Léon: Η νέα Adele της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας

09:08 18/12/2019 - Πηγή: People

Οι στίχοι της φωνάζουν Adele. Κάποια τραγούδια της θυμίζουν Lana del Rey σε μελωδία. Κάποιες στροφές της φωνής της έχουν κάτι από Sia. Όλα αυτά όμως είναι μόνο η ανάγκη του κάθε ανθρώπου να εφαρμόζει τα πάντα σε κάτι συγκρίσιμο. Η ανάγκη να βρίσκει ένα γνώριμο παρελθόν για να συνδέσει το παρόν μαζί του και να το αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη και γρηγορότερη κατανόηση. Δεν σημαίνει

απαραίτητα πως ισχύει. Η Léon μοιάζει να είναι μια αυτόφωτη και αυτόνομη μουσική οντότητα.

Εμφανίστηκε στη Γη το 1993. Μεγάλωσε σε ένα σπίτι άκρως μουσικό, με μαμά τσελίστρια και μπαμπά συνθέτη και μαέστρο. Το 2008 έδειξε και τη δική της βούληση όταν μαζί με άλλες κοπέλες έφτιαξαν ένα hip-hop/soul συγκρότημα. Δεν κράτησε για πολύ η θέση της εκεί και στα 22 της η Λόττα Λίντγκρεν ξεκίνησε σόλο καριέρα. Ναι, αυτό είναι το πραγματικό της όνομα. Το Léon ήρθε γιατί είχε αποφασίσει πως δεν θα έκανε καριέρα με το Λίντγκρεν. Η επιλογή έγινε γιατί αυτό το όνομα είχε σκεφτεί για τον γιο της, αν κάνει ποτέ. Τελικά το κράτησε για την ίδια.

Λίγο νωρίτερα, στα 18 της, είχε μπει σε σχολή για συνθέτες και παραγωγούς στη μουσική βιομηχανία κι εκεί έκανε πολλές σημαντικές γνωριμίες για την μετέπειτα πορεία της. Τότε άρχισε να γράφει η ίδια για τον εαυτό της, γιατί είχε καταλάβει πως δεν θα έβρισκε εύκολα ανθρώπους να συμβαδίζουν με το δικό της γούστο.

Οι πρώτες καλές μουσικές της συστάσεις ήρθαν με το ακόλουθο κομμάτι. Το Tired of Talking το κυκλοφόρησε μόνη της, χωρίς καμία δισκογραφική από πάνω της. Εκεί δεν θυμίζει πολλά από τις προαναφερθείσες καλλιτέχνιδες.

Έχει αρκετά κοινά στοιχεία με τη Τζος Στόουν μεταξύ άλλων. Από το 2017 η Léon κυκλοφορούσε κυρίως μικρά EP και singles. Όταν έπιασε τα 20 εκατομμύρια στα στριμαρίσματα στο Spotify με το Think About You, τότε μπήκε σε διαδικασία ηχογράφησης άλμπουμ.

Για την Λόττα η έμπνευση για το Free Wave, όπως τιτλοφορείται ο δίσκος της, ήρθε κατά τα λεγόμενά της από την αγάπη της για τα ρομαντικά τραγούδια που γράφονται στην Motown, δηλαδή το Ντιτρόιτ, αυτή την άσχημη βιομηχανική και ξεπεσμένη πλέον πόλη των ΗΠΑ. Κι αυτά τα επίθετα έχουν τη σημασία τους για το είδος των love songs. Έχουν μια αψύτητα έρωτα κι όχι κάτι το γλυκανάλατο.

Η Léon το προσάρμοσε στη φωνή της, προσέθεσε δικά της μουσικά θέλω και κάπως έτσι έχουμε τραγούδια όπως τα ακόλουθα που θυμίζουν το δεύτερο άλμπουμ της Adele και της έχουν αποδώσει αυτόν τον χαρακτηρισμό. Και η Léon τον αποδέχεται, αφού η Adele είναι μια από τις μεγάλες της επιδράσεις.


Ο λόγος που η Léon φαίνεται πως δεν θα γίνει διάττων αστέρας, είναι πως έχει στήσιε τη δική της δισκογραφική και μπορεί να πειραματίζεται μουσικά και να μην υποταχθεί σε εμπορικές απαιτήσεις.



Keywords
Τυχαία Θέματα