Jennifer Lopez: «Νιώθω ευγνώμων για όλα όσα έχω ζήσει στη ζωή μου»

08:36 21/12/2019 - Πηγή: People

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μία από τις πιο εργατικές και πολυεπίπεδες σταρ. Η ηθοποιός, τραγουδίστρια, χορεύτρια και παραγωγός δεν σταμάτησε στιγμή να εξελίσσεται, ενώ το 2019 φαίνεται πως ήταν η χρονιά της. Η επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία με τίτλο «It’s My Party», ο ρόλος της στο Hustlers, που μοιάζει να τη φέρνει κοντά στην υποψηφιότητα για τα Όσκαρ 2020, καθώς και

ο αρραβώνας με τον αγαπημένο της, Alex Rodriguez, επιβεβαιώνουν ότι γνωρίζει την επιτυχία τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική της ζωή.

«Πλέον αισθάνομαι πιο άνετη και ασφαλής στο να εκφράζω τα όσα επιθυμώ. Μέχρι να επιτευχθεί όμως αυτό έκανα ένα μεγάλο ταξίδι μέσα μου. Με τα χρόνια κατάλαβα ότι πρώτα πρέπει να συμφιλιωθείς με το μέσα σου για να βρεις το ποιος πραγματικά είσαι» εξηγεί.

Από την Elisabeth Leonard

– Είχες μια ιδιαίτερη χρονιά!

Ήταν φανταστική. Έχω περάσει όμορφα στη ζωή μου αλλά σίγουρα αυτή η χρονιά ήταν η πιο ξεχωριστή. Παλαιότερα ένιωθα λες και δουλεύω χωρίς να ξέρω τον τελικό σκοπό. Τελικά αυτή η χρονιά ήταν ο τελικός σκοπός. Και όχι μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο. Στην προσωπική μου ζωή αισθάνομαι ότι πλέον ζω σε ένα περιβάλλον που με κάνει να νιώθω πιο δυνατή από ποτέ.

– Βγήκες δηλαδή κερδισμένη;

Νιώθω ότι όλη η σκληρή επαγγελματική δουλειά των τελευταίων χρόνων, όλες οι πληγές που βίωσα στο παρελθόν σε προσωπικό επίπεδο και όλα τα όμορφα πράγματα που έχουν συμβεί στη ζωή μου με οδήγησαν σε αυτό που είμαι σήμερα. Οι δικοί μου άνθρωποι συχνά μου λένε «Έχεις κάνει πολλά καλά μέσα στα χρόνια και είμαστε πραγματικά περήφανοι και χαρούμενοι για εσένα». Δουλεύω πολύ γιατί λατρεύω αυτό που κάνω. Αφοσιώθηκα ψυχή τε και σώματι. Ακόμα κι αν κανείς δεν με ενθάρρυνε λέγοντάς μου «το κάνεις καλά», εγώ δεν σταματούσα να το κάνω. Γιατί το όμορφο είναι να κατακτάς κάτι που ποτέ δεν είχες στο παρελθόν.

– Πώς αντιμετώπισες το γεγονός ότι φέτος έκλεισες τα 50;

Δεν νιώθω σαν να είμαι 50, ξέρω όμως ότι είμαι και αισθάνομαι περήφανη για αυτό. Είμαι καλύτερα από ποτέ τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά, ψυχικά και επαγγελματικά. Όλα αυτά μαζί φέρνουν την ισορροπία και την ευτυχία στη ζωή μου. Όταν ήμουν νεότερη, τα πράγματα ήταν διαφορετικά.  Έμοιαζα σαν να μην ήμουν χαρούμενη στη δουλειά και το σπίτι. Τώρα πλέον όλα εναρμονίστηκαν κι αυτό με κάνει να είμαι εντάξει με όσα έχουν συμβεί στη ζωή μου.

– Η επιτυχία που σημείωσε το Hustlers ήταν τεράστια. Πώς ένιωσες όμως όταν άρχισαν να γίνονται συζητήσεις για ενδεχόμενη υποψηφιότητα στα Όσκαρ;

Ειλικρινά έβαλα τα κλάματα. Σκεφτόμουν «Θεέ μου, συμβαίνει όντως αυτό στη ζωή μου;». Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκεται το όνομά σου σε αυτές τις συζητήσεις περί  Όσκαρ. Όλα έγιναν ξαφνικά. Είχαμε μια πολύ ωραία καλοκαιρινή περιοδεία και ήμουν όλη την ώρα με τα παιδιά μου. Ήμουν τόσο χαρούμενη που τελείωσαν τα γυρίσματα του Hustlers ακριβώς σε 29 μέρες. Ο Alex κι εγώ συζητούσαμε για το μέλλον, οργανώναμε τον γάμο και τα παιδιά ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν το σχολείο.

Και ξαφνικά ήρθαν όλα μαζεμένα, τα νέα για το Super Bowl (θα εμφανιστεί επί σκηνής με τη Shakira), οι φήμες για υποψηφιότητα στα Όσκαρ. Ήμουν ενθουσιασμένη. Αυτά ήταν μακροχρόνια όνειρα. Όταν είσαι μικρό κορίτσι και κάθεσαι με το μικρόφωνο μπροστά από τον καθρέφτη, ονειρεύεσαι να μπεις σε αυτή τη βιομηχανία, να εμφανιστείς στο Super Bowl και να βρεθείς στα Όσκαρ ευχαριστώντας το κοινό. Αυτό αποδεικνύει ότι τα όνειρα μπορεί να γίνουν πραγματικότητα. Αλλά πρέπει να δουλέψεις για αυτά και να μην το βάλεις κάτω. Το κλειδί είναι να μην τα παρατάς ποτέ. Για εμένα δεν υπήρχε επιλογή.

– Βρίσκεις χρόνο για να απολαύσεις τα όσα συμβαίνουν στη ζωή σου;

Ναι. Έχω τον Alex να μου θυμίζει πάντα ότι πρέπει να χαλαρώνω, να παίρνω τον χρόνο μου, να κοιτάω πίσω και να λέω «ευχαριστώ» για όλα όσα μου έχουν συμβεί. Αυτός ο άνθρωπος είναι το βαρόμετρό μου. Όταν αγχώνομαι και κάνω σαν τρελή, με πλησιάζει και μου λέει «Ηρέμησε, το έχεις, είσαι γεννημένη για αυτό». Όλα αυτά μου δίνουν δύναμη.

– Αρραβωνιάστηκες με τον Alex Rodriguez τον Μάρτιο. Τι το διαφορετικό έχει αυτή η σχέση;

Αυτή ήταν μια χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας συνειδητοποίησα ότι με τον σύντροφό μου μπορώ να ξεπεράσω κάθε δυσκολία. Όταν ήμουν νεότερη, ερωτευόμουν και έπαιρνα κάποιες παρορμητικές αποφάσεις. Κάτι για το οποίο έφταιγα, καθώς δεν σκεφτόμουν σφαιρικά την κατάσταση. Πλέον εξετάζω διαφορετικά τα πράγματα. Κάποια στιγμή με τον Alex αποφασίσαμε να πάρουμε χρόνο, ενώ λίγο καιρό μετά μου έκανε την πρόταση γάμου.

Όπως καταλαβαίνεις, ήταν ένα σοκ για εμένα. Έχουμε βιώσει και οι δύο δύσκολες σχέσεις στο παρελθόν, έχουμε πληγωθεί και έχουμε αποκτήσει παιδιά, τα οποία είναι η προτεραιότητά μας. Πήραμε τον χρόνο μας και όταν αποφάσισε να μου κάνει την πρόταση γάμου ήταν έκπληξη για εμένα. Όλα αυτά μας έχουν κάνει να σκεφτόμαστε παρόμοια και να νοιαζόμαστε πολύ ο ένας για τον άλλο.

– Φαίνεται ότι βρήκες την παντοτινή αγάπη μετά από πολλή δουλειά με τον εαυτό σου.

Ναι. Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους μου μεγαλώνοντας ήταν το ενδεχόμενο να μείνω μόνη. Μεγάλωσα με το να κοιμάμαι στο ίδιο κρεβάτι με τις αδελφές μου. Μπήκα σε κάποιες σχέσεις για λάθος λόγους, επειδή στην ουσία δεν ήθελα να είμαι μόνη. Ο φόβος αυτός πέρασε γιατί πλέον νιώθω εντάξει με τον εαυτό μου. Ωστόσο αυτό ήταν ένα μεγάλο ταξίδι. Όταν πραγματικά συνειδητοποίησα ότι δεν χρειάζεσαι κανέναν άλλο για να νιώθεις ολοκληρωμένη και ότι μπορεί να είσαι χαρούμενη μόνη σου, ξαφνικά άλλαξαν όλα. Και μπήκε στη ζωή μου ο Alex.

– Είχες δηλώσει στο παρελθόν ότι τα παιδιά σου, η Emme και ο Max, σου έχουν μάθει πολλά για την πραγματική αγάπη.

Έκαναν τη ζωή μου καλύτερη. Η γέννησή τους με οδήγησε σε μια διαφορετική διαδρομή. Ήμουν ανεύθυνη σε πολλά ζητήματα της καθημερινότητας αλλά και της προσωπικής μου ζωής. Τα παιδιά με έκαναν να συνέλθω γρήγορα γιατί ένιωθα μεγάλη ευθύνη και αγάπη για εκείνα. Πρώτα αγάπη και μετά ευθύνη. Κατάλαβα ότι έπρεπε να κάνω τα πράγματα να λειτουργούν καλύτερα. Κι αυτή είναι μια προσπάθεια που δεν σταματάει ποτέ γιατί ξέρεις πως τα παιδιά θα σε παρακολουθούν για το υπόλοιπο της ζωής σου.

– Θα θέλατε με τον Alex να αποκτήσετε κι άλλα παιδιά;

Το θέλω. Δεν ξέρω ποια είναι τα σχέδια του Θεού αλλά θα ήθελα να προσπαθήσω. Είμαι ανοιχτή σε αυτό το σενάριο.

– Ο πρώτος σου μισθός ήταν σε ηλικία 10 ετών, σε ένα κομμωτήριο όπου καθάριζες. Τι πιστεύεις ότι θα σκεφτόταν το 10χρονο κοριτσάκι του παρελθόντος για τα όσα έχεις καταφέρει σήμερα;

Δεν πιστεύω ότι θα το φανταζόταν ποτέ. Αλλά είμαι ακόμα αυτό το κορίτσι. Ήμουν 10 και πήγα στο κομμωτήριο με τη μητέρα μου και ο ιδιοκτήτης μου είπε «Θα σου δώσω 10 δολάρια για να πλύνεις τον νιπτήρα και να καθαρίσεις το πάτωμα». Κάθε Δευτέρα λοιπόν στις 7.00 το πρωί σηκωνόμουν και πήγαινα. Νιώθω απίστευτα ευγνώμων και γεμάτη για όλα όσα έχω περάσει στη ζωή μου. Το μήνυμα της χρονιάς για εμένα είναι ότι στη ζωή δεν υπάρχουν όρια! 

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής

Keywords
Τυχαία Θέματα