Δείξε μου το πιάτο σου να σου πω ποιος είσαι: Η Nτίνα Νικολάου σερβίρει Τσίπρα, Μητσοτάκη, Μακρόν!

10:06 19/5/2019 - Πηγή: People

Από τα χέρια της έχουν φάει καλλιτέχνες, πολιτικοί, διανοούμενοι και τουρίστες ανά τον κόσμο. Έχει τύχει να σερβίρει σε μία μόλις μέρα μέχρι 400 άτομα ενώ έχει φτιάξει με την ομάδα της, μπουφέ για 1.000 ανθρώπους και αυτό διότι ασχολείται με την επαγγελματική κουζίνα. Σε συνέντευξή της στο περιοδικό People και τη δημοσιογράφο Φανή Πλατσατούρα η Ντίνα Νικολάου εξηγεί τι θα σέρβιρε τον Έλληνα και Γάλλο πρωθυπουργό.

Τι είναι για σένα η μαγειρική;

Είναι δημιουργία, είναι χάδι, είναι οργάνωση, είναι γέννηση. Συνεχίζω να παίρνω

μεγάλες χαρές μέσα από τη μαγειρική. Έχω γυρίσει όλον τον κόσμο, έχω γνωρίσει σπουδαίους ανθρώπους, έχω ταξιδέψει την ελληνική κουζίνα εκεί που πρέπει και της αξίζει. Την αγαπάω τη δουλειά μου. Και, πίστεψέ με, δεν είναι μια εύκολη δουλειά. Γι’ αυτό και μέσα στην κουζίνα μόνο αυστηρή δεν είμαι. Ούτε ακρότητες θα κάνω ούτε θα μιλήσω άσχημα στους συνεργάτες μου. Δεν μου αρέσουν αυτά. Αντίθετα, με διακατέχει λίγο αυτό το μαμαδίστικο. Θέλω να αισθάνονται όμορφα, τους βάζω μουσική, φτιάχνουμε ωραία ατμόσφαιρα και ωραία φαγάκια. Να ευχαριστιόμαστε!

Τελικά ο πελάτης έχει πάντα δίκιο;

Και ο πελάτης άνθρωπος δεν είναι; Πόσο δίκιο μπορεί να έχει ένας άνθρωπος; Ο επιχειρηματίας θα πάρει συνήθως το μέρος του γιατί δεν θέλει να τον δυσαρεστήσει και να τον χάσει από το μαγαζί του, αλλά, όχι, ο πελάτης δεν έχει πάντα δίκιο.

Ντίνα Νικολάου: Φτιάξτε την τέλεια τυρόπιτά της με 3 τυριά

Αν ερχόταν στο μαγαζί σου ο Αλέξης Τσίπρας, τι φαγητό θα του σέρβιρες;

Ο Αλέξης νομίζω ότι έχει μια ρεαλιστική σχέση με το φαγητό. Θέλει μια γεύση που να τη γνωρίζει, να μην τον πηγαίνει σε άγνωστα μονοπάτια. Συνεπώς, θα του έφτιαχνα μια ωραία αθηναϊκή ψαροσαλάτα.

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Πιστεύω ότι είναι λίγο πιο κοσμοπολίτης. Θα ήθελα δηλαδή να του κάνω και ένα γαλλικό πιάτο με κάποια πολύπλοκη σος, προκειμένου να τον βάλω στη διαδικασία να την αποκωδικοποιήσει.

Και στον Emmanuel Macron, μια και τον μισό χρόνο μένεις στη Γαλλία;

Ο Macron είναι όνειρο, η μεγάλη μου αδυναμία. Θα έκανα για τον Γάλλο Πρόεδρο κάτι από την ελληνική κουζίνα, «για την Ελλάδα, ρε γαμώτο». Θα του μαγείρευα ένα λαβράκι πάνω σε ένα στρώμα από πράσινη φάβα, την οποία θα έφτιαχνα με χλωρά κουκιά και πίκλες από πάνω, με σκόρδο και σος με παντζάρι γύρω γύρω. Και μέχρι να ετοιμαστεί, θα του πρόσφερα και μια σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο.

Μεγάλη αγάπη στον Macron…

Ναι, είναι ο αγαπημένος μου! Θα μπορούσα να τον σερβίρω κάθε μέρα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Έθνος!

Keywords
Τυχαία Θέματα