Εκλογές 2019: Ποιοι γνωστοί πολιτικοί μένουν εκτός Βουλής

00:00 8/7/2019 - Πηγή: People

Γνωστά ονόματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής μένουν εκτός Βουλής, μετά τις σαρωτικές αλλαγές που φέρνει το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών.

Συγκεκριμένα, στην Α’ Αθηνών, με βάση τα πρώτα αποτελέσματα της καταμέτρησης, από την Νέα Δημοκρατία μένουν έξω η Φωτεινή Πιπιλή και ο Θόδωρος Φορτσάκης, καθώς εκλέγονται νέα

πρόσωπα, μεταξύ των οποίων οι Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Αγγελος Συρίγος.

Από τον Σύριζα εκτός μένουν η Ράνια Σβίγκου καθώς και η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

Στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών, εκτός μένει ο Πέτρος Τατσόπουλος.  Μεγάλες απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ και στον Βόρειο Τομέα, καθώς η μείωση του ποσοστού του στην περιφέρεια και η προσθήκη στους βουλευτές της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, άφησε έξω από το Κοινοβούλιο την Ελένη Αυλωνίτου, την Αννέτα Καβαδία και τον Τέρενς Κουίκ που ωστόσο είναι πρώτος αναπληρωματικός.

Στον Δυτικό Τομέα, για την ώρα φαίνεται να μην εκλέγεται ο Γεράσιμος Γιακουμάτος από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Την έδρα του την καταλαμβάνει ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος. Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον δυτικό τομέα η εκλογή του Θανάση Παπαχριστόπουλου αφήνει για την ώρα εκτός τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον Νίκο Τόσκα και τον Παναγιώτη Ρήγα.

Στον Νότιο Τομέα επίσης σημειώνονται σαρωτικές ανακατατάξεις καθώς η εκλογή στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ νέων υποψηφίων -όπως ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Χάρης Θεοχάρης- αφήνει εκτός ονόματα όπως ο Γιάννης Καλιάνος, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.   Στον ΣΥΡΙΖΑ – και στον Νότιο Τομέα- δεν εκλέγονται η Κατερίνα Παπακώστα, ο υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Γιώργος Κυρίτσης…

Keywords
Τυχαία Θέματα