικά μπήκε το τραγούδι. Νόμιζα ότι είναι CD που απλά έβαλε ο φίλος μου. Δεν πίστευα ότι είχε φτάσει η στιγμή να ακούσω το τραγούδι μου στο ραδιόφωνο. Την ίδια περίοδο ήμασταν σε ένα beach bar στην Καλαμάτα και το βάζει ο DJ. Οι φίλοι μου ενθουσιάζονται και θυμάμαι τον εαυτό μου να ντρέπεται. Κατέβασα το κεφάλι και δεν ήξερα πώς να χειριστώ αυτό που μου συνέβαινε. Είχα τόσο μεγάλη χαρά μέσα μου που κόμπλαρα. Νομίζω εκείνη τη στιγμή είχα την ανάγκη να είμαι κάπου μόνη προκειμένου να εκφράσω τον ενθουσιασμό μου».

Μπορεί η Μαλού να δουλεύει ασταμάτητα, ωστόσο τα singles που κυκλοφορούν την ανταμείβουν για τις προσπάθειές της. Στην εξίσωση της ζωής της μπαίνει κάποια στιγμή και ο έρωτας. Γνωρίζει τον αγαπημένο της Juan Rodriguez στη Θεσσαλονίκη και λίγα χρόνια μετά γίνονται ζευγάρι. Ο καρπός του έρωτά τους δεν άργησε να έρθει, με την ίδια να ξεκαθαρίζει πως το παιδί ήταν κάτι που πάντα ήθελε στη ζωή της. «Το θέλαμε. Ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι. Στην ουσία η σχέση μας μετρούσε περίπου ενάμιση χρόνο όταν γεννήθηκε ο μικρός. Η καθημερινότητά μας άλλαξε, αλλά όχι αρνητικά. Δεν είμαστε το συνηθισμένο ζευγάρι που είναι όλη μέρα σε ένα σπίτι με το παιδί. Οι δουλειές μας απαιτούν να λείπουμε αρκετές ώρες» λέει ενώ μου εξηγεί πώς βίωσε την περίοδο της εγκυμοσύνης. «Μέχρι τον έκτο μήνα δούλευα κανονικά. Θυμάμαι, μέχρι μέσα Ιουνίου βρισκόμουν στη Θεσσαλονίκη και τραγουδούσα με τον Γιώργο Μαζωνάκη. Όταν άρχισε να φαίνεται η κοιλιά μου, σταμάτησα και, καθώς ετοίμαζα τον πρώτο μου δίσκο, έκανα μόνο τις ηχογραφήσεις στο στούντιο. Στον ένατο μήνα, λίγο πριν γεννήσω, ηχογραφούσα το “Ποια ζωή”. Είχα πάει στο στούντιο με την κοιλιά στο στόμα. Tο κουπλέ το “έβγαλα” άνετα, γιατί ήταν πιο χαλαρό. Μόλις μπήκε το ρεφρέν ξύπνησε ο μπέμπης στην κοιλιά και άρχισε να κλοτσάει. Σταμάτησα και ξάπλωσα στον καναπέ μέχρι να ηρεμήσει. Τελικά το “βγάλαμε”. Τον τάραξα τον καημένο». (γέλια)

«Έχω στο μυαλό μου ότι δεν πρέπει να πάθω τίποτα, για το παιδί»

Τον Οκτώβριο του 2017 φέρνει στον κόσμο το πρώτο της παιδί, ωστόσο έχει να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί από τα 19 της. «Έχω δισκοκήλη τα τελευταία δέκα χρόνια. Τις τελευταίες εβδομάδες πριν γεννήσω άρχισε να με πιάνει η μέση μου, γι’ αυτό γέννησα με ολική νάρκωση. Ανησυχούσα στη σκέψη ότι φέρνω ένα παιδί στον κόσμο και δεν είμαι στην καλύτερη κατάσταση σωματικά. Έναν χρόνο μετά τη γέννηση του μικρού έκανα την επέμβαση, γιατί η κατάσταση είχε χειροτερέψει. Δεν μπορούσα να ξαπλώσω, να δουλέψω, να κάνω πρακτικά πράγματα. Ο πόνος ήταν ανυπόφορος. Τα είχα δοκιμάσει όλα. Φυσιοθεραπείες, χειροπρακτική, φάρμακα… Μου έμενε μόνο να κάνω το χειρουργείο. Χειρουργήθηκα τον περασμένο Νοέμβριο και από τότε άλλαξε τελείως η ζωή μου».

Οι προτεραιότητές της έχουν διαφοροποιηθεί μετά τον ερχομό του Κωνσταντίνου-Ricardo, με την ίδια να δηλώνει: «Αλλάζουν οι σκέψεις σου. Γίνεσαι πιο συνειδητοποιημένος ακόμα και απέναντι στον εαυτό σου. Ένα παιδί σε γειώνει. Σκέφτομαι συχνά ότι πρέπει να προσέχω τον εαυτό μου, την ψυχική μου υγεία, το σώμα μου, γιατί δεν είμαι μόνη μου πια, έχω ένα παιδί. Παλαιότερα μπορεί να ήμουν σε ένα αμάξι το οποίο πήγαινε με πολύ μεγάλη ταχύτητα και δεν με ένοιαζε γιατί δεν σκεφτόμουν τον κίνδυνο. Τώρα όμως μου έχουν βγει τέτοιες φοβίες. Έχω στο μυαλό μου ότι δεν πρέπει να πάθω τίποτα, για το παιδί μου».

Καμαρώνει να βλέπει τον γιο της να μεγαλώνει, να λέει τις πρώτες του λέξεις, να σκαρφαλώνει και να κάνει ζημιές, ενώ παραδέχεται πως είναι cool mama. «Εντάξει, θα αρρωστήσει, θα πέσει, αλλά αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα και θα τα αντιμετωπίσουμε. Στην ίδια φάση είναι και ο άντρας μου. Ταιριάξαμε στον τρόπο που μεγαλώνουμε τον μικρό. Ίσως κάποιες φορές να του κάνει περισσότερο τα χατίρια, με αποτέλεσμα να φαίνεται αυτός ο καλός. Αυτό δεν το καταλαβαίνει ακόμα το παιδί, αλλά θα το καταλάβει στην πορεία». (γέλια)

«Δεν ξυπνάω με τη σκέψη “πότε θα παντρευτώ;”»

Ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα μοτίβα, η Μαλού με τον αγαπημένο της επέλεξαν να μην ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας. «Έχει να κάνει με τη γενικότερη στάση ζωής που έχουμε και τις απόψεις μας στο θέμα “γάμος”. Δεν κάναμε ούτε πολιτικό γάμο. Δεν κρίνω όσους κάνουν, αλλά εγώ δεν είμαι της φιλοσοφίας ότι επειδή έμεινα έγκυος πρέπει να παντρευτώ με τον σύντροφό μου. Η ονοματοδοσία του παιδιού έγινε κανονικά – δεν είναι απαραίτητο να έχεις παντρευτεί. Αυτό το βιαστικό και το αγχωτικό, που το κάνεις για την κοινωνία και την οικογένεια, δεν ήταν ποτέ κάτι που με απασχολούσε. Είμαι καλά με τον σύντροφό μου, είμαι καλά με το παιδί και την οικογένειά μου. Εκείνη την περίοδο είχα άλλα πράγματα να λύσω κι αυτό θα μου δημιουργούσε έξτρα άγχος. Μελλοντικά μπορεί να γίνει αλλά δεν είναι προτεραιότητά μου. Δεν ξυπνάω με τη σκέψη “πότε θα παντρευτώ;”. Ποτέ δεν με ενδιέφερε. Πάντα όμως ήθελα να κάνω ένα παιδί. Μου φαίνεται πολύ περίεργο όταν με ρωτάνε “Παντρευτήκατε; Πότε θα παντρευτείτε;”. Δεν ξέρεις στο μυαλό κάθε ζευγαριού τι υπάρχει ή πώς μπορεί να το έχουν φιλοσοφήσει. Ίσως το πιο συνηθισμένο είναι να παντρεύεσαι όταν έρχεται ένα παιδί. Βέβαια, πολλά ζευγάρια πλέον κάνουν τον γάμο τους αργότερα, αφού έχει μεγαλώσει το παιδί τους και έχουν ηρεμήσει, με το σκεπτικό “Πάμε τώρα να το κάνουμε για τους φίλους μας, για να περάσουμε καλά, η σχέση είναι πια δοκιμασμένη στον χρόνο”».

Η βοήθεια της μητέρας της, τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και μετά τη γέννηση του γιου της, είναι πολύτιμη. Το πρόγραμμά της είναι ιδιαίτερα φορτωμένο και η ίδια είναι μονίμως με μια βαλίτσα στο χέρι. Τις καθημερινές απολαμβάνει την οικογενειακή θαλπωρή στην Καλαμάτα, ενώ τα Σαββατοκύριακα βρίσκεται στην Αθήνα, καθώς εμφανίζεται με τον Γιώργο Σαμπάνη και την Κρυσταλλία στο Romeo Plus. «Περνάμε καλά και έχουμε πολύ καλή επικοινωνία με τα παιδιά. Πρόκειται για έναν νεανικό και όμορφο χώρο. Είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι». Τη ρωτάω αν προτιμάει τις εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα ή τις συναυλίες και, αφού το σκέφτεται λίγο, μου απαντάει: «Το καθένα σού δίνει πράγματα που δεν μπορεί να σου δώσει το άλλο. Δεν σου κρύβω όμως ότι ευχαριστιέμαι λίγο παραπάνω τις συναυλίες. Ο κόσμος είναι πιο συγκεντρωμένος, πιο απελευθερωμένος. Ίσως το κλίμα τον παρασύρει να συμμετέχει περισσότερο. Είναι πιο ατμοσφαιρικό να είσαι σε έναν εξωτερικό χώρο».

ΩΡΕΣ ΑΙΧΜΗΣ

Λίγο πριν κλείσει τα 30, η Μαλού έχει δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια, κυκλοφόρησε το πρώτο της ολοκληρωμένο άλμπουμ και ετοιμάζεται για την παρουσίασή του μέσα στον Ιούνιο. «Ο δίσκος Ώρες Αιχμής περιλαμβάνει τα τραγούδια που έχουν βγει σε singles και επιπλέον οκτώ καινούρια κομμάτια. Είμαι πολύ χαρούμενη που έπειτα από τόσα χρόνια έφτασε αυτή η στιγμή. Είναι πολλοί και αξιόλογοι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στον δίσκο. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, που μου έγραψε το πρώτο μου τραγούδι, “Μια φορά στο τόσο”, μου έδωσε δύο κομμάτια για το άλμπουμ, το “Ποια ζωή” και το “Σε όλα ναι». Μου έγραψαν επίσης τραγούδια ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Stan, η Μελίνα Μακρή, η Ελένη Γιαννατσούλια, η Σοφία Παπαβασιλείου και ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης. Η παρουσίαση θα είναι λίγο διαφορετική, γιατί θα είναι live streaming στο YouTube, ούτως ώστε να μπορεί να το δει όποιος θέλει. Θα γίνει σε στούντιο με συγκεκριμένα άτομα, αλλά στην ουσία θα είμαστε μεγάλη παρέα γιατί όποιος επιθυμεί να το παρακολουθήσει θα έχει τη δυνατότητα να το κάνει».

Φωτογραφίες: Στέφανος Παπαδόπουλος

Πηγή: People

Peoplegreece Instafeed

Keywords
greek idol, beach bar, live streaming, people, καλαματα, αθηνα, freddo, espresso, πανελληνιες 2013, καλοκαιρι, greek, idol, συμμετοχή, music, hit, beach, singles, θεσσαλονικη, ιουνίου, Χειροπρακτική, γιου, χατζηγιαννης, live, youtube, ελενα παπαβασιλειου, βασιλικος γαμος, πανελληνιες 2011, βασεις πανελληνιων, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.youtube.com, Καλή Χρονιά, πανελληνιες 2012, Ημέρα της μητέρας, πανελληνιες, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, η ζωη ειναι ωραια, εξτρα, η ζωη, κοινωνια, ελενη, καταληψεις, αυτοκινητο, θεμα, καριερα, μιχαλης χατζηγιαννης, μουσικη, ονειρα, ονειρο, προγραμμα, ραδιοφωνο, τραγουδια, υγεια, greek idol, music, people, ricardo, youtube, αγαπη, αγχος, απλα, εβδομαδες, βοηθεια, βρισκεται, γινει, γινονται, γινεσαι, γιου, γονεις, δευτερο, δυνατοτητα, δισκοκηλη, δωσει, διορια, εγκυος, εγινε, ευτυχια, υπαρχει, επικοινωνια, επιτυχια, ερχεται, ζευγαρια, ζωη, ζωης, ιδια, υπομονη, ηρεμια, ησυχα, ηχειο, θαλπωρη, κλιμα, κωνσταντινιδης, λογο, μαλου κυριακοπουλου, μηνες, μικρο, μυαλο, νομιζα, παντα, κοιλια, οικογενεια, οκτω, ομορφη, ουσια, παιδι, παιδια, παρουσιαση, πηγαινε, πορτες, ρολο, σεζον, συγκεκριμενα, συμμετοχή, σκεψεις, σωμα, σοφια, σπιτι, στομα, σχηματα, τρειλερ, φοβιες, φορα, χερι, χρονος, χαρα, ωρες, αδυνατο, beach, δουλειες, εμφανισεις, φιλοι, freddo, γιωργος σαμπανης, greek, hit, ηρθα, ιδιαιτερα, idol, live streaming, ιουνίου, beach bar, κρυφα, κρυσταλλια, κωνσταντινου, λεξεις, μοιαζει, ολη μερα, ποδια, σαμπανης, singles, σωμα μου, τρελο, υγειας, ξεκινησε, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα