H Barbie όπως ποτέ ξανά: για πρώτη φορά κούκλα Ziggy Stardust, ο θρυλικός χαρακτήρας του David Bowie

12:26 12/7/2019 - Πηγή: People

H Barbie μέσα στα χρόνια έχει γίνει τα πάντα: γιατρός, επιστήμονας, δικηγόρος, επιχειρηματίας.


Έχει αγκαλιάσει όλες τις φυλές και όλες τις πιθανές εκφάνσεις της διαφορετικότητας, μέχρι που η Mattel αποφάσισε κάτι πραγματικά πρωτοποριακό:  ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας νέας κούκλας Barbie, που θα είναι ο Ντέιβιντ Μπάουι ντυμένος με το κοστούμι του Ziggy Stardust.

Η νέα

κούκλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας θα κοστίζει 50 δολάρια, όσο για το για ποιο λόγο έγινε αυτό; Γιατί όπως τονίζει  κατασκευάστρια εταιρεία έλειπε «η εικόνα ενός bisexual αγγελιοφόρου από το διάστημα που θα ενώνει τιςε δυο εμβληματικές εικόνες της ποπ κουλτούρας».

Η συλλεκτική νέα κούκλα ονομάζεται Lady Stardust, ενώ φοράει τις κόκκινες μπότες και μια ολόσωμη ριγέ φόρμα, έχει τα ίδια κόκκινα μαλλιά και μακιγιάζ  που θυμίζει απόλυτα τον Ziggy, τον εμβληματικό χαρακτήρα από το διάστημα που έγινε κτήμα όλων όσοι αγαπούσαν και αγαπούν τη μουσική του μοναδικού David Bowie.

Δεν είναι όμως μόνο αυτή η διαφοροποίηση από την πλευρά της εταιρείας σε ό,τι αφορά το Νο1 προϊόν της: πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας  Barbie – Σαμάνθα Κριστοφορέτι.

Ο λόγος για την ιταλίδα κοσμοναύτη, η οποία πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη διαστημική αποστολή που έγινε ποτέ από γυναίκα -διάρκειας 199 ημερών-  το 2014.

Με στοιχεία από Guardian

Keywords
Τυχαία Θέματα