Ηθοποιός της σειράς Doctor Who αφήνει αιχμές για το BBC: «Απέχουν πολύ από την διαφορετικότητα»

16:27 13/12/2019 - Πηγή: People

Όταν πριν από δύο χρόνια στο BBC αποφάσιζαν να βάλουν γυναίκα να γίνει ο Doctor Who, υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις. Κάποιες εδράζονταν σε σεξιστικά στερεότυπα, άλλες στη λογική ότι δε μπορεί ένας ήρωας που για 50 χρόνια ήταν άντρας, ξαφνικά να γίνει γυναίκα. Σε κάθε περίπτωση η Τζόντι Γουίτακερ έπεισε το κοινό και πλέον είναι συνδεδεμένη με τη σειρά, σε βαθμό να μην φαντάζεται το κοινό άλλη στη θέση της.

Κι αφού έγινε το πρώτο βήμα

και πήγαμε σε γυναίκα πρωταγωνίστρια σε ένα τόσο θρυλικό σίριαλ, το επόμενο βήμα επιτάσσει ηθοποιό που να εκπροσωπεί μια μειονότητα στη βιομηχανία του θεαμάτος. Έναν μαύρο ηθοποιό ή, ακόμα καλύτερα, μια μαύρη ηθοποιό.

Αυτό το σενάριο δεν είναι πολύ ρεαλιστικό προς το παρόν, όπως εξηγεί ο ηθοποιός της σειράς Doctor Who, ο Σερ Λένι Χένρι, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή και άφησε σοβαρές αιχμές κατά του BBC, όπου προβάλλεται η σειρά.

«Γιατί δεν είχαμε ποτέ μαύρο Doctor Who; Στο BBC θα προτιμούσαν να βάλουν έναν σκύλο για να κάνει τον Time Lord παρά έναν μαύρο ηθοποιό. Δεν υπάρχουν μαύροι ηθοποιοί στη σειρά. Όταν ήταν στη σειρά ο Ράσελ Ντέιβις, ήταν τόσοι μαύροι ηθοποιοί στη σειρά, που τηλεφώνησα και πρότεινα να βάλουν και μερικούς λευκούς».

Με τα λεγόμενα του ο Χένρι κατηγορεί ουσιαστικά το BBC για μη ανοχή και προώθηση της διαφορετικότητας για την οποία φωνάζουν τόσον καιρό οι άνθρωποι του θεάματος. Κι όλα αυτά ενώ θα εμφανιστεί στη νέα σεζόν της σειράς.


Keywords
Τυχαία Θέματα