Κάλια Ελευθερίου: Η Κύπρια δημοσιογράφος μιλά για όλα στο People

18:08 22/9/2019 - Πηγή: People

Αν κάποιος της έλεγε στα πρώιμα εφηβικά της χρόνια ότι θα δούλευε στην τηλεόραση, σίγουρα δεν θα το πίστευε, καθώς από μαθήτρια ακόμη είχε εκφράσει την επιθυμία να γίνει δασκάλα. Όλα άλλαξαν, όμως, όταν στα 17 της χρόνια η Κάλια Ελευθερίου στάθηκε για πρώτη φορά μπροστά από τις κάμερες συμμετέχοντας σε ένα διαφημιστικό.

«Εκεί είδα πώς λειτουργούν τα πράγματα πίσω από τις κάμερες. Με εξίταρε το πόση δουλειά υπάρχει μέχρι να βγει το αποτέλεσμα που βλέπουμε εμείς στις οθόνες μας. Τελειώνοντας το Λύκειο αποφάσισα να ακολουθήσω τον δρόμο των media.

Φεύγω, λοιπόν, από την Κύπρο και πηγαίνω στην Αγγλία, συγκεκριμένα στο Μάντσεστερ, για σπουδές Media Production».

Στην ηλικία των 20 και έχοντας ζήσει ήδη δύο χρόνια στο εξωτερικό, ένα τραγικό συμβάν χτύπησε την πόρτα της προσωπικής  ζωής της Κάλλια Ελευθερίου, αλλάζοντας τα σχέδιά της ολοκληρωτικά. «Όταν πήγα στην Αγγλία είχα μια σχέση εξ αποστάσεως. Ταξίδευα Χριστούγεννα, Πάσχα και Καλοκαίρι στην Κύπρο για να τον συναντάω και ερχόταν κι εκείνος πολύ συχνά. Αν και η απόσταση είναι δύσκολη σε μια σχέση, εμείς το προσπαθούσαμε. Ήταν ο πρώτος μου έρωτας. Ένα πρωί του Σεπτέμβρη έφυγε από τη ζωή μετά από τροχαίο που είχε με τη μηχανή. Είχα την “τύχη” μέσα στην ατυχία μου να μην είμαι στην Κύπρο όταν έγινε το συμβάν. Με πήραν τηλέφωνο και με ενημέρωσαν. Δεν ήμουν εκεί για να το ζήσω όλο αυτό» αποκαλύπτει στο People.

«Την περίοδο που ήμουν στην Αγγλία έκλαιγα όλη μέρα»

Σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί το σοκ, πήρε την απόφαση να επιστρέψει στη γενέτειρά της, αφήνοντας για λίγο πίσω τα όνειρα για μια καριέρα στην τηλεόραση. «Δεν ξέρω πώς βιώνει ένα αντίστοιχο γεγονός ο υπόλοιπος κόσμος, γιατί είναι πολύ διαφορετικός ο τρόπος που θρηνεί ο καθένας μας. Προσωπικά ήταν σαν να έβλεπα μια κόκκινη γραμμή και σκεφτόμουν ότι είναι πολύ εύκολο να την ξεπεράσω και να τρελαθώ. Έλεγα ότι θα συγκρατήσω τον εαυτό μου, θα το βιώσω, θα το συνειδητοποιήσω σιγά σιγά και δεν θα κάνω έξαλλα πράγματα. Ένιωθα ότι είμαι πολύ μικρή για να παρανοήσω εντελώς» εξομολογείται και συνεχίζει:

«Την περίοδο που ήμουν στην Αγγλία έκλαιγα όλη μέρα και ήμουν συνέχεια μέσα στο σπίτι. Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι πρέπει να επιστρέψω στην Κύπρο. Ξέρεις τι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις; Όσο πιο μακριά είσαι από το πρόβλημα, το παραμερίζεις λίγο. Αν πας κοντά του και το βιώσεις, το ξεπερνάς πιο εύκολα. Λένε ότι είναι το πιο δύσκολο μονοπάτι αλλά και το πιο γρήγορο. Ένας θάνατος, βέβαια, δεν ξεπερνιέται ποτέ, απλά με τον καιρό μαθαίνεις να ζεις με την απώλεια». Πήρε τον χρόνο της, προσπάθησε να σταθεί ξανά στα πόδια της και αναθεώρησε πολλά πράγματα για τη ζωή και τις διαπροσωπικές της σχέσεις.

«Όταν χάνεις έναν άνθρωπο, επιθυμείς να έχεις στη ζωή σου πιο ουσιαστικά πράγματα. Νομίζω με ωρίμασε πιο γρήγορα. Ήθελα να κάνω ουσιαστικές σχέσεις, να μην είμαι δεξιά και αριστερά και να πάρω σοβαρά το τι θέλω να κάνω επαγγελματικά στη ζωή μου». Με αυτές τις σκέψεις, πήρε την απόφαση να συνεχίσει τις σπουδές της, αυτή τη φορά σε μια ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας στην Αθήνα. «Όταν ήρθα στην Ελλάδα για να σπουδάσω ξανά από την αρχή, ήμουν διαφορετική. Συγκεντρωμένη στο μάθημα, πολύ καλή στις εργασίες μου και κάθε φορά που μας έβαζαν ένα πρότζεκτ ήμουν πωρωμένη προκειμένου να το φέρω εις πέρας στο 100%. Όταν τελείωσα τις σπουδές μου, νομίζω ότι ήμουν άλλος άνθρωπος» παραδέχεται. Και ενώ πολλοί θα πίστευαν πως, έχοντας αποχωριστεί ήδη δύο φορές την Κύπρο, δεν θα επέστρεφε στα γνώριμα λημέρια, η Κάλια έκανε άλλη μια φορά τη διαφορά.

«Τότε το κλίμα στην Ελλάδα ήταν τεταμένο. Η κρίση ήταν έντονη, οι Αγανακτισμένοι Έλληνες έβγαιναν στο Σύνταγμα, οπότε, όπως καταλαβαίνεις, δεν έβλεπα φως στο τούνελ. Γι’ αυτό πήγα στην Κύπρο. Θυμάμαι ότι ήταν καλοκαίρι, αρχές Ιουνίου, όταν πήγα σε ένα κάστινγκ για μια νεανική εκπομπή στο ΡΙΚ 1. Ήταν περίπου 100 άτομα και τελικά διάλεξαν εμένα. Παρουσίαζα αυτή την εκπομπή για δύο χρόνια και σιγά σιγά άρχιζα να μαθαίνω και τον χώρο της τηλεόρασης. Ήταν μεγάλη πρόκληση το να παρουσιάζω εκπομπή σε τέτοια ηλικία. Κάπου εκεί κατάλαβα ότι αυτό ήθελα να κάνω».

«Δεν θέλω να δω τους Θαλασσόλυκους χωρίς εμένα»

Τη στιγμή που η Κάλια άνθιζε επαγγελματικά στην Κύπρο, ήρθε και η πρόταση από την Ελλάδα. «Με την εταιρεία παραγωγής του DOT συνεργαζόμασταν στην Κύπρο. Όταν γεννήθηκε, λοιπόν, η ιδέα για τους Θαλασσόλυκους, ψάχνοντας μια γυναίκα, η ίδια εταιρεία με πρότεινε για τη θέση. Ενθουσιάστηκα με την ευκαιρία που μου δόθηκε και μετά δεν ήθελα να φύγω από την Ελλάδα». Μαζί με τον Γιάννη Αποστολάκη και τον Γιάννη Δρυμωνάκο ταξίδεψαν σε σαράντα περίπου νησιά. «Ήταν εμπειρία ζωής για εμένα. Έχω αποφασίσει ότι θα το κάνω τατουάζ: ένα μικρό ιστιοπλοϊκό σε κάποιο σημείο του σώματός μου. Με σκληραγώγησε επαγγελματικά το γεγονός ότι ήμουν σε ένα ιστιοπλοϊκό με άλλους 7 άντρες (οι συμπαρουσιαστές και τα πρόσωπα της παραγωγής). Έμαθα να λειτουργώ σε δύσκολες καταστάσεις. Οι περισσότερες ήταν προσωπικές. Να έχω, για παράδειγμα, τα γυναικολογικά μου και 9 ώρες ταξίδι εν πλω. Να έχει καιρό και να νιώθω ότι δεν μπορώ να παραπονεθώ σε κάποιον. Γιατί αν πεις σε έναν άντρα ότι έχω περίοδο και δεν είμαι καλά, θα το θεωρήσει μουρμούρα. Το ζούσα λοιπόν μόνη μου. Δεν άνοιξα ποτέ το στόμα μου να γκρινιάξω».

Η παρέα έδεσε και, όπως αποκαλύπτει, μέχρι σήμερα δεν έχουν χάσει επαφή, ενώ στο ενδεχόμενο μιας μελλοντικής συνεργασίας δηλώνει πως «Έγιναν κουβέντες για να κάνουμε και τρίτη σεζόν, αλλά δεν ξέρω. Αυτά είναι λίγο της τελευταίας στιγμής. Φαντάζομαι ότι σε πρώτη φάση θα δουν αν μπορεί ο Αποστολάκης, γιατί το σκάφος είναι δικό του, θα τσεκάρουν αν το timing είναι σωστό, πώς θα βγει αυτό τηλεοπτικά και όλα τα σχετικά. Πρέπει κι εγώ να δω αν θα είμαι διαθέσιμη. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να δω τους Θαλασσόλυκους χωρίς εμένα» λέει γελώντας.

Η φετινή σεζόν τη βρίσκει να είναι μέλος σε μια από τις πιο δυνατές τηλεοπτικές ομάδες. Ο Γιώργος Λιάγκας επέστρεψε στη μικρή οθόνη, και συγκεκριμένα στον ΣΚΑΪ, με την εκπομπή Μεσημέρι, ενώ επέλεξε να έχει δίπλα του τόσο πολύπειρους δημοσιογράφους όσο και νέα πρόσωπα. Η Κάλια ανήκει, για τα ελληνικά δεδομένα, στη δεύτερη κατηγορία.

«Μετά την εμπειρία που είχα σε πάνελ στην Κύπρο, είχα πει ότι δεν θα το έκανα ξανά. Είμαι πολύ αυθόρμητη, δεν μπορώ να λέω πάντα αυτά που θέλει να ακούσει ο κόσμος. Είμαι χείμαρρος. Όταν όμως μου έγινε η πρόταση, το είδα σαν πρόκληση. Μου αρέσει να λέω “ναι” σε κάτι δύσκολο γιατί κινητοποιούμαι και νιώθω πιο παραγωγική και δημιουργική. Σκέφτηκα, λοιπόν, ότι θέλω να δω αν θα αντεπεξέλθω σε αυτές τις περιστάσεις και αν μπορώ να σταθώ δίπλα σε ανθρώπους με τόση εμπειρία».

Μιλώντας για την πρώτη της επαφή με τον Γιώργο Λιάγκα θυμάται: «Του εξήγησα ότι δεν θέλω να καλουπωθώ και ότι θα μου πάρει λίγο χρόνο να χαλαρώσω τελείως ώστε να βγάλω τον χαρακτήρα μου. Το κατάλαβε και μου είπε “Εμείς σε θέλουμε για αυτό που είσαι. Θέλω να είσαι ο εαυτός σου, οπότε μην το σκέφτεσαι αυτό”. Η συμβουλή του, που ακόμα την κρατάω και συζητάω μαζί του διαρκώς, είναι ότι πρέπει να διαβάζω τα πάντα. Μέχρι και τώρα μου το λέει. Από τις πιο άχρηστες πληροφορίες μέχρι την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα. Μου έχει πει ότι “Μπορεί να διαβάσεις κάτι που σου φαίνεται ανούσιο και σε μια συζήτηση αυτή η πληροφορία να σου φανεί χρήσιμη”».

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα που μιλούσαν για σχέση της με τον Γιώργο Λιάγκα, αλλά και το δημόσιο χιουμοριστικό σχόλιο του παρουσιαστή κατά τη διάρκεια της εκπομπής, τη ρωτάω πώς αντέδρασε όταν τα διάβασε. «Όταν είδα για πρώτη φορά το αναληθές δημοσίευμα που αναφερόταν σε σχέση δική μου με τον Γιώργο, με ξένισε. Δεν με τρόμαξε. Σκέφτηκα ότι όταν ο κόσμος με δει στην πρεμιέρα, θα καταλάβει ότι δεν υπάρχει κάτι. Και στην Κύπρο έχει τύχει να πουν και να γράψουν διάφορα. Ο Γιώργος βγήκε στην εκπομπή, το χειρίστηκε με τον δικό του τρόπο και πάντα με χιούμορ. Δεν το συζητήσαμε πριν το κάνει. Απλά διαβάσαμε τα δημοσιεύματα, γελάσαμε και μετά βγήκε στον αέρα και το είπε».

«Θα ήθελα να ερωτευτώ»

Τίποτα πάνω της δεν μαρτυρά πως έχει περάσει τα 30. Η φρεσκάδα, η ανεμελιά και το παιχνιδιάρικο χαμόγελο σε κάνουν να πιστεύεις πως έχεις απέναντί σου μια έφηβη γεμάτη όνειρα και όρεξη να τα υλοποιήσει. «Είμαι 32 χρόνων. Για τα δεδομένα της Ελλάδας είμαι μικρή, αλλά όχι για τα δεδομένα της Κύπρου. Η οικογένειά μου, ας πούμε –οι παππούδες, οι γιαγιάδες, οι θείες–, στενοχωριούνται λίγο. Συχνά λένε “Αχ, αυτό το κορίτσι μας δεν θα νοικοκυρευτεί ποτέ!”. Εγώ τους απαντάω ότι “Kάνω καριέρα”» λέει γελώντας, ενώ ξεδιπλώνει τις σκέψεις της γύρω από τον έρωτα αλλά και τη δημιουργία οικογένειας.

«Όταν δεν είμαι ερωτευμένη, νιώθω σαν να μου λείπει κάτι. Τα τελευταία χρόνια είμαι μόνη μου και προσπαθώ αυτό το κομμάτι να το καλύψω με τη δουλειά. Θα ήθελα να ερωτευτώ, μου λείπει η συντροφικότητα. Σε αυτή την περίοδο της ζωής μου,. τα επαγγελματικά είναι ακριβώς εκεί που θέλω. Θα ήθελα, όμως, να έχω μια σχέση με έναν άνθρωπο που θα μπορώ να επικοινωνώ και να περνάω καλά. Αν όμως δεν τον έχω στη ζωή μου, δεν μπορώ να σκεφτώ την οικογένεια. Δεν θέλω μόνο να κάνω παιδί, θέλω οικογένεια» ξεκαθαρίζει.

Φαίνεται πως γνωρίζει ακριβώς τι επιθυμεί να έχει ένας σύντροφος ζωής. «Θέλω έναν δυναμικό άνθρωπο που να έχει όραμα και να μπορεί να με καταλάβει. Δηλαδή δεν θα μπορούσα να είμαι με έναν λογιστή, που ξυπνάει το πρωί, πάει στη δουλειά, επιστρέφει σπίτι και τέλος. Θέλω οποιαδήποτε δουλειά και να κάνει να είναι φιλόδοξος. Να θέλει να εξελίσσεται». Δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ζηλεύει, παρόλο που έχει βιώσει την απιστία. «Έζησα την απιστία. Όχι μόνο μια φορά» λέει γελώντας.

«Σκέφτομαι ότι κάπου φταίω κι εγώ. Μπορεί να έκανα λάθος επιλογές, μπορεί να έδειξα παραπάνω χαλαρή απ’ ό,τι ήμουν στην πραγματικότητα ή να έκανα τον άλλον να νιώθει ανασφάλεια. Για να φτάσει κάποιος άνθρωπος να απιστήσει, δεν φταίει μόνο εκείνος. Νομίζω ότι στην ηλικία που είμαστε, με τη ζωή που κάνουμε και τους πειρασμούς που υπάρχουν γύρω μας, είναι πολύ δύσκολο να μείνουμε σε μια σχέση. Εγώ, βέβαια, δεν έχω απιστήσει ποτέ. Από τη στιγμή που επιλέγω έναν άνθρωπο στη ζωή μου, το κάνω επειδή το θέλω. Αν δεν τον θέλω, δεν θα τον έχω».

Δεν διστάζει να δηλώσει πως έχει συγχωρήσει στη ζωή της την απιστία. «Το έκανα, αν και τελικά δεν δούλεψε. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι συγχωρώ όλες τις απιστίες. Είναι δύσκολο να δώσεις μια πραγματική δεύτερη ευκαιρία στον άλλο χωρίς να ελέγχεις τα πάντα. Να σου πω την αλήθεια; Δεν θέλω να συμβιβαστώ στην ιδέα ότι η απιστία είναι παντού. Δεν ψάχνω το ιδανικό αλλά τουλάχιστον θέλω να υπάρχει εμπιστοσύνη. Τη θεωρώ βασικό συστατικό μιας σχέσης».

Φωτογραφίες: Νίκος Μαλιάκος

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.

Keywords
people, μιλα, people, εν πλω, media, κυπρος, Χριστούγεννα, πασχα, καλοκαιρι, σοκ, αθηνα, ελλαδα, αγανακτισμενοι, συνταγμα, φως, ιουνίου, ρικ, εταιρεία, dot, νέα, σημαίνει, εθνος, αποστολακης γιωργος, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αγανακτισμενοι στο συνταγμα, αγανακτισμενοι πολιτες, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, πασχα 2012, η ημέρα της γης, τελος του κοσμου, ξανα, αποστολακη, γυναικα, δουλεια, θανατος, καριερα, κυπρου, νησια, οθονες, ονειρα, ρικ, τα νεα, τηλεοραση, τηλεφωνο, φως στο τουνελ, φως, ανθρωπος, απιστια, απλα, ατυχια, αφορμη, αχρηστες πληροφοριες, γεγονος, γινει, γιωργος λιαγκας, δημοσιο, δικη, δυναμικο, δοθηκε, εαυτος, εγινε, ευκαιρια, ευκολο, ευκολα, ειμαι ερωτευμενη, ειπε, υπαρχει, εν πλω, επιθυμια, εταιρεία, εφυγε, ζωη, ζωης, ζωη μου, ιδεα, ιδια, ηλικια, ημουν εκει, καμερες, κλιμα, λαθος, λυκειο, λειπει, λιαγκας, μακρια, μικρο, παντα, οθονη, οικογενεια, οραμα, ουσιαστικα, παιδι, πορτα, πρωι, σεζον, σιγουρα, συγκεκριμενα, συζητηση, συνεχεια, σκεφτεσαι, σκεψεις, σοκ, σπιτι, στομα, σχεδια, τατουαζ, το εθνος, τον θελω, τριτη, φταιει, φορα, χαμογελο, χιουμορ, ωρες, αντρες, ανηκει, dot, δωσεις, ελληνικα, ηρθα, ιδανικο, ιουνίου, κομματι, media, μια φορα, μπροστα, ολη μερα, ομαδες, πληροφοριες, ποδια, σημαίνει, σωστο, ταξιδι, θελω να
Τυχαία Θέματα