Δωρεάν είσοδος σε μουσεια και αρχαιολογικούς χώρους αυτό το Σαββατοκύριακο

13:46 27/9/2019 - Πηγή: People

​Σήμερα και όλο το Σαββατοκύριακο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει για 23η χρονιά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με κοινή πανευρωπαϊκή θεματική που τιτλοφορείτα «Τέχνες και Ψυχαγωγία».

Στις εκδηλώσεις εξετάζεται η σχέση Τέχνης και Ψυχαγωγίας και το κατά πόσο πρόκειται για αξία ή κατάκτηση, ανάγκη βασική ή τεχνητή, υπόθεση ατομική ή συλλογική.

Αν είναι συλλογική, πώς ικανοποιείται σε κάθε εποχή και κοινωνία; Πώς εντάσσεται η απόλαυση των Τεχνών στον ελεύθερο χρόνο των ανθρώπων; Ποια η θέση που κατέχουν η μουσική και το θέατρο,

η φύση και ο αθλητισμός, το βιβλίο και το παιχνίδι, οι γιορτές, στην ικανοποίηση αυτής της ανάγκης και πόσο μεταβάλλεται η ευχέρεια της ικανοποίησης από εποχή σε εποχή;

Ποια είναι η σχέση των μουσείων με την ψυχαγωγία; Σε περίπου 100 σημεία σε όλη τη χώρα, μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, οι επισκέπτες τους θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για τις ημέρες αυτές. Το Σάββατο και την Κυριακή, 28 και 29 Σεπτεμβρίου, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη.

Μπορείτε να δείτε όλες τις εκδηλώσεις και τις πληροφορίες εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα