Γειτονιές, χωρίς πιάτσες ναρκωτικών! Μια ημερίδα για όσους βλέπουν τη γειτονιά -και τους ανθρώπους τους- να πεθαίνουν

15:20 14/1/2020 - Πηγή: People

Μετά από δεκάδες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, μετά από εντυπωσιακές αποκαλύψεις για τον τρόπο δράσης των ναρκεμπόρων, μετά και από τη συστηματική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Μαυρομματαίων, η πιάτσα των ναρκωτικών στην οδό Αντωνιάδου, δίπλα από την ΑΣΟΕΕ, ζει και βασιλεύει.

Καθημερινά, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, δεκάδες διακινητές στήνουν μία λαϊκή αγορά σίσα και πρέζας με άστεγους τοξικοεξαρτημένους αλλά και «ευυπόληπτους πολίτες» να συρρέουν για να πάρουν τη δόση τους.

Πολλοί κάνουν τη χρήση επί τόπου.

Στον δρόμο, στις εισόδους των πολυκατοικιών, στα πρεβάζια των παραθύρων. Άνθρωποι εξαθλιωμένοι, θα κουλουριαστούν πάνω στα μάρμαρα και τα τσιμέντα μέσα στο κρύο, και θα παραδοθούν σε έναν ύπνο απατηλής παρηγοριάς από μία εφιαλτική ζωή.

Η πόλη μας δεν έχει ξενώνες για τοξικοεξαρτημένους, δεν έχει προγράμματα αποτοξίνωσης (απαραίτητα για την απεξάρτηση), δεν έχει εθνική πολιτική για τα ναρκωτικά. Στα χρόνια της κρίσης, που πολλαπλασιάστηκαν οι άστεγοι τοξικοεξαρτημένοι, οι πάσης φύσεως Αρχές φρόντισαν μόνο να κρύβουν το πρόβλημα πότε στις φυλλωσιές του Πεδίου του Άρεως, πότε σε πλατείες που δεν είχαν ζωή και πότε σε δρόμους που οι κάτοικοι δεν είχαν δυνατή φωνή.

Οι κάτοικοι του Πεδίου του Άρεως μαζί με τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο παίρνουν την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση ημερίδας το ερχόμενο Σάββατο στο γήπεδο μπάσκετ του Πανελληνίου προκειμένου να φέρουν το θέμα στην επιφάνεια.

Δεν γίνεται να κλείνουμε άλλο τα μάτια και τα αυτιά μας στην εξαθλίωση ανθρώπων και γειτονιών. Αιτούμενα, η πρόνοια για τους τοξικοεξαρτημένους και η πρόληψη της τοξικοεξάρτησης με τον αθλητισμό.

Ο αθλητισμός διαμορφώνει πλαίσια ζωής, αλληλεπίδρασης με τους άλλους, συναγωνισμού, ανταγωνισμού και συγκινήσεων. Ετοιμάζει τους νέους για να χαρούν τις νίκες στη ζωή τους και να διαχειριστούν τις αναπόφευκτες ήττες και ματαιώσεις.

Ημερίδα:

«Γειτονιές χωρίς Πιάτσες Ναρκωτικών – Επιλέγουμε Αθλητισμό, Επιλέγουμε Ζωή!»

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, 11 π.μ, γήπεδο μπάσκετ Πανελληνίου Γ.Σ. (Μαυρομματαίων και Ευελπίδων)

Διοργανωτές:

Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος

Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Διαμερίσματος

Πεδίον του Άρεως ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΣ 

Keywords
Τυχαία Θέματα