Uncle Gussy’s: Οι Έλληνες από τη Ναύπακτο που κατέκτησαν το street food της Νέας Υόρκης – Ουρές για κολοκυθοκεφτέδες και τζατζίκι

16:51 22/1/2020 - Πηγή: People

Από το 1971 υπήρχε μια καντίνα στην 51η και Παρκ Άβενιου στη Νέα Υόρκη. Ήταν η καντίνα του Κώστα Καραγιώργου και πουλούσε τότε χοτ-ντογκ και πρέτζελ. 45 χρόνια μετά, ήρθαν τα δύο ανίψια του για να την αναλάβουν και της κάνουν ένα rebranding με προϊόντα που «φωνάζουν» Ελλάδα. Το Uncle Gussy’s (η αμερικάνικη εκδοχή του Κώστα) έγινε trend και πλέον ο Νίκος και ο Φώτης δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ,

εξηγήσαν ότι ήταν τυχαία η στροφή τους στα ελληνικά μαγειρευτά, όταν η μαμά τους έφτιαχνε συχνά μαγειρευτά και τους έδινε κάποιες μερίδες για να τις πουλήσουν.

«Πιστεύουμε ότι το πολύ καλό φαγητό ξεκινά από την οικογένεια και η δική μας οικογένεια ξέρει σίγουρα από καλό ελληνικό φαγητό! Το 2007, εγώ και ο αδελφός μου, ο Φώτης, αρχίσαμε μ’ ένα καρότσι, όχι από τα απλά, αλλά απ’ αυτά με το σκέπαστρο.

TODAY'S SPECIAL IS SUPER SPECIAL!GEMISTA STUFFED VEGGIES Gemista Stuffed vegetables filled w/ rice and Savory Minced…

Geplaatst door Uncle Gussy's op Donderdag 3 oktober 2019

Το ονομάσαμε «Uncle Gussy’s» και αρχίσαμε να προσφέρουμε πίτες, γύρο, χοιρινό σουβλάκι και τζατζίκι. Μας βοήθησε πολύ και η μάνα μου, η οποία κάθε Τρίτη και Πέμπτη ετοίμαζε κάτι σπιτικό π.χ. κοκκινιστό, γεμιστά, παστίτσιο, σπανακόπιτα. Εκεί ήταν που έγινε το «κλικ». Ξετρελάθηκαν όλοι μ’ αυτά τα σπιτικά φαγητά. Σιγά σιγά έπιασε η ιδέα μας και είχαμε ουρά».

Πολύ γρήγορα η καντίνα έγινε ολόκληρο φορτηγό και οι ουρές για τις ελληνικές γεύσεις είναι μεγάλες. Χρησιμοποιώντας λάδι και ρίγανη που έχει παραχθεί στην Ελλάδα, τα δύο αδέλφια έχουν κάνει trademark τους τους κολοκυθοκεφτέδες με πατάτες, ελιά, κρεμμύδι και φέτα, το οποίο επίσης προέκυψε τυχαία. Οι πελάτες ζητούσαν φαλάφελ που έχει ρεβυθοκεφτέ κι επειδή αυτό τους ήταν ανοίκειο, έκαναν την αλλαγή με τον κολοκυθοκεφτέ.

Three #pitas 1 #souvlaki 1 #chicken 1 #kolokithokeftedes #GreekStyle with #Fries inside. Thank you #Franky #Foti Love…

Geplaatst door Uncle Gussy's op Vrijdag 6 september 2019

Η οικογένεια τους έχει καταγωγή από τη Ναύπακτο και όπως είναι λογικό δέχονται πολλές φορές ερωτήσεις από τους Νεοϋορκέζους που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, για το πού να πάνε. Οι ίδιοι φροντίζουν πάντοτε να έχουν ένα καλό tip.

Όσο για το μυστικό της επιτυχίας τους, τα αδέλφια Καραγιώργου είναι σαφή:

«Δεν ψάχνουμε για… παράδρομους όταν πρόκειται για το φαγητό μας ή ό,τι άλλο κάνουμε. Προσπαθούμε, με κάθε μέσο, να προσφέρουμε το καλύτερο και ποιοτικότερο φαγητό στους πελάτες μας. Το μυστικό της επιτυχίας είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. Αν κάτι δεν σ’ αρέσει μην το κάνεις. Χάνεις την ώρα σου!».

Keywords
Τυχαία Θέματα