Η αληθινή Λουντμίλα του «Chernobyl» σε μία σπαρακτική μαρτυρία για τη σειρά του ΗΒΟ

13:14 23/12/2019 - Πηγή: People

Η Λουντμίλα Ιγκνατένκο είναι ένα από τα πρώτα πρόσωπα που βλέπει κανείς στη σειρά – φαινόμενο του ΗΒΟ, «Chernobyl». Είναι η γυναίκα του ηρωικού πυροσβέστη που υπήρξε από τα πρώτα θύματα της πυρηνικής καταστροφής του 1986, η γυναίκα που μένει μαζί του μέχρι το τέλος, παρά το γεγονός ότι της απαγορεύθηκε να τον πλησιάζει ακριβώς επειδή ήταν έγκυος στο παιδί τους.

Εκείνη, μετά από όλη αυτή τη φρίκη και μετά την επιτυχία της σειράς, μιλά για πρώτη φορά και εξηγεί γιατί δεν ήθελε η δική τους ιστορία

να έχει θέση σ’ αυτή την τηλεοπτική αφήγηση.

Όπως εξηγεί, όταν έμαθε ότι θα γίνει ταινία για εκείνη πληγώθηκε, όμως, αυτό δεν ήταν το μόνο δυσάρεστο στην όλη ιστορία. Δημοσιογράφοι και άλλοι περίεργοι και ενοχλητικοί χτυπούσαν την πόρτα του σπιτιού της για να της ζητήσουν συνέντευξη, αυτόγραφο ή απλώς για να την κατηγορήσουν ότι σκότωσε το μωρό της..!


Αν και της είχε απαγορευθεί να πλησιάζει τον σύζυγο της, τον ηρωικό Βασίλι Ιγκνατένκο, εκείνη, μέχρι την 1η Μαΐου 1986 που εκείνος πέθανε, βρισκόταν μέρα νύχτα στο πλευρό του, φροντίζοντας τον, μέχρι το τέλος.

«Σηκώθηκε όρθιος και μου έδωσε τρία γαρίφαλα που είχε κάτω από το μαξιλάρι του. Ήταν τα τελευταία λουλούδια που μου έδωσε. Θα θυμάμαι μέχρι να πεθάνω πώς στεκόμασταν μαζί, δίπλα στο παράθυρο. Δεν είχαμε ιδέα πως αυτή θα ήταν η τελευταία μας ρομαντική στιγμή μαζί», αφηγείται με δάκρυα στο ρεπορτάζ του BBC η γυναίκα.

«Με κατηγορούσαν ότι σκότωσα το μωρό μου. Με ρωτούσαν γιατί έμεινα στο πλευρό του συζύγου μου ενώ γνώριζα πως ήμουν έγκυος. Αλλά πείτε μου, πώς μπορούσα να τον εγκαταλείψω; Νόμιζα πως το μωρό μέσα μου ήταν ασφαλές. Τότε δεν ξέραμε τίποτα για την ραδιενέργεια», εξηγεί η Λουντμίλα.

Το παιδί τους ακριβώς όπως καταγράφει η ταινία – ντοκιμαντέρ του ΗΒΟ πέθανε τέσσερις ώρες μετά την γέννησή του.

Η ίδια εξηγεί πώς η εταιρεία παραγωγής της σειράς δεν της φέρθηκε με ευγένεια και ότι δεν μπήκε καν στον κόπο να τη συναντήσει.

«Έγινε ένα τηλεφώνημα από τη Μόσχα και εκεί με ενημέρωσαν ότι θα γίνονταν γυρίσματα σε Λετονία και Κίεβο και πως ήθελαν να επικοινωνήσουν μαζί μου αλλά δεν με έβρισκαν. Μου είπαν μάλιστα να μου δώσουν 3.000 δολάρια. Η ταινία ήδη γυριζόταν. Τους είχα απαντήσει, «γιατί;». Απλώς επειδή υπάρχετε, μου είπαν. Τους απαντησα πως κανείς δεν πληρώνει κάποιον για το τίποτα και έκλεισα το τηλέφωνο, πίστεψα πως ήταν απάτη», καταλήγει η Ιγκνατένκο στο ρεπορτάζ του ρωσικού BBC.

Δείτε τη δική της μαρτυρία στο παραπάνω βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα