Oneyearlater: Η συγκινητική ιστορία πίσω από το όνομά τους

19:51 19/7/2019 - Πηγή: People

Δυο παιδιά που σίγουρα θα μπορούσαν να είναι φίλοι σου. Σε κάνουν να νιώθεις άνετα από το πρώτο λεπτό, ενώ στα μάτια τους διακρίνεις εύκολα τον ενθουσιασμό για τη δουλειά τους. Οι oneyearlater δημιουργήθηκαν πριν λίγους μήνες και ήδη μετρούν δυο singles, τα «Δύσκολος Καιρός» και «Save You», που κυκλοφορούν από την Panik Records.

Ο Ανδριανός Λαμπρινάκος και ο Δημήτρης Στρατής, το νέο μουσικό δίδυμο, είναι αποφασισμένο να πετύχει, έχοντας ως βασική του αρχή να μην αφήσει τίποτα να αλλοιώσει τον χαρακτήρα του και τη μουσική του!

 Πως

προέκυψε το μεταξύ σας πάντρεμα;

Ανδριανός: Ξεκίνησα την καριέρα μου μόνος μου. Τις παραγωγές βέβαια τις έκανε και πριν ο Δημήτρης, βλέπεις είμαστε χρόνια φίλοι. Εγώ έγραφα στίχους. Στην πορεία αποφασίσαμε να ενωθούμε κάτω από ένα κοινό όνομα.

Αυτό ήταν μία απόφαση που πήρατε μόνοι σας η σας συμβούλεψε κάποιος να το κάνετε;

Ανδριανός: Μόνοι μας. Θέλαμε έναν ξένο τίτλο καθώς τα βήματα που κάνουμε πλέον είναι σε κομμάτια με αγγλόφωνο στίχο. Δεν δηλώνουμε ακριβώς συγκρότημα. Πιο πολύ θα λέγαμε πως είμαστε ένα δίδυμο παραγωγού – καλλιτέχνη.

Το όνομα σας «oneyearlater» Πως προέκυψε;

Ανδριανός: Το όνομα ήρθε ως αφορμή μιας σημαντικής απώλειας που βιώσαμε. Χάσαμε έναν πολύ καλό μας φίλο. Τότε αποφασίσαμε πως, κάθε χρόνο που θα περνάει, θα κοιτάμε πίσω για να βλέπουμε τι έχουμε κάνει, τα σωστά και τα λάθη μας και, με μικρά κάθε φορά βήματα, θα βελτιωνόμαστε.

Μιας και είστε φίλοι, και πλέον συνεργάτες, να φανταστώ πως έχετε και κάποιες κοινές μουσικές επιρροές;

Ανδριανός: Η αλήθεια είναι πως τα μουσικά μας ακούσματα διαφέρουν κατά πολύ.

Δημήτρης: Είναι όντως τελείως διαφορετικά! Εγώ ακούω πιο πολύ classic rock κομμάτια, ο Ανδριανός είναι στα πιο pop.

Και πως καταφέρνετε να τα συνδυάζεται αυτά τα δυο;

Δημήτρης: Με αμοιβαίες παραχωρήσεις.

Ανδριανός: Ο καθένας βάζει τη δίκη του πινελιά. Η διαφορετικότητά μας είναι, όμως, το ενδιαφέρον της υπόθεσης. Ίσως αν είχαμε τα ίδια ακούσματα το αποτέλεσμα που θα βγάζαμε να ήταν πιο μονότονο και, ενδεχομένως, βαρετό.

Σε μια συνεργασία όπως είπατε και εσείς, είναι απαραίτητες οι αμοιβαίες υποχωρήσεις. Το στοιχείο του εγωισμού υπάρχει σε εσάς;

Ανδριανός: Σίγουρα υπάρχει και κάθε φορά ο ένας θα θέλει να βάλει λίγο πιο έντονα το δικό του χαρακτήρα, αλλά, στην προκειμένη περίπτωση, οι ρόλοι μας είναι ξεκάθαροι: ο Δημήτρης στην παραγωγή, εγώ στους στίχους. Θα δώσει ο ένας μια ιδέα στον άλλον και προσπαθούμε να κρατάμε τις ισορροπίες σε όλα.

Δημήτρης: Σίγουρα υπάρχουν διαφωνίες. Αλλά όλα είναι σε λογικά πλαίσια. Ο καθένας μας θα πει τις ιδέες του, θα τις συζητήσουμε, ενδεχομένως να διαφωνήσουμε, όμως, στο τέλος βρίσκουμε τη χρυσή τομή.

Η μεγαλύτερη διαφωνία που είχατε μέχρι τώρα;

Ανδριανός: Αφορά ένα κομμάτι που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη. Εκεί περάσαμε μια «ταραχή» γιατί δυσκολευτήκαμε πολύ να συμφωνήσουμε στη μουσική. Είχαμε και οι δυο στο μυαλό μας κάτι εντελώς διαφορετικό. Τελικά καταλήξαμε κάπου στη μέση.

Το πρώτο σας single, λοιπόν, ήταν το «Δύσκολος Καιρός». Θέλετε να μου πείτε λίγα λόγια για αυτό;

Δημήτρης: Ελληνικός στίχος. Ήταν το πρώτο και μάλλον το μοναδικό κομμάτι που κυκλοφορήσαμε με ελληνικό στίχο.

Ανδριανός: Ήταν ένα απλό κομμάτι, που η αλήθεια είναι γράφτηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ήταν πιο πολύ για να μπούμε στο κλίμα του «ντουέτου» που έχει δημιουργηθεί. Όπως είπε και ο Δημήτρης, δε σκοπεύουμε να συνεχίσουμε με τον ελληνικό στίχο. Δεν μας εκφράζει τόσο, δεν αντιπροσωπεύει αυτό που εμείς είμαστε.

Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε και το δεύτερο single, με τίτλο «Save you». Μιλήστε μου λίγο για τις διάφορες που βλέπουμε στον ήχο σας σε σχέση με το πρώτο κομμάτι.

Ανδριανός: Για μένα και νομίζω και για τον Δημήτρη είναι από τα καλύτερα πράγματα που έχουμε κάνει! Έχουμε δώσει όλη μας την ψυχή σε αυτό. Προσωπικά έγραψα το κομμάτι σε μια ιδιαίτερη συναισθηματικά στιγμή. Εκείνη την περίοδο η γιαγιά μου είχε κάποια προβλήματα υγείας, που, δυστυχώς, δεν κατάφερε να ξεπεράσει και απεβίωσε. Οπότε, έχω βγάλει όλα μου τα συναισθήματα πάνω σε αυτό το κομμάτι. Ο Δημήτρης πήρε τους στίχους και τους έδεσε εξαιρετικά με τη μουσική του. Να πούμε βέβαια πως βοήθησε πολύ και ο αδερφός του Δημήτρη που έπαιξε πιάνο. Ο Μαξίμος είναι ένας τρίτος και αρκετά σημαντικός παράγοντας σε αυτό που πάμε να χτίσουμε.

Δημήτρης: Πράγματι, αυτό το κομμάτι δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο. Είναι πλούσιο σε χρώματα και εναλλαγές.

Τι είναι αυτό που πιστεύετε πως θα σας κάνει να ξεχωρίσετε από άλλους καλλιτέχνες της γενιάς σας;

Ανδριανός: Σήμερα, δυστυχώς, αν και έχουμε πληθώρα ταλαντούχων καλλιτεχνών, πολλοί αναγκάζονται να συμβιβαστούν με πράγματα που δεν τους αρέσουν και δεν τους εκφράζουν για να αποκτήσουν αναγνωρισημότητα ή χρήματα. Αυτό, αυτόματα, τους εμποδίζει να δώσουν όλη τους την ψυχή σε αυτό που κάνουν. Εκείνο που θεωρώ πως μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι το ότι κάνουμε μόνο πράγματα που μας εκφράζουν. Κομμάτια που είναι αποκλειστικά δικά μας και βγάζουν προς τα έξω τα αυθεντικά συναισθήματα και τις σκέψεις μας. Αυτό που ελπίζουμε είναι όλο αυτό το συναίσθημα να μπορέσει να μεταφερθεί σωστά σε όποιον ακούσει τις δουλειές μας. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα βγάλουμε ποτέ κάτι που δε θα το νιώθουμε. Φυσικά, δεν μπορούμε να παραλείψουμε πως δίπλα μας έχουμε την Panik Records, η οποία μας στηρίζει σε όλα μας τα βήματα.

Το «Save You» κυκλοφόρησε με lyric video. Πρόκειται να το δούμε και σε video clip;

Ανδριανός: Ίσως από Σεπτέμβρη, μαζί με το επόμενο κομμάτι που θα κυκλοφορήσει να βγάλουμε και ένα video clip. Σιγά σιγά, όλα θα μπούνε σε μια σειρά!

Ο φόβος της αποτυχίας υπάρχει στο μυαλό σας;

Ανδριανός: Πάντα υπάρχει η σκέψη ότι μπορεί να αποτύχεις. Θεωρητικά έχουμε βιώσει και μια μικρή αποτυχία. Προσωπικά δε γεννήθηκα έχοντας την τέλεια φωνή, δούλεψα πολύ πάνω σε αυτή για να μάθω να τραγουδάω σωστά. Είχα και κάποιες προσωπικές αποτυχίες στο παρελθόν. Δεν φοβόμαστε επομένως να αποτύχουμε, θα είναι κι αυτό ένα μάθημα που στο μέλλον θα μας βοηθήσει να μην κάνουμε το ίδιο λάθος και να βελτιωθούμε.

Με ποιους άλλους καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Ανδριανός: Mε τις MΕΛISSES γιατί είναι πιο κοντά στο δικό μας στυλ. Αν το πάμε πιο μακριά και μιλήσουμε για διεθνείς καλλιτέχνες, θα πω τον Ed Sheeran.από τον οποίο έχω υιοθετήσει και κάποια στοιχεία.

Δημήτρης: Τα δικά μου ακούσματα είναι πολύ μακριά, όποτε… ας το αφήσουμε! (γέλια)

Θα σκεφτόσασταν τους oneyearlater στη Εurovision;

Ανδριανός: Αν μπορούσαμε να πάμε με κάτι δικό μας,  με το δικό μας χαρακτήρα, τότε ναι, γιατί όχι; Άλλωστε, η Eurovision πλέον δείχνει πως είναι ανοιχτή σε νέες και πιο διαφορετικές προτάσεις.

Υπάρχει στα σχέδια σας κάποια live εμφάνιση ή σκέψη να ενταχθείτε σε κάποιο νυχτερινό σχήμα;

Ανδριανός: Στα νυχτερινά σχήματα δε θεωρούμε πως θα μπορούσαμε να ενταχθούμε. Δεν είναι κάτι που θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε. Αναφορικά με τις live εμφανίσεις, συζητάμε για μια εμφάνιση σε ένα ελληνικό νησί και υπάρχει και η σκέψη να γίνει και ένα ακουστικό live.

Σας αγχώνει η σκέψη να βρεθείτε σε μια σκηνή παίζοντας μπροστά σε αρκετό κόσμο;

Ανδριανός: Είναι κάτι που μας άγχωνε γενικά πολύ. Κάναμε όμως ένα warm up σε ένα live στο οποίο συμμετείχαν διάφοροι καλλιτέχνες και το κοινό που είχε συγκεντρωθεί ήταν αρκετά μεγάλο. Θα έλεγε κανείς πως πέσαμε στα βαθιά, επομένως τώρα μας φαίνεται πολύ πιο εύκολο.

Ποιες ήταν οι σκέψεις σας πριν ανεβείτε σε εκείνη τη σκηνή, βλέποντας πως από κάτω υπάρχει τόσος κόσμος;

Ανδριανός: Υπήρχε το άγχος για το πως θα μας κρίνει το κοινό. Πολλές φορές ο κόσμος που βρίσκεται κάτω από τη σκηνή δε σκέφτεται πως όση δουλειά και προετοιμασία κι αν έχεις κάνει πριν, με ένα λάθος την ώρα του live μπορούν όλα να «καταστραφούν».

Δημήτρης. Υπήρχε βέβαια άγχος και για το τεχνικό κομμάτι.

Ποια είναι η πιο χρήσιμη συμβουλή που σας έχουν δώσει;

Ανδριανός: Να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και να μην αφήσουμε τίποτα να μας αλλοιώσει.

Υπάρχει κάποιο σχόλιο που να σας έχουν κάνει και να σας έχει μείνει πιο έντονα;

Ανδριανός: Ίσως δε θα έπρεπε, αλλά προσωπικά διαβάζω όλα τα σχόλια. Το κακό είναι πως πολλές φορές ο κόσμος δεν κρίνει, ούτε τη μουσική, ούτε τους στίχους, ούτε την ερμηνεία. Είναι λογικό να ακούσεις θετικά σχόλια, είναι λογικό να ακούσεις και αρνητικά, όμως, κάποιες φορές ακούς και πράγματα προσβλητικά που καμία σχέση δεν έχουν με τη δουλειά σου. Αυτό που εμείς κρατάμε είναι τα σχόλια που έχουν όντως κάτι να μας δώσουν και να μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι.

Πως σκέφτεστε τους oneyearlater πέντε χρόνια μετά;

Ανδριανός: Δεδομένου πως οι τελευταίοι μήνες ήταν αρκετά παραγωγικοί για εμάς και μας έκαναν να συνειδητοποιήσουμε πως μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μπορούμε να βγάλουμε πολύ καλά αποτελέσματα, πλέον οι στόχοι μας είναι να μπορέσουμε να ακουστούμε και έξω από τα σύνορα της χώρας μας. Είναι πολύ δύσκολο, το γνωρίζουμε καλά αυτό, όμως προχωρώντας αργά και σταθερά ίσως και να τα καταφέρουμε.

Ακούστε το νέο τους τραγούδι


Keywords
Τυχαία Θέματα