Γιατί ο Παντελής Βούρος είναι ο πραγματικός νικητής του Masterchef;

07:41 17/5/2019 - Πηγή: People

Αν έχεις ακούσει κι εσύ τη μητέρα σου να σου λέει «Δεν με νοιάζει πόσα πτυχία θα πάρεις, θέλω κατ’ αρχάς να είσαι σωστός άνθρωπος», τότε καταλαβαίνεις τι σημαίνουν οι αντιδράσεις του κόσμου στο Twitter για τον Παντελή Βούρο του Masterchef. «Μπορεί να μην είσαι ο υπερταλαντούχος μάγειρας, αλλά είσαι καλό παιδί, ρε φίλε», είναι η ουσία των όσων γράφτηκαν για τον παίκτη που αποχώρησε αφού είχε μπει στην τελική πεντάδα του δημοφιλούς reality μαγειρικής.

Ο 24χρονος καλύμνιος μάγειρας «προσγειώθηκε» στο φετινό Masterchef

με μια κατσαρόλα μακαρόνια με αχινό και τσίπουρο – την οποία το συνεργείο της παραγωγής φρόντισε να «εξαφανίσει» μετά το τέλος της παρουσίασής του στους κριτές- και μια συγκινητική ιστορία (σ.σ. έζησε τα γεγονότα του Μπατακλάν στο Παρίσι, την περίοδο που ζούσε εκεί). Ο Σωτήρης Κοντιζάς τον υποδέχτηκε στη ομάδα του λέγοντας «βρήκα αυτόν που θα κάνει τη διαφορά» και ο Παντελής άρχισε να χτίζει τον «μύθο» του σιγά – σιγά παρά κάποιες πρώτες ατυχείς στιγμές του που τον έφεραν υποψήφιο προς αποχώρηση από τα πρώτα επεισόδια.

Το «άστρο», όμως, του Παντελή άρχισε να φωτίζει στις συνειδήσεις του τηλεοπτικού κοινού με δύο συγκεκριμένα περιστατικά. Αρχικά, την αναφορά του στα ατυχήματα που παραλίγο να του κοστίσουν τη ζωή και πώς τον βοήθησαν να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα πράγματα («Ο τρόπος μου είναι λίγο ανάλαφρος και μπορεί ο καθένας να πει ότι ο Παντελής “είναι στον κόσμο του”. Αλλά δεν είναι έτσι… Έχω ζήσει και ένα τροχαίο όπου το αμάξι πήγε κατευθείαν στα σκουπίδια και εγώ δεν έπαθα τίποτα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αγχώνομαι τόσο πολύ, τα μικρά πράγματα με τα οποία μπορεί κανείς να πελαγώνει για μένα είναι απλά πράγματα που τα ξεπερνάς εύκολα»). Και στη συνέχεια, με τη στάση που κράτησε στον «καβγά» με τον Χαράλαμπο όταν χρειάστηκε να συνεργαστούν μαγειρικά. Πολλοί, μάλιστα, ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν για το πώς κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του απέναντι σε έναν σχεδόν υστεριάζων Χαράλαμπο. Και τον επιβράβευσαν κυρίως γιατί δεν μπήκε στη διαδικασία να κατηγορήσει – όπως θα περίμενε κανείς- τον συμπαίκτη του, ενώ στο τέλος τον αποκάλεσε και «καλό παιδί» («Είσαι γελοίος, αλλά είσαι καλό παιδί, έλα να βγάλουμε μια selfie!») και αποχαιρέτισε τον συμπαίκτη του αποκαλώντας τον «ταλαντούχο μάγειρα και καλό παιδί (ξανά)».

Ο Παντελής συνέχισε να χαρίζει στους τηλεθεατές τέτοιες αξιομνημόνευτες στιγμές χαλαρότητας, γέλιου και καλοσύνης. Κι έγινε «φιλαράκι» με τον άλλο «σταρ» του παιχνιδιού, τον Χρήστο Μπάρκα. Ο Χρήστος θεωρείτο το ταλέντο του Masterchef, η προσωποποίηση της ταπεινότητας, της μετριοφροσύνης και της καλοσύνης. Το «δέσιμο» με τον Παντελή λέει πολλά και ο κόσμος το έχει αντιληφθεί από καιρό δηλώντας με κάθε ευκαιρία ότι με την αποχώρηση των δυο αυτών παικτών «Τέλος το Masterchef για εμάς!»

Η αυθεντικότητα, το coolness και το χαμόγελο του κοκκινομάλλη παίκτη με το μουστάκι, που έχει μια καλή κουβέντα για όλους, έκανε ακόμα και τους κριτές του παιχνιδιού καθώς τον αποχαιρετούσαν, να φωνάζουν «Παντελή, μην αλλάξεις ποτέ!». Την ίδια στιγμή στο Twitter η αποθέωση του «Παντέλου» ζούσε στιγμές νίκης του Γιώργου Αγγελόπουλου. Με μια διαφορά: δεν απογοητεύτηκε κανείς που έφυγε ο πιο «ταλαντούχος μάγειρας» αλλά ότι έφυγε το πιο «σωστό παιδί» «με το καθαρό βλέμμα» και το «χαμόγελο». Αποχαιρετίσαμε την «ΤΥΠΑΡΑ», τη «ΜΟΡΦΗ», τον «Α ρε Παντέλο, σ’ αγαπώ». Για πόσους παίκτες εξάλλου στο παρελθόν το κοινό έχει σχολιάσει «σ’ αγαπώ;», χωρίς αυτό να σημαίνει «θέλω τα παιδιά σου» ή «σε θέλω νικητή»; Την ίδια λέξη χρησιμοποίησε και ο ίδιος αποχαιρετώντας το Masterchef και τους τηλεθεατές: «Σας αγαπώ πολύ, μην τα παρατάτε ποτέ, να είστε ντόμπροι στη ζωή σας και πάντα χαμόγελο!».

Αξία ανεκτίμητη τα λόγια του Παντελή – σε ένα τηλεοπτικό περιβάλλον όπου οι αξίες μοιάζουν να «χάνονται» κάτω από υπέρμετρες φιλοδοξίες και «εγώ», ανταγωνισμούς, «κακίες» και ίντριγκες- και το ερώτημα είναι «ποια είναι η επόμενη μέρα για τον παίκτη;». Πολλοί το θεωρούν σίγουρο ότι θα τον δούμε στην τηλεόραση με δική του εκπομπή «Πραγματικός νικητής του Masterchef είναι αυτός που την επόμενη μέρα θα έχει εκπομπή στην τηλεόραση», έγραψε – με κάποιο κυνισμό- χρήστης στο Twitter, ενώ άλλοι έσπευσαν να προτείνουν στην παραγωγή να αντικαταστήσει τον Γιάννη Αποστολάκη με τον Παντελή Βούρο στον επόμενο κύκλο.

Ο Παντελής Βούρος στην πρώτη του συνέντευξη μετά την αποχώρησή του απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι δεν έχει πρόβλημα με κανέναν- και το εννοεί: φρόντισε να ξεκαθαρίσει ακόμα και τη φήμη της πιο αντιπαθητικής παίκτριας του Masterchef, της Σπυριδούλας. Γενναιοδωρία, στρατηγική ή απλή ειλικρίνεια; Η ουσία παραμένει μία: ο Παντελής μοιάζει να είναι ο εαυτός του και να λέει αυτό που πιστεύει, με κάθε κόστος.

Όπως άλλοτε και ο Γιώργος Πορφύρης, που έφυγε από το Mastarechef με τα «κλάματα» των τηλεθεατών να τον συνοδεύουν, έτσι και τώρα ο Παντελής Βούρος στέφεται ο πραγματικός νικητής του Masterchef. Όχι γιατί πήρε τον τίτλο- οι τηλεθεατές δεν νοιάζονται τελικά τόσο για αυτό- όσο γιατί βρήκαν κάποιον που τα λέει ωραία, δίδαξε ήθος και θέλουν να κάνουν «φιλαράκι» τους και να πάνε να φάνε στο μαγαζί του.

Παραμένει στο χέρι του παίκτη για το πώς θα κεφαλοποιήσει όλη αυτή τη δημοφιλιά, αγάπη και συμπαράσταση, και δεν θα χαθεί μέσα στη φόρα με την οποία αναζητά καινούργιους ήρωες κάθε φορά το τηλεοπτικό κοινό.

View this post on Instagram

Όταν ζωγραφίζεις χωρίς μελάνι!

A post shared by Padelis Vouros (@padelis_vouros) on Apr 23, 2018 at 6:47am PDT

Keywords
Τυχαία Θέματα