Γιάνης Βαρουφάκης: Το βίαιο επεισόδιο στο Παρίσι που κάνει τον γύρο του κόσμου – Τι απαντά

17:14 14/7/2019 - Πηγή: People

Μίνι θρίλερ για τον Γιάνη Βαρουφάκη στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκωλ του Παρισιού, το οποίο αποκάλυψε με σχετικό ποστ στο facebook, ο εκπρόσωπος τύπου του Μέρα 25, Σπύρος Δερβενιώτης.

Συγκεκριμένα σε βίντεο που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ο επικεφαλής του Μέρα 25 φαίνεται να διαπληκτίζεται με αστυνομικό της ασφάλειας του αεροδρομίου.


Το βίντεο αναρτήθηκε στον ιστότοπο Levante που αναφέρει ότι υπήρξε θέμα, ενώ σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία,

το περιστατικό σημειώθηκε όταν η αστυνομία συνόρων της Γαλλίας (PAF) πραγματοποιούσε έλεγχο κατά την έξοδο από αεροπλάνο της Aegean Airlines. Η πτήση είχε αναχωρήσει από Κάιρο και είχε περάσει από την Αθήνα και ο έλεγχος έγινε στους επιβάτες που δεν είχαν επιβιβαστεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, αναφέρουν οι πηγές.

Κατά τα πρακτορεία υπήρξε άτομο που έσπρωξε τους αστυνομικούς και διατάχθηκε η κράτησή του. Στη συνέχεια υπήρξε ένταση με το ίδιο αυτό άτομο να εμφανίζεται να διαπληκτίζεται και να απειλεί τους αστυνομικούς.

Το άτομο δεν είναι άλλο από τον Γιάνη Βαρουφάκη που ακούγεται να λέει στα αγγλικά στον αστυνομικό ότι δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει, ότι το διαβατήριο του έχει ήδη ελεγχθεί και ότι θέλει να μιλήσει με τους ανώτερους του, αλλιώς δεν μετακινείται από το σημείο που βρίσκεται.

Λίγες ώρες μετά, ο ίδιος στην ιστοσελίδα του ανάρτησε κείμενο – εξήγηση, υπό τον τίτλο  «Ένα μικρό δράμα στο αεροδρόμιο του Παρισιού που πολλά λέει για την κατάσταση της Ευρώπης μας – Ολόκληρη η ιστορία».

Σε αυτό το κείμενο ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει: «Χτες το απόγευμα, ένα τέτοιο μικρό δράμα έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο του Παρισιού καθώς αποβιβαζόμουν από το αεροπλάνο που με μετέφερε από την Αθήνα. Δυστυχώς όμως [το επεισόδιο] λέει πολλά για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσής μας που ξεπέφτει σε έναν κενό αυταρχισμό». Ο Γιάνης Βαρουφάκης εξηγεί πως επέδειξε στον αστυνομικό το διαβατήριό του όπως του ζητήθηκε και ενώ δεν υπήρχε πρόβλημα με το ταξιδιωτικό του έγγραφο, ο αστυνομικός ήταν απρόθυμος να του το επιστρέψει έχοντας υιοθετησει εχθρική στάση.

«Λίγες στιγμές μετά μού επέστρεψε το διαβατήριο και όπως ξεκίνησα να φεύγω, τοποθετήθηκε στη μέση του διαδρόμου, με τους αγκώνες του παρατεταμένους με τέτοιον επιθετικό τρόπο που άφηνε λίγο χώρο για να περάσω χωρίς να τον ακουμπήσω», γράφει ο Βαρουφάκης για να συμπληρώσει ότι οι αγκώνες τους ακούμπησαν την ώρα που πέρασε και τότε ο αστυνομικός αντέδρασε βίαια.

«Τον κοίταξα και του είπα πως είναι απρεπές για έναν αστυνομικό να συμπεριφέρεται έτσι σε έναν επισκέπτη», γράφει ο επικεφαλής του Μέρα25 προσθέτοντας πως τότε, του πήρε το διαβατήριο από τα χέρια και τον διέταξε να σταθεί απέναντι από τον τοίχο.

«Αρνήθηκα και ζήτησα αμέσως να μιλήσω στον αξιωματικό που αναφέρεται», τονίζει ο Βαρουφάκης, επισημαίνοντας πως είναι η στιγμή που ο αστυνομικός έγινε ακόμη πιο βίαιος, αρνούμενος να φωνάξει τον ανώτερό του.    \

«Σε εκείνο το σημείο του είπα πως η συμπεριφορά του είναι απαράδεκτη απέναντι σε οποιονδήποτε επισκέπτη ανεξάρτητα από τη θέση του». Ο ανώτερος κατέφθασε με χαρακτηριστική καθυστέρηση, το ζήτημα δεν διευθετήθηκε και παρά τις εξηγήσεις Βαρουφάκη και την απαίτηση για επιστροφή του διαβατηρίου του και μία συγγνώμη. εκείνος του απάντησε πως θέλει να μιλήσει πρώτα στον αστυνομικό.

Το αποτέλεσμα; Ο αστυνομικός έκανε γνωστό ότι επιθυμεί να καταθέσει καταγγελία εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη.   Με το διαβατήριο ακόμα στα χέρια των Γάλλων ο Γιάνης Βαρουφάκης ζήτησε ή την επιστροφή του διαβατηρίου ή τη σύλληψή του και τότε του επέστρεψαν το ταξιδιωτικό του έγγραφο.

Πλέον ο επικεφαλής του ΜέΡα 25 ζητά την επίσημη συγγνώμη της γαλλικής αστυνομίας.

«Ως Ευρωπαίος πολίτης, αρνούμαι να αποδεχθώ την κανονικοποίηση τέτοιων συμπεριφορών στα ευρωπαϊκά σύνορα, ιδίως σε σύνορα εντός της Σένγκεν τα οποία, υποτίθεται, έχουν καταργηθεί… Ως Έλληνας πολίτης, κι εκλεγμένο μέλος της Βουλής των Ελλήνων, έχω υποχρέωση να διαμαρτύρομαι απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές που στοχοποιούν τον οποιονδήποτε πολίτη της Ελληνικής Δημοκρατίας», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα