Once Upon a Time in Hollywood: Ενθουσιασμός στις Κάννες για τη νέα ταινία του Tarantino με DiCaprio και Pitt

15:17 22/5/2019 - Πηγή: People
Credit: Splashnews.com

1 από 5Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Daniela Pick, Quentin Tarantino, Brad Pit

Πρεμιέρα έκανε στις Κάννες η νέα ταινία του Quentin Tarantino με πρωταγωνιστές τον Brad Pitt και τον Leonardo Di Caprio

και πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι το «Κάποτε …στο Hollywood» (Once Upon a Time in Hollywood) θα φύγει με τον Χρυσό Φοίνικα.

Η ένατη ταινία του διάσημου σκηνοθέτη, δημιουργού μεταξύ άλλων του Pulp Fiction, του Reservoir Dogs και του Kill Bill, διαδραματίζεται στο Hollywood του 1969 την εποχή που έλαβαν χώρα τα εγκλήματα του Charles Manson και παρακολουθεί την ιστορία ενός ξεπεσμένου τηλεοπτικού ηθοποιού (Leonardo DiCaprio) και του αντικαταστάτη του (Brad Pitt), ενώ τον ρόλο της Sharon Tate- θύμα του Manson- ερμηνεύει η Margot Robbie.

Η ταινία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το κοινό που βρέθηκε στην πρεμιέρα της και, μάλιστα, δέχτηκε θερμό χειροκρότημα – επί έξι λεπτά χειροκροτούσαν όρθιοι τον σκηνοθέτη και τους πρωταγωνιστές.

Οι περισσότερες από τις πρώτες κριτικές για την ταινία ήταν ενθουσιώδεις, όπως όμως μετέδωσε στην «Ελένη» από τις Κάννες ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, οι περισσότεροι κριτικοί κινηματογράφου στην κινηματογραφική προβολή της ταινίας έμειναν λίγο σαστισμένοι και προβληματισμένοι. Ο λόγος, όπως εξήγησε, ότι δεν πρόκειται για μια εύκολη ταινία: «Θέλει σκέψη». Ο ίδιος, όμως την βρήκε καταπληκτική και υπέροχους τους πρωταγωνιστές: «Είναι μια υπέροχη βόλτα σ’ έναν κόσμο που δεν υπάρχει πια».

Ο κριτικός της The Guardian Peter Bradshaw χαρακτήρισε την ταινία «ευφυέστατη», ενώ ο κριτικός Jordan Ruimy αναρωτήθηκε με tweet του «γιατί κανείς δεν μιλάει για την καταπληκτική ερμηνεία της Robbie;». Ο Jake Coyle του Associated Press χαρακτήρισε τους DiCaprio και Pitt «καταπληκτικούς, θα μπορούσα να τους βλέπω συνέχεια μαζί!», ενώ ο κριτικός Jason Gorber γράφει «ο Quentin Tarantino βρήκε τη φόρμα του σε μια ταινία που θα μπορούσε να κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα. Συναρπαστικό, προβοκατόρικο, με μαύρο χιούμορ, αριστούργημα.»

Αυτό δε που φαίνεται ότι έχει προκαλέσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το φινάλε της ταινίας για το οποίο ο κριτικός Alex Billington του FirstShowing.net. σχολίασε χαρακτηριστικά «Holy Fuck» (σε ελεύθερη μετάφραση, «τι ήταν αυτό που μόλις είδαμε;»). Μάλιστα, ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος μιλώντας στην «Ελένη» αποκάλυψε ότι ο Tarantino στη διάρκεια της προβολής της ταινίας παρακάλεσε τους θεατές να μην αποκαλύψουν τίποτα από το τέλος του «Κάποτε …στο Hollywood».

Δείτε το trailer του «Κάποτε …στο Hollywood» που θα κυκλοφορήσει προς τα τέλη Αυγούστου στις αίθουσες:


Keywords
Τυχαία Θέματα