Άγγελος Βασιλείου: O personal trainer του Revenge Body αποκαλύπτει τη δική του «ένοχη» διατροφική απόλαυση

11:08 10/7/2019 - Πηγή: People
Το όνομά του είναι Άγγελος Βασιλείου και το τηλεοπτικό του ντεμπούτο έγινε μέσω του «Revenge Body», της εκπομπής που παρουσίαζε η Ιωάννα Λίλη στο Open. Εκτός, όμως, από τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που είχε στους συμμετέχοντες που θέλησαν να αλλάξουν την εμφάνισή τους, κατάφερε να κλέψει τις καρδιές του γυναικείου κοινού.Ο ίδιος πάντα προσγειωμένος και με μια ευγένεια που τον κάνει να ξεχωρίζει από το πρώτο λεπτό, μίλησε στο peoplegreece.com, για τη συμμετοχή
του στο Revenge Body, τη θέση που έχει ο αθλητισμός στη ζωή του αλλά και για τη δική του «ένοχη» διατροφική απόλαυση.

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι επαγγελματικά με τη γυμναστική;

Αθλούμαι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Αρχικα, ως παιδάκι, επικεντρώθηκα στο ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή ήρθε η πρόταση της ΑΕΚ που με βοήθησε να βελτιωθώ και να αλλάξω τον τρόπο σκέψης  μου ως προς τον αθλητισμό.  Θεωρώ ότι αυτό  ήταν το έναυσμα  παρότι είμαι και Πτυχιούχος στις Οικονομικές επιστήμες . Γρήγορα κατάλαβα ότι το πάθος μου για την βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας μέσω της  άσκησης  ήταν κάτι σαν φυσική εξέλιξη για εμένα και σπούδασα πάνω σε αυτό . Έχω ειδίκευση ως προπονητής υγείας  , weight management exercise  specialist (ειδικός διαχείρισης βάρους) ,προπονητής στην μεγιστοποίηση αθλητικής απόδοσης  και στην αποκατάσταση ,όπου συνεργάζομαι με τον αδερφό μου Αλέξανδρο που είναι φυσικοθεραπευτής στον ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ.

Η πρόταση να συμετάσχεις στο Revenge Body πως προέκυψε;

Παρακολουθούσα  την εκπομπή της Αμερικής με την Κhloe Kardashian   και μου άρεσε  πάρα πολύ το project . Είναι κάτι πρωτότυπο γιατί  έχει στόχο να αλλάξει τις ζωές των συμμετεχόντων  και να διαδώσει το fitness στον κόσμο . Ξαφνικά είδα ότι έρχεται αυτό  το SHOW στην Ελλάδα , έστειλα την αίτηση και από εκεί και πέρα με συνοπτικές διαδικασίες τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.

Ήσουν ο μοναδικός personal trainer που είδαμε να συμμετέχει σε 5 επεισόδια. Γιατί πιστεύεις ότι έγινε αυτό;

Στόχος μου, με κάθε διαγωνιζόμενο ήταν να βρει την χαμένη του αρχικά αυτοπεποίθηση, να πιστέψει στον εαυτό του και στην συνέχεια, βήμα – βήμα να καταφέρουμε μαζί να πετύχουμε τον στόχο που ήταν η μείωση των περιττών κιλών. Είμαι ευγνώμων στα παιδιά γιατί καταφέραμε θεαματικά αποτελέσματα. Ένα από αυτά ήταν ο Νίκος που έχασε 27,5kg σε σχεδόν 8 εβδομάδες και πλέον έχει αλλάξει όλη η ζωή του προς το καλύτερο. Από  εκεί και πέρα, λόγω των αποτελεσμάτων, μάλλον  έκριναν ότι αξίζει να έχω και άλλες ευκαιρίες και είμαι χαρούμενος και περήφανος για αυτό και τους ευχαριστώ.

Τι είναι αυτό που σε ρωτάνε πιο συχνά στα μηνύματα που σου στέλνουν;

Συχνή ερώτηση είναι πότε θα με ξαναδούν στην τηλεόραση αλλά κυρίως οι ερωτήσεις έχουν να κάνουν με την γυμναστική και την διατροφή. Μου αρέσει που μπορώ μέσω και των social media να βοηθάω και να παρακινώ άτομα τα οποία δεν είχαν βάλει ποτέ μέχρι σήμερα στην ζωή τους  την άσκηση και δεν γνώριζαν τα οφέλη  της στην υγεία και όχι μόνο.

Πολλοί είναι αυτοί που μετά τη συμμετοχή σου στην εκπομπή, επικεντρώθηκαν στην εξωτερική σου εμφάνιση. Σε έφερε αυτό ποτέ σε δύσκολη θέση;

Δεν με ενόχλησε γιατί πιστεύω ότι η θετική ενέργεια και η αυτοπεποίθηση που έχεις  για τον εαυτό σου είναι καλό να βγαίνουν προς τα έξω και να τα μεταδίδεις. Σχετικά με το σωματικό κομμάτι πιστεύω ότι ένας  ειδικός της άσκησης πρέπει να είναι παράδειγμα προς τους άλλους και ταυτόχρονα κίνητρο για κάτι καλύτερο. Προσωπικά μου αρέσει να βελτιώνομαι συνέχεια, μέρα με την μέρα και προσπαθώ να είμαι δραστήριος κάθε ημέρα. Είναι κόπος χρόνων δουλειάς και συνέπειας .

Φαντάζομαι πως από τα χέρια σου έχουν περάσει πολλοί άνθρωποι που θέλουν να αλλάξουν το σώμα και τη ζωή τους. Πες μου μια περίπτωση που θυμάσαι πιο έντονα.

Όλες οι περιπτώσεις είναι ξεχωριστές και κάθε ημέρα προπόνησης  είναι μοναδική για εμένα και για τον ασκούμενο. Κάθε  ασκούμενος έχει διαφορετικέςς ανάγκες , προσωπικότητα, ιστορία και ρυθμό βελτίωσης και επίτευξης του στόχου άρα προσπαθώ να τους περάσω την φιλοσοφία μου και να καταλάβουν ότι είναι μοναδικοί. Έντονες είναι οι ιστορίες που είχαν τα παιδιά στο REVENGE BODY που συνεργαστήκαμε οι οποίοι λόγω πολλών προβλημάτων (οικογενειακοί λόγοι, χωρισμός, ατύχημα) έχασαν τον εαυτό τους και την πίστη τους ότι είναι ικανοί για πολλά πράγματα αλλά καταφέραμε μαζί σε μικρό χρονικό διάστημα να συνειδητοποιήσουν ότι αξίζουν περισσότερα.

Τι είναι αυτό που φροντίζεις να λες πάντα στους ασκούμενούς σου;

Πρώτα από όλα προσπαθώ να τους περάσω την φιλοσοφία ότι η γυμναστική είναι τρόπος ζωής. Πάντα προσπαθώ να τους πείσω ότι για να καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι πρώτα ψυχικά και μετά σωματικά. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται  να έρθεις κοντά με τον ασκούμενο και να  καταλάβεις τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματά  του. Μου αρέσει  να τους παρακινώ να γίνουν  καλύτεροι άνθρωποι  και να έχουν θετικότητα ,υπομονή και επιμονή.

Γιατί κάποιος να προτιμήσει το personal από τη συμβατική γυμναστική.

Προσωπικά είμαι fan του ενεργού τρόπου ζωής και του αθλητισμού είτε αυτό λέγεται personal training είτε ποδόσφαιρο είτε απλό τρέξιμο. Αν κάποιος ζητάει την βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων στον μικρότερο δυνατό χρόνο με ασφάλεια ,προγραμματισμό, μεθοδικότητα,  τότε είναι καλύτερο να προτιμήσει έναν επαγγελματία της άσκησης ο οποίος έχει βαθιά γνώση του αντικειμένου για να τον βοηθήσει.

Επιτρέπεις στον εαυτό σου να υποκύπτει σε διατροφικές ατασθαλίες;

Είναι μια ερώτηση  που την δέχομαι συχνά και η απάντησή μου είναι ναι. Αν ασκήσε συστηματικά και τρέφεσαι σωστά, τότε μια μικρή ατασθαλία είναι επιτρεπτή  αρκεί να είναι όντως  μικρή και όχι σε καθημερινή βάση. Όλα αυτά βέβαια έχουν να κάνουν και με τον στόχο που έχεις. Προσωπικά πάντως είμαι  λάτρης των γλυκών.

Θα ήθελες στο μέλλον να δεις τηλεοπτικά τον εαυτό σου και σε κάποιο άλλο project;

Αρχικά θέλω να γίνομαι συνεχώς καλύτερος σε αυτό που κάνω και  να μεταφέρω τις γνώσεις μου και το πάθος που έχω για τον χώρο του fitness στον κόσμο .Επομένως αν υπάρξει  project που στηρίζεται στο να προβάλλει έναν καλύτερο τρόπο ζωής και να διαδώσει το fitness  στον κόσμο σαφώς και θα με ενδιέφερε.

Peoplegreece.com INSTAFEED

Keywords
Τυχαία Θέματα