Tai Chi & Qi Gong Retreat: To Retreat που θα σου αλλάξει τη ζωή

15:42 16/1/2020 - Πηγή: People

1 από 4

2 από 4

3 από 4

Sponsored Ad

4 από 4

Ένα retreat που θα σου προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία ευεξίας, αποφόρτισης και επανεκκίνησης σε σώμα και νου και θα σου μάθει πως να διαχειρίζεσαι το στρες που συσσωρεύεις μέσα σου.

Από τις 6 μέχρι και τις 8 Μαρτίου, ταξιδεύουμε στη Μάνη, και συγκεκριμένα στο destination hotel Πέτρα & Φως Boutique Hotel

& Spa. Με θέα στον κόλπο του Οίτυλου, για 3 μέρες θα αφιερώσεις πολύτιμο χρόνο στην αυτογνωσία και την προσωπική ανάπτυξη, μέσα από την επανασύνδεση με το σώμα και την εξάσκηση σε διαλογιστικές, αναπνευστικές και κινητικές πρακτικές του Tai Chi και του Qi Gong και όχι μόνον, με οδηγό σου τον Ναπολέων Ξιφαρά, αναγνωρισμένος δάσκαλος Tai Chi από το 1989.

Τι είναι το Tai Chi

Το Tai Chi είναι μια αρχαία Κινεζική πολεμική τέχνη που στις μέρες μας εξασκείται περισσότερο ως μια ήπια μορφή σωματικής άσκησης και στοχεύει στην ανάπτυξη της υγείας και της ευεξίας. Σύμφωνα με την κινεζική παράδοση, το tai chi αποκαθιστά τη συναισθηματική ισορροπία και συμβάλει στην πρόληψη αρνητικών συμπτωμάτων στον οργανισμό μας.

To Tai Chi είναι για όλους;

Σε αντίθεση με την εικόνα που έχουν οι περισσότεροι για τις πολεμικές τέχνες το Tai Chi δεν απαιτεί ιδιαίτερη φυσική κατάσταση. Στηρίζεται στη βραδύτητα, τη χαλάρωση και την επίγνωση-ευαισθησία όσον αφορά το σώμα, το περιβάλλον και τη στιγμή.

Τι είναι το Qi Gong

Το Qi Gong (Τσι Γκονγκ) είναι επίσης μια πανάρχαια πρακτική, που μέσα από την χαλάρωση και ειδικά αναπνευστικά πρότυπα, στοχεύει στην αναγνώριση, ανάπτυξη και εξομάλυνση της ροής της ζωτικής ενέργειας, ή όπως ονομάζεται στην Κινεζική παράδοση Qi, με στόχο τη διατήρηση της υγείας και τη μακροζωία.

Τι θα ζήσεις στο Retreat

1.Εξερευνώντας τρόπους να συνδεθούμε από την αρχή με τον εαυτό μας και τη φύση, θα έχουμε την ευκαιρία να ξανασυστηθούμε σε εμάς τους ίδιους και τη ζωή με νέους τρόπους. Θα πάρουμε μαζί μας εργαλεία άμεσης χρήσης προκειμένου να ηρεμούμε, να γαληνεύουμε και να αντλούμε ικανοποίηση από τις στιγμές της ζωής.

2.Θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε το στρες και να το διαχειριζόμαστε χρησιμοποιώντας αυτό που μας είναι κάθε στιγμή άμεσα διαθέσιμο. Το σώμα και την ανάσα μας.

3.Εδώ οι πρακτικές του Tai Chi όπως η ευθυγράμμιση, η γείωση, η επικέντρωση, η διαχείριση της εισερχόμενης ενέργειας θα είναι οι βοηθοί μας. Παράλληλα σε όλη τη διάρκεια της συνάντησής μας αυτής θα υπάρχει εξάσκηση στο διαλογισμό και στο Qi Gong, πρακτικές αποδεδειγμένα ανεκτίμητης αξίας ως προς τη χαλάρωση και τη διαχείριση της έντασης.

Δες το Πρόγραμμα ΕΔΩ

Ποιος είναι ο Ναπολέων Ξιφαράς

Ο Ναπολέων Ξιφαράς γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Φυσικής της σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Ναπολέων Ξιφαράς γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Φυσικής της σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1990 αποφοίτησε από το European School of Tai Chi Ch’uan (αναγνωρισμένος δάσκαλος της σχολής), όπου εκτός από τη θεωρητική και πρακτική γνώση του Τάι Τσι παρακολούθησε και θεωρία Κινέζικου Βελονισμού, στοιχεία Κινέζικης Βοτανοθεραπείας και Διαιτολογίας, στοιχεία Ρεφλεξολογίας, Αρωματοθεραπείας, Κρανιο-ιεροθεραπείας και Thai massage. Eίναι πρακτικός Shiatsu και στο προσωπικό του στυλ θεραπευτικής μάλλαξης συμπεριλαμβάνει τεχνικές Tui Na και Deep Tissue Massage. Έχει μαθητεύσει στα συστήματα Πολεμικών Τεχνών Pen-Tak Si-Lat και Ιαπωνικού σπαθιού Iaido. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Βοdy Mind Centering, Δραματοθεραπείας, και ψυχολογίας (Ν.L.P) καθώς και μαθήματα δημιουργικής κίνησης, αυτοσχεδιασμού, και release.

Από το 1989 έως σήμερα διδάσκει ομάδες Tai Chi στην Αθήνα, Κέρκυρα, Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη. Από το 1996 έως το 1999 δίδαξε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης.

Τον Οκτώβριο του 2013 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και πήρε το πτυχίο του από την China Academy of Chinese Medical Sciences έχοντας αριστεύσει στα Basic Theories of TCM, Basic Theories of Acupuncture and Moxibustion, Therapeutics Of Acupuncture and Moxibustion, Herbology, Formulae of TCM και Therapeutics of Herbal Medicine. Έχοντας πάνω από 2340 ώρες πιστοποιημένων σπουδών στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική την εξασκεί πλέον παράλληλα με τη διδασκαλία του Τάι Τσι και του Τσι Γκονγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα