Grammy 2020: Μέγα σκάνδαλο με συγκάλυψη βιασμού και διάτρητο σύστημα ψηφοφορίας καταγγέλει η απολυμένη CEO

14:01 23/1/2020 - Πηγή: People

Μόλις λίγα 24ωρα πριν την απονομή των φετινών βραβείων Grammy, η ατμόσφαιρα είναι άκρως ηλεκτρισμένη και η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι. Η Ντέμπορα Ντουγκάν είχε προσληφθεί πριν 6 μήνες στη θέση της CEO της Ακαδημίας της Μουσικής που διοργανώνει τα βραβεία. Πριν λίγες ημέρες όμως απολύθηκε και άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για πράγματα που, σύμφωνα με τις κατηγορίες της, κρύβει η Ακαδημία.

Σε ένα υπόμνημα παραπόνων 46 σελίδων, η Ντουγκάν κατηγορεί τους ανθρώπους που την προσέλαβαν για λανθασμένη εικόνα ως προς τα καθήκοντα και τον ρόλο της, αλλά αυτό είναι το λιγότερο σοβαρό.

Το πιο σοβαρό απ΄όλα είναι πως η Ντουγκάν έφερε στο φως μια υπόθεση κατηγορίας για βιασμό μιας καλλιτέχνιδας που δουλεύει στην Ακαδημία ως μπαλαντέρ στις ηχογραφήσεις άλλων τραγουδιστών. Η συγκεκριμένη είχε μόλις ολοκληρώσει μια συναυλία στο φημισμένο Carnegie Hall και η Ντουγκάν ισχυρίζεται πως ο προκάτοχος της θέσης της, ο Νιλ Πορτνόου, την βίασε, αναφέροντας μάλιστα ως επιχείρημα και παλιότερες σεξιστικές τοποθετήσεις του.

Παράλληλα, η Ντουγκάν υποστηρίζει πως και η ίδια έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ακαδημίας, του Τζόελ Κατζ.

Τέλος, πέραν των σεξουαλικών κακουργημάτων, η Ντουγκάν αναφέρει στην αγωγή της προς την Ακαδημία πως υπήρξε και συγκάλυψη ως προς την ψηφοφορία που ανέδειξε τους υποψήφιους για Grammy καλλιτέχνες.

Σε αυτές τις κατηγορίες ο εκπρόσωπος του Κατζ και μέλη της Ακαδημίας απάντησαν πως «είναι πολύ περίεργο που αυτές οι κατηγορίες γίνονται τώρα, μια εβδομάδα μετά την απόλυσή της και τις ποινικές ευθύνες που της αποδόθηκαν». Η πλευρά της Ακαδημίας αναφέρει πως υπήρξαν πολλές κατηγορίες προς την Ντουγκάν για δημιουργία τοξικού περιβάλλοντος στον εργασιακό χώρο και για ανηλεές bullying προς τους υπαλλήλους, ενώ τονίζεται πως η ίδια προσφέρθηκε να αποχωρήσει αν της έδιναν 22 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση.

Η Ντουγκάν ανταπάντησε λέγοντας πως αυτό το ποσό τής το προσέφερε η Ακαδημία με αντάλλαγμα τη σιωπή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Grammy 2020, Μέγα, CEO,Grammy 2020, mega, CEO