Η ατζέντα της εβδομάδας (1-3/11): Πού να πας και τι να κάνεις το ΠΣΚ στην Αθήνα

09:19 1/11/2019 - Πηγή: People

Χαντακωμένο τριήμερο από τα events για το Halloween είναι αυτό που ξεκινάει από σήμερα το βράδυ, αλλά σίγουρα υπάρχουν ωραία πράγματα να κάνεις. Μόνο την ατζέντα μας να δεις, θα βρεις αρκετά.

ΘΕΑΤΡΟ: Ποιος Σκότωσε Τον Σκύλο τα Μεσάνυχτα @Θέατρο Τζένη Καρέζη

Μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Τζένη Καρέζη η παράσταση Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Είμαι ο Κρίστοφερ Τζον

Φράνσις Μπουν. Ξέρω όλες τις χώρες του κόσμου με τις πρωτεύουσές τους. Και όλους τους πρώτους αριθμούς μέχρι το 7507.

Είναι 7 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Ο 15χρονος Κρίστοφερ στέκεται δίπλα στον σκοτωμένο σκύλο της γειτόνισσάς του, της κ. Σίαρς, που τον έχουν καρφώσει με ένα δικράνι. Η κ. Σίαρς θα καλέσει την αστυνομία, και ο Κρίστοφερ για πρώτη φορά στη ζωή του θα οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα, όπου θα του γίνει σύσταση.

Παρά την απαγόρευση του πατέρα του, ο Κρίστοφερ αποφασίζει να λύσει το μυστήριο του σκοτωμένου σκύλου, γιατί πιστεύει πως ο δολοφόνος πρέπει να βρεθεί και να τιμωρηθεί. Με την ενθάρρυνση της δασκάλας του, θα καταγράψει όλα τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει σ’ ένα βιβλίο, που θα γίνει και θεατρικό έργο για τη σχολική γιορτή…

Ο Κρίστοφερ έχει φοβερό μυαλό και εξαιρετικές ικανότητες στα μαθηματικά, σκοντάφτει όμως στα απλά πράγματα της καθημερινής ζωής. Δεν έχει τολμήσει ποτέ να απομακρυνθεί μόνος του από το σπίτι του, δεν ανέχεται να τον αγγίζει κανείς και δεν εμπιστεύεται τους ξένους.

Η αστυνομική του έρευνα, που θα τον βγάλει για πρώτη φορά έξω από το σπίτι του, θα φέρει τη ζωή του τα πάνω κάτω. Ο Κρίστοφερ θα βρει τη χαμένη μητέρα του, θα καταλάβει πως η αγάπη των δικών του είναι μπερδεμένη με μυστικά και ψέματα και θα συνειδητοποιήσει τις δυνάμεις που θα του επιτρέψουν να προχωρήσει στη ζωή…

Ο διάσημος θεατρικός συγγραφέας Σάιμον Στήβενς, που έργα του έχουν ανεβεί άλλες δυο φορές από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, υπογράφει τη θεατρική διασκευή του πολυβραβευμένου μυθιστορήματος του Μαρκ Χάντον Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα, που κέρδισε 7 βραβεία Ολίβιε, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου το 2013. Έχει παιχτεί σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στο Μεξικό, στην Κορέα, στην Ιαπωνία, στην Αυστραλία, στο Βέλγιο, στο Ισραήλ, στην Ελλάδα, κερδίζοντας πολλά σημαντικά βραβεία.

Μια γλυκόπικρη ιστορία για τον αυτισμό, την εφηβεία, την οικογένεια, τα μαθηματικά και τα χρώματα.

Θέατρο «Τζένη Καρέζη», Ακαδημίας 3, 2103636144, 2103644921, Παραστάσεις : Πέμ., Παρ. 9 μ.μ., Σάβ. 6 μ.μ./ 9 μ.μ., Κυρ., Τετ. 7 μ.μ.
Τιμή : € 20-12.

Ο Χορός Της Φωτιάς, μια μουσικοθεατρική παράσταση για τον Πόντο @ΔΗ.ΘΕ.ΠΕΙ.

Ο Άρης Μπινιάρης γράφει και σκηνοθετεί μια παράσταση ενθύμησης μέσα από τη μουσική, την κίνηση και την αναπαράσταση. Ο αγώνας αντίστασης, απέναντι στην καταστροφική επέλαση του ολοκληρωτισμού, στην περιοχή του Πόντου στις αρχές του 20ού αιώνα, στέκεται η αφορμή. Αφορμή για να εστιάσουμε στις γονιμικές ιδιότητες ενός λαού, που εγείρεται και μάχεται ενάντια στις δυνάμεις, που αρνούνται τη ζωή.

Μέσα από κείμενα της εποχής, επιστολογραφία, άρθρα εφημερίδων και μαρτυρίες αποδίδει ανάγλυφα ως πανανθρώπινο σύμβολο, τον διαχρονικό αγώνα για τη μετάβαση από μια κατάσταση σκλαβιάς προς έναν ορίζοντα απελευθέρωσης.
Μουσική και λόγος συνυπάρχουν και με όχημα τη θεατρική δράση, ανάγουν τα γεγονότα, τον τόπο και τον χρόνο, στο υπαρξιακό και ψυχικό πεδίο των ανθρώπων, εκεί που απηχεί, ολόθυμα, η επιθυμία για τη ζωή και τη δημιουργία.


Συντελεστές:

Σκηνοθεσία:Άρης Μπινιάρης

Σκηνικά:Κωστής Καραντάνης
Κοστούμια:Ματίνα Μέγκλα
Μουσική:Φώτης Σιώτας
Φωτισμοί:Στέλλα Κάλτσου

Παίζουν:Χρήστος Λούλης, Ιωάννα Παππά, Δώρα Ξαγοράρη, Λεωνή Ξεροβάσιλα, Κώστας Σεβδαλής, Γρηγορία Μεθενίτη, Ελένη Μπούκλη, Κατερίνα Δημάτη, Μάνος Πετράκης, Νίκος Τσολερίδης, Ορέστης Χαλκιάς / Μουσικοί: Μιχάλης Βρέττας: βιολί, Νίκος Μαγνήσαλης: κρουστά, Νίκος Παπαϊωάννου: τσέλο

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Τιμές Εισιτηρίων:Διακεκριμένη: 30€- Φοιτητικό-Ανέργων: 25€, Α’ Ζώνη: 25 € – Φοιτητικό-Ανέργων: 20€, B’ Ζώνη: 20€ – Φοιτητικό-Ανέργων: 15€, Γ’ Ζώνη: 15€ – Φοιτητικό-Ανέργων: 10€
Διάρκεια Παραστάσεων:Από 30 Οκτωβρίου 2019 έως 5 Ιανουαρίου 2020
Παραστάσεις: Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 20:30, Σάββατο: 18:00 & 21:00, Κυριακή: 19:00

EVENT: Horror After Dark @Τεχνόπολη

Dj sets, make-up special effects, ευφάνταστα παιχνίδια ρόλων, προβολές και πολλά ακόμα μας προ(σ)καλούν να ξενυχτήσουμε στους χώρους του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας για μία νύχτα to be remembered!

Let’s be late λοιπόν! Το τρίτο late night event «πέφτει» την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου. Η πιο horror νύχτα της ζωής σου ξεκινά με μία ηχητική βόμβα που έρχεται να σε απογειώσει! Η διάσημη Βρετανίδα dj & ραδιοφωνική παραγωγός Jamz Supernova ένα από τα κορυφαία ονόματα της νέας γενιάς με έδρα το Λονδίνο και ιδιαίτερη αγάπη στα clubsounds. Έρχεται να ταράξει τα νερά στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και να δώσει μια γεύση από τους ήχους του ανανεωμένου Selector, τη διεθνή ραδιοφωνική εκπομπή του British Council.

Μέχρι τότε, ο AthensVoiceRadio 102,5 αναλαμβάνει να «ντύσει» ηχητικά την πιο horror βραδιά της χρονιάς με τον Στέφανο Τσιτσόπουλο να καταλαμβάνει τα decks για να μας αποδείξει πόσο… τρομερές είναι οι μουσικές επιλογές του!

Ταυτόχρονα, μια ομάδα make-up artists, αντλώντας έμπνευση από horror characters και την Día de los muertos, θα σε περιμένει στο πιο spooky Make Up Station για να σε μεταμορφώσει στην πιο τρομακτική εκδοχή του εαυτού σου! Θα το τολμήσεις;

Κι όλα αυτά για να είσαι έτοιμος -για τι άλλο; – για να ζήσεις τους χώρους του Μουσείου… αλλιώς μέσα από τα τρομακτικά παιχνίδια ρόλων της ομάδας LARPProject: Athens! Δηλαδή;! Θα το ανακαλύψεις από κοντά, αλλά για να έχεις το νου σου, οπλίσου με θάρρος και ετοιμάσου για ένα ταξίδι διαφυγής από τον Κόσμο των Νεκρών. Αν πιστεύεις πως υπάρχει δεύτερη ευκαιρία στην άλλη πλευρά… the game is on!

Κι αν όλα αυτά δεν σου φτάνουν… Μμμμ… μα έχουμε κι άλλα! Παράλληλες προβολές horror ταινιών εποχής θα σε βάλουν ακόμα περισσότερο στο… σκοτεινό κλίμα, μαζί με πολλές ακόμα εκπλήξεις tba σε ένα σκηνικό από τον άλλο… κόσμο!

Μην τρομάζεις! Απλά ζήστο! Αυτό το Νοέμβρη η ζωή ξεκινά τη νύχτα στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου! Οπότε, let’sbelate…και μην αγχωθείς για το τι ώρα θα γυρίσεις σπίτι!

Πληροφορίες:

Πότε: Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019
Ώρες διεξαγωγής: από τις 21:00
Πού: Παλαιοί Φούρνοι, Κεντρική αυλή
Είσοδος:5 ευρώ

*Η είσοδος επιτρέπεται σε άτομα 18 ετών και άνω.

Περισσότερες πληροφορίες:
Tηλ.: 213 0109325, 213 0109300

ΣΥΝΑΥΛΙΑ/LIVE: Toquel @Πειραιώς Academy

Μετά την sold out περιοδεία του «777» σε όλη την Ελλάδα, ο TOQUEL ετοιμάζεται για ένα εντυπωσιακό grande finale στη σκηνή του Piraues 117 Academy το Σάββατο 2 Νοεμβρίου.

Έχοντας κατακλύσει φέτος το καλοκαίρι τις ψηφιακές πλατφόρμες σημειώνοντας πάνω από 11.500.000 streams στο Spotify και 48.000.000 views στο YouTube, ο TOQUEL έρχεται στη σκηνή του Piraeus 117 Academy για ένα εκρηκτικό 2ωρο live με τραγούδια από τη 10χρονη πορεία του στη μουσική, από το «Κουράστηκα» μέχρι και το πρόσφατο mega hit «Business».

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
PIRAEUS 117 ACADEMY
Πειραιώς 117, Αθήνα

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00
Τιμές Εισιτηρίων
Early Birds 8€
Γενική Είσοδος 10€
Ταμείο 12€

Ορφέας Περίδης @Σταυρός του Νότου Κεντρική Σκηνή

Ο Ορφέας Περίδης γιορτάζει τα 30 χρόνια της γόνιμης παρουσίας του στη δισκογραφία και τις μουσικές σκηνές και μας καλεί σε μία ιδιαίτερη γιορτή στον Σταυρό του Νότου, έναν χώρο φιλόξενο και οικείο του, στον οποίο έχει δώσει πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια τα διαπιστευτήρια του ταλέντου του.

Τις Παρασκευές 1, 8, 15 και 22 Νοεμβρίου ο Ορφέας Περίδης μαζί με πέντε ξεχωριστούς καλλιτέχνες και φίλους θα μοιραστούν την Κεντρική Σκηνή παρουσιάζοντας τέσσερις διαφορετικές παραστάσεις με τραγούδια σταθμούς των τριών τελευταίων δεκαετιών.

Οι χαρισματικοί δημιουργοί και συνοδοιπόροι, που θα συμμετέχουν σε αυτές τις μοναδικές, επετειακές παραστάσεις, ανταποκρινόμενοι με χαρά στην πρόσκλησή του Ορφέα, είναι:

1/11 Σωκράτης Μάλαμας
8/11 Φοίβος Δεληβοριάς
15/11 Αλκίνοος Ιωαννίδης
22/11 Δημήτρης Μυστακίδης- Φώτης Σιώτας

Οι Παρασκευές του Νοεμβρίου θα είναι αφιερωμένες στον πιο σημαντικό μελωδό της γενιάς του και θα «αντηχούν» από τα τραγούδια του. Τραγούδια «αδικημένα», αγαπημένα του κοινού, που ακούγονται όμως σπάνια στις ζωντανές εμφανίσεις του Ορφέα Περίδη, θα βρουν τη θέση που τους αρμόζει στο πρόγραμμα του Σταυρού δίνοντας ξεχωριστό τόνο σε κάθε μία από τις παραστάσεις.

Τραγούδια που αντικατοπτρίζουν το χάρισμα, αλλά και την καλλιτεχνική συνέπεια του τραγουδοποιού προς το κοινό εκφράζοντας μια ολόκληρη εποχή. Ο ποιητικός και αντισυμβατικός κόσμος του Ορφέα Περίδη, παρόλο που μετρά 30 χρόνια δημοσιότητας παραμένει μουσικά και συναισθηματικά άφθαρτος.

Ο Ορφέας Περίδης είναι ένας ανεξερεύνητος τόπος, προσβάσιμος μόνο σε εκείνους που τον αγαπούν αληθινά. Τα τραγούδια του είναι ο τρόπος του να επικοινωνεί με εμάς. Μας μεταφέρουν τις ιστορίες, τις εικόνες των μυστικών των εσωτερικών του τοπίων και τις μελωδίες που αναδύονται από την συγκίνηση του δημιουργού για κάθε τι που ταράζει τα ύδατα της ψυχής του.

Ο Ορφέας Περίδης είναι τραγουδοποιός, ιχνηλάτης. Προηγείται και σηματοδοτεί τα μονοπάτια που μας βοηθούν να μην χαθούμε στην πολυδαίδαλη πραγματικότητα, ενός κόσμου που αλλάζει πιο γρήγορα από ότι μπορούμε να αντιληφθούμε. Είναι συλλέκτης εικόνων και πολύτιμων στιγμών που περνούν απαρατήρητες μέσα στην καθημερινή μας βιασύνη.

Μας αφηγείται τις ιστορίες του, επί 30 χρόνια, τραγουδώντας με ένταση εσωτερική και με ένα τρόπο απευθύνεται στον καθένα μας ξεχωριστά, σαν να είμαστε εμείς οι ήρωές του.

Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος: 15€ με ποτό
Μουσικοί :
Θοδωρής Δαμουράκης: κιθάρες, λαούτο
Αλέξανδρος Ιακώβου: βιολί
Εύη Κανέλλου: κρουστά
Κώστας Αρσένης: κόντραμπάσο
Νατάσα Καμπαστάνα: κανονάκι, φωνή
Στέλιος Φραγκούς: πλήκτρα
Ηχοληψία: Γιάννης Λαμπρόπουλος

DJ SET: The Hacker, DJ Stingray, Drew McDowall + more @Temple Athens

Σε μια μοναδική συνάντηση στο Ναό, τρεις μουσικοί θρύλοι του techno/electro/experimental, ο Michel Amato ή The Hacker, ο DJ Stingray και ο Drew McDowall συναντιούνται σ’ένα μοναδικό all-nighter event που σίγουρα θα είναι ένα απ’ τα πιο μοναδικά της σεζόν και που δεν πρέπει να χάσει κανείς.
Μαζί τους κάνουν ντεπούτο στο Temple οι MBasix & Chris Silver T a.k.a. Interplay Electro, ένα πολύ ιδιαίτερο experimental / industrial ντουέτο ( Synthesizer – Drums), συνδέοντας τις 3 μπαντες που ανοίγουν τη βραδιά με το Clubnight. Το line up συμπληρώνεται με το Mavridi, έναν πολύ έμπειρο DJ γνωστό απο τη συμμετοχή του στις βραδιές Phormix. Η βραδιά όμως συνδέεται και ξεκινά με τρεις αγαπημένες μπάντες, τους Hand & Leg, τους Sclavos και Tiffany, για να γιορτάσουν και την 2η κυκλοφορία των Hand & Leg στη Slovenly με τίτλο «Lust in Peace».

ΦΑΓΗΤΟ: Caravin @Θησείο

Το Caravin είναι ένα αγαπημένο wine bar, αλλά προτείνεται ακόμα περισσότερο αυτή την εβδομάδα, καθώς ξεκινάει θεματικά events και την Κυριακή 3/11 θα έχει γεύσεις από τη Μαδαγασκάρη, όπως οσομπούκο με χόρτα ή το περίφημο γλυκό koba που περιλαμβάνει ρυζάλευρο, μπανάνα και καραμελωμένα φυστίκια.

Φυσικά μπορείς να το επιλέξεις και εκτός Κυριακής για να δοκιμάσεις μια από τις 120 ετικέτες ελληνικών και ξένων κρασιών, αλλά και πιάτα ελληνικής κουζίνας που μαγειρεύονται και παρουσιάζονται με κόπο υψηλής τέχνης, όπως τα σπανακοπιτάκια. Άλλα γευστικότατα πιάτα που θα βρεις στο μενού είναι μενταγιόν χοιρινού φιλέτου με  χαλούμι και πιπεριά Φλωρίνης, η tagliata  αρωματισμένη με λάδι τρούφας, οι παπαρδέλες, τα ραβιόλια και το ρολάκι καπνιστής πανσέτας με χουρμά, μασκαρπόνε και πουρέ γλυκιάς κολοκύθας.

Ακάμαντος 11, Θησείο, Τηλ: 211 4003962

ΠΟΤΟ: Hitchcocktales/Peek A Bloom

Δύο πολύ αγαπημένα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας, όπου είναι σίγουρο ότι θα βρεις ένα cocktail να δοκιμάσεις. Εννοώ διαφορετικό κάθε φορά. Το Hitchcocktales έχει και καταπληκτικά πιάτα και finger foods, αν θες να συνδυάσεις φαγητό και ποτό.

Το Peek A Bloom είναι ένα στέκι φθινοπώρου, μέσα στη στοά της Λέκκα, δημιουργεί ζεστασιά και σίγουρα θα σε κρατήσει από τα dark ποιήματα που θα βρεις στον κατάλογο κάτω από κάθε cocktail.

Hitchcocktales, Πορινού 10, Ακρόπολη, 2109210023

Peek A Bloom, Λέκκα 14, 2103219000

Keywords
αθηνα, ατζεντα, after dark, british council, halloween, θεατρο, μυστήριο, ηπα, κορεα, ιαπωνια, ελλαδα, αρης, δραση, πειραιας, night, athens, game, φούρνοι, καλοκαιρι, views, youtube, piraeus, live, mega, hit, business, σαββατο, birds, σταυροι, set, hacker, industrial, drums, συμμετοχή, hand, tiffany, peace, φαγητο, wine, τηλ, cocktail, θες, bloom, Ακρόπολη, υπουργειο εσωτερικων, καυτερή πιπεριά, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.youtube.com, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, τελη κυκλοφοριας 2013, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, γιορτη σημερα, η ζωη ειναι ωραια, η ζωη, british council, οσομπουκο, ελενη, χωρες, αστυνομια, αυστραλια, βελγιο, δωρα, εδρα, εθνικο θεατρο, εικονες, ηπα, θαρρος, θησειο, ισραηλ, καθημερινη, λονδινο, μητερα, μουσικη, ονοματα, παιχνιδια, ποιηματα, προγραμμα, σωκρατης, τραγουδια, χορος, χρωματα, ψεματα, ωρα, after dark, game, mega, youtube, αγαπη, αρθρα, απλα, αφθαρτος, αφορμη, βιβλιο, βομβα, βραδια, βραδυ, φαγητο, γεγονοτα, γευση, γινει, δωσει, ευκαιρια, υπαρχει, εκρηκτικο, εβδομαδα, εμπνευση, ενθαρρυνση, εργα, εποχη, επιτυχια, επιθυμια, ερευνα, ερχεται, εσωτερικων, ετικετες, ετων, ζωη, ζωης, ζωνη, ηρωες, ηχητικα, ηχητικη, θες, θρυλοι, ιωαννα, ιωαννα παππα, κιθαρες, κινηση, κλιμα, λαδι, μαδαγασκαρη, μαθηματικα, μεξικο, μυστήριο, μπανανα, μπορεις, μυαλο, μυστικα, νυχτα, ομαδα, οικογενεια, ορεστης, ορφεας, ορφεας περιδης, οχημα, πεδιο, πεμπτη, πιατα, πιπερια, πλατφορμες, πορτες, σαββατο, σεζον, σιγουρα, σιγουρο, συμμετοχή, σκηνες, σκηνοθεσια, σπιτι, τζενη καρεζη, τηλ, τμημα, τριημερο, φοιβος, φυστικια, φούρνοι, φοβερο, φορα, χαρα, ψυχικο, βιολι, αγωνας, birds, bloom, cocktail, δημητρης, εμφανισεις, εθνικο, γευσεις, γιορτη, γλυκο, hacker, halloween, hit, hand, ιδιαιτερο, industrial, κειμενα, κωστας, κυριακη, night, piraeus, πληροφοριες, ποτο, set, σκηνη, ταξιδι, tiffany, views, wine, χαλκιας
Τυχαία Θέματα