Μπραντ Γκόμπραϊτ: Σκοτώθηκε πέφτοντας στο κενό ο παγκοσμίου φήμης αναρριχητής

11:53 29/11/2019 - Πηγή: People

Σε ηλικία 31 ετών σκοτώθηκε πέφτοντας από ύψος 300 μέτρων ο παγκοσμίου φήμης ορειβάτης και αναρριχητής Μπραντ Γκόμπραϊτ (Brad Gobright). Ο Καλιφορνέζος αναρριχητής κατέβαινε την πλαγιά ενός γκρεμού στο Ελ Πορτέρο Τσίκο στο Μεξικό.

Την ώρα της θανάσιμης πτώσης, ο Γκόμπραϊτ έκανε κατάβαση με τα σκοινιά μαζί με τον συνορειβάτη του Άινταν Τζέικομπσον(Aidan Jacobson), ο οποίος έπεσε από χαμηλότερο ύψος και τραυματίστηκε.

View this post on Instagram

@alexhonnold and I did a huge linkup

on the walls around Rainbow Mountain in Red Rocks yesterday. You can see the full story on the @gramicci_climb highlights. Here’s a rad shot by @tradisplaid of not the linkup. @frictionlabs @evolv_worldwide

A post shared by Brad Gobright (@bradgobright) on Apr 2, 2019 at 12:19pm PDT

«Αρχίσαμε την κατάβαση. Βρισκόμουν λίγο πιο πάνω από αυτόν, στην αριστερή πλευρά, αυτός στα δεξιά. Τότε, εντελώς ξαφνικά, άκουσα έναν κρότο και αρχίσαμε να πέφτουμε με ταχύτητα», δήλωσε ο Τζέικομπσον. Ο Τζέικομπσον προσγειώθηκε σε έναν θάμνο, όταν ο Γκομπράϊτ είχε ήδη πεθάνει. «Ηταν όλα μια θολούρα. Τσίριξε και τσίριξα. Αυτό που θυμάμαι είναι την μπλε μπλούζα του να αναπηδάει στην άκρη του γκρεμού», περιγράφει,

Ο Μπραντ Γκόμπραϊτ (Brad Gobright) ήταν ένας από τους πιο έμπειρους free solo αναρριχητές του κόσμου και έγινε διάσημος καταρρίπτοντας το ρεκόρ ορειβασίας στην περίφημη διαδρομή «Nose» του ορεινού όγκου El Capitan στο Εθνικό Πάρκο του Yosemite το 2017. Στο προφίλ του στο Instagram πόσταρε συχνά στιγμιότυπα από τις αναρριχήσεις του, τα οποία κόβουν την ανάσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα