Joker: Η σκηνή που σόκαρε το συνεργείο στα γυρίσματα – Την σκέφτηκε εκείνη τη στιγμή ο Φοίνιξ

18:47 24/10/2019 - Πηγή: People

«Τα περισσότερα στην ταινία ήταν βάσει σχεδίου. Όμως υπήρξε μια σκηνή που ο Χοακίν έκανε αυτοσχεδιασμό» λέει ο Λόρενς Σερ, κινηματογραφιστής της ταινίας Joker, που τόση συζήτηση πολλαπλών επιπέδων έχει προκαλέσει. Από κριτικούς κινηματογράφου μέχρι καλλιτέχνες και ψυχολόγους, ως και χορευτές. Το Joker γράφει κινηματογραφική ιστορία σε κάθε χώρα που παίζεται και όλο αυτό δεν είναι τυχαίο. Δεν είναι συγκυριακό.

Έρχεται ως επιβράβευση της δουλειάς

που έκαναν ο σκηνοθέτης Τοντ Φίλιπς και φυσικά ο Χοακίν Φοίνιξ. Κατόπιν της παραπάνω δήλωσης του Σερ, η δουλειά του Φοίνιξ αποκαλύπτεται ως τρομακτική.

«Κάποιες σκηνές, όπως όταν είναι στον τηλεφωνικό θάλαμο ή ανεβαίνει τις σκάλες, ήταν βάσει σεναρίου. Άλλες ήρθαν στην τύχη. Η σκηνή που αδειάζει το ψυγείο από τα ράφια και μπαίνει σε αυτό, δεν είχαμε ιδέα ότι επρόκειτο να το κάνει. Βάλαμε δύο θέσεις για τις κάμερες και ο Χοακίν σκέφτηκε τι θα έκανε ένας άνθρωπος με αυτή την πνευματική κατάσταση. Είχαμε φτιάξει ούτως ή άλλως την ταινία ώστε να μπορεί να πάει οπουδήποτε, αλλά και πάλι…την πρώτη και τελευταία φορά που το έκανε, ήμασταν αποσβολωμένοι. Σκεφτόμασταν «τι κάνει; σέρνεται μέσα στο ψυγείο;». Ήταν κάτι παράξενα διασκεδαστικό να το βλέπουμε όλο αυτό».

Φυσικά, σε αντίθεση με αυτό που λέει ο Σερ, δεν ήταν αυτή η μόνη σκηνή που ο Φοίνιξ ακολούθησε το ένστικτό του. Το ίδιο συνέβη και στη σκηνή μετά τις δολοφονίες στο μετρό.

Keywords
Τυχαία Θέματα