Κωνσταντίνος Κάππας: Η καλή πράξη προς ένα ζευγάρι τουριστών στο Ναύπλιο

14:08 24/8/2019 - Πηγή: People

Ο Κωνσταντίνος Κάππα ετοιμάζεται για το έργο του Κάρολου Ντίκενς «Όλιβερ Τουιστ» που θα ανέβει από τον Οκτώβριο στον Ελληνικό Κόσμο και μιλά για τις τελευταίες φορές που έκανε κάτι καλό, πρωτότυπο ή ριζοσπαστικό.

Τελευταία φορά που…

Έκανες μια καλή πράξη;

Κάποτε είχα γύρισμα στο Ναύπλιο και μόλις είχα παρκάρει, ύστερα από μεγάλη ταλαιπωρία, λόγω απίστευτης κίνησης, σε μια ιδανική θέση. Πηγαίνοντας να βγω, λοιπόν, από το αυτοκίνητο, ένα ζευγάρι Αυστριακών με παρακάλεσαν αν ήταν δυνατόν να τους πάω στο Παλαμήδι γιατί δεν είχαν αρκετά χρήματα για ταξί.

Τι να κάνω, ξεπάρκαρα, τους πήγα και επέστρεψα. Σχεδόν συγκινημένοι με ευχαρίστησαν, με κάλεσαν για φαγητό και προσπαθούσαν να μου δώσουν κάποια χρήματα, που εννοείται δεν τα πήρα!

Είδες εφιάλτη;

Είχα δει παλαιότερα ότι περιπλανιόμουν μόνος μου σε ένα παραθαλάσσιο μέρος, όπου ήταν όμορφο, αλλά ήταν μόνο σκοτάδι και μου είπαν ότι, δυστυχώς, εδώ δεν ξημερώνει ποτέ και διαπίστωνα σιγά σιγά ότι δεν υπήρχε τρόπος διαφυγής. Ευτυχώς, είχε ξημερώσει όταν ξύπνησα.

Είχες μια ένοχη απόλαυση; 

Πρόσφατα, ήπια τρεις παγωμένες μπίρες, έφαγα δύο μπέργκερ με πατάτες από το αγαπημένο μου μπεργκεράδικο στο κέντρο της Αθήνας και για επιδόρπιο μια κρέπα-σοκολάτα. Το ευχαριστήθηκα!

Σε έφεραν σε δύσκολη θέση;

Την ίδια μέρα που είχα την ένοχη απόλαυση. Μου είπε ο μπεργκεράς: «Μα καλά, δύο μπέργκερ δεν νομίζετε ότι είναι υπερβολή;». Κοίταξα ενοχικά την κοιλιά μου και αισθάνθηκα άσχημα, αλλά το ξέχασα γρήγορα.

Ξεπέρασες έναν φόβο;

Στις «Κολυμπήθρες» στο Πάπιγκο προχωρούσαμε στο φαράγγι με τη φίλη μου όταν βρεθήκαμε σε ένα ύψωμα που έπρεπε να ανέβουμε. Λόγω υψοφοβίας δεν τα κατάφερα, αλλά τουλάχιστον ανέβηκα μέχρι τα δύο τρίτα!

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί την Κυριακή 25/08 μαζί με το Έθνος της Κυριακής.

Keywords
Τυχαία Θέματα