Κι όμως, σειρά του 1985 είχε προβλέψει τη δημιουργία του facebook

20:34 18/7/2019 - Πηγή: People

Στις 5 Ιουλίου του 1989, μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά με τίτλο «Seinfeld » κάνει πρεμιέρα.

Η τηλεοπτική της προβολή κράτησε περίπου 10 χρόνια. Η συγκεκριμένη σειρά είχε αναφορές στο σύμπαν και διάφορα άλλα υπαρξιακά ζητήματα. Ωστόσο αν κάποιος την έχει παρακολουθήσει προσεκτικά σίγουρα θα θυμάται την πρόβλεψη που είχε κάνει ο πρωταγωνιστής της, Τζέρι Σάινφελντ η οποία σχετιζόταν με τη δημιουργία του Facebook.

Συγκεκριμένα, στο επεισόδιο «Bubble Boy» του 1992, κεντρικό θέμα ήταν η «αγάπη» που έδειχναν οι άνθρωποι

στους τηλεφωνητές, καθώς ήταν το πρώτο πράγμα που κοιτούσαν φτάνοντας στο σπίτι. Κάποια στιγμή, ο κωμικός κάνει ένα σχόλιο που θυμίζει την σημερινή εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους να νιώθουν ότι είναι δημοφιλείς και αρεστοί ανάμεσα σε ένα μεγάλο πλήθος από άγνωστους που δεν τους ενδιαφέρει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός σε εκείνο το επεισόδιο.

Επιπλέον, λόγος γίνεται για την κοινωνική ικανοποίηση που όλοι έχουν ή αποζητούν, βλέποντας το κόκκινο φως (σ.σ. του τηλεφωνητή) να αναβοσβήνει. Αν κάνουμε λοιπόν συνειρμό με το Facebook, όταν λαμβάνουμε ειδοποιήσεις από τους διαδικτυακούς φίλους μας, η περιγραφή του είναι κάτι παραπάνω από ακριβής.

Keywords
Τυχαία Θέματα