Φιλιππίνες: Νέος νόμος για τους μαθητές – Δεν αποφοιτούν αν δεν φυτέψουν 10 δέντρα

17:23 29/5/2019 - Πηγή: People

Ποιος είπε οτι το σχολείο είναι μόνο για τους καλούς μαθητές; Κι όμως στις Φιλιππίνες θεωρούν πως ένας βαθμός και μόνο δεν αρκεί για το επόμενο επίπεδο. Έτσι θέσπισαν ένα νέο και ιδιαίτερα φιλικό στο περιβάλλον νόμο.

Αυτός απαιτεί από όλους τους Φιλιππινέζους μαθητές για να πάρουν το απολυτήριο, να έχουν φυτέψει τουλάχιστον 10 δέντρα.

Εάν όλα πάνε καλά, σε ετήσια βάσει αναμένεται να φυτεύονται τουλάχιστον 175 εκατομμύρια νέα δέντρα!

Ο νέος νόμος θα το κάνει απαραίτητο για

το δημοτικό, το γυμνάσιο αλλά και τα ανώτατα ιδρύματα. Ο συγκεκριμένος νόμος αποκαλείται «Graduation Legacy for the Environmental Act» και πέρασε στις 15 Μαΐου νομικά. Στόχος είναι να παρέμβει στην αποψίλωση των δασών των τελευταίων ετών και παράλληλα να κάνει τις νέες γενιές πιο συνειδητοποιημένες περιβαλλοντολογικά.

«Με πάνω από 12 εκατομμύρια μαθητές να αποφοιτούν από δημοτικό, σχεδόν 5 εκατομμύρια από το γυμνάσιο και περίπου 500,000 από το πανεπιστήμιο σε ετήσια βάση εάν γίνει σωστά, διαβεβαιώνεται η δενδροφύτευση 175 εκατομμυρίων νέων δέντρων», ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου.

Το υπουργείο Παιδείας της χώρας είναι πλέον υπεύθυνο για τη συγκεκριμένη κίνηση.

Το γεγονός αυτό αναμένεται να βοηθήσει τόσο στην περιβαλλοντολογική συνείδηση αλλά και στη βελτίωση και την αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων που πλήττουν την χώρα. Είναι βέβαιο πως θα περιοριστούν τυφώνες, καταιγίδες και πλημμύρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα