Joker: Στο στόχαστρο η ταινία, επειδή θα κάνει πλούσιο έναν παιδόφιλο

18:52 7/10/2019 - Πηγή: People

Το 1999 τον έπιασαν να έχει στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας. Τότε κυκλοφόρησαν και οι φήμες ότι στον πόλεμο του Βιετνάμ είχε διαπράξει πολλά αίσχη με ανήλικα κορίτσια της χώρας. Το 2015 ο Γκάρι Γκλίτερ καταδικάστηκε για σεξουλική επίθεση σε τρία κοριτσάκια και για σεξουαλική πράξη με ένα άλλο. Σήμερα, φαίνεται πως θα δει την περιουσία του να μεγαλώνει. Έστω και παροδικά.

Ο Γκάρι Γκλίτερ ήταν ο πατριάρχης της γκλαμ ροκ τη δεκαετία του ’80 και αποτέλεσε την πιο εξέχουσα μορφή της στη βρετανική σκηνή. Αυτό έκανε τη μουσική

του να αποκτήσει μια ξεχωριστή οντότητα που ως ένα βαθμό διαχωρίστηκε από τις άθλιες παιδοφιλικές του πράξεις.

Πάνω σε αυτό το σκεπτικό, ο Τοντ Φίλιπς και η παραγωγή της ταινίας Joker, σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν ένα τραγούδι του στην πιο συγκλονιστική σκηνή της σειράς, στο μεγάλο φινάλε. Με αυτη τους την κίνηση ήταν σαν να πήγαιναν γυρεύοντας.

Πάρα πολύς κόσμος σχολίασε με έντονα αρνητικό τρόπο την επιλογή της μουσικής του Γκλίτερ γι΄αυτή τη σκηνή, ενώ η αντίδραση μεγάλωσε ακόμα περισσότερο όταν άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για τα πνευματικά δικαιώματα που θα πάρει.

Δεδομένης και της τρομακτικής επιτυχίας της σειράς με περίπου 235 εκατομμύρια δολάρια έσοδα στο πρώτο τριήμερο προβολής της, εικάζεται ότι το ποσό που μπορεί να πάει στη δισκογραφική. στον Γκάρι Γκλίτερ και στον έτερο συνθέτη, θα φτάσει μέχρι και το εκατομμύριο. Αυτή βέβαια είναι η πιο υπερβολική πρόβλεψη.

Το πιο πιθανό είναι να κυμανθεί ανάμεσα στα 300.000-500.000 δολάρια και για τους τρεις συμβαλλόμενους. Αλλά και πάλι…μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο ποσό που θα καταλήξει σε έναν καταδικασμένο και φυλακισμένο παιδόφιλο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να υψώσει ένα τείχος ερωτημάτων για το Χόλιγουντ και τη βιομηχανία όπως έχει διαμορφωθεί, που δεν διστάζει να καταδικάσει τον οποιονδήποτε που απλώς κατηγορείται για κάτι, χωρίς δικαστική ετυμηγορία. Αλλά εδώ δεν έχει δείξει καμία αντίδραση για κάτι που είναι αποδεδειγμένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Joker,