DRAGON: Ένα μεγάλο θέαμα σε μορφή Ροκ Όπερας

14:18 3/7/2013 - Πηγή: People

Είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα καλλιτεχνικής συνεργασίας ανάμεσα σε διαφορετικούς θεατρικούς οργανισμούς από την Ελλάδα, την Πολωνία, τη Γαλλία και τη Βουλγαρία, με σκοπό την παραγωγή ενός θεάματος, με καινοτομικά, πολύ-πολιτισμικά στοιχεία.

Συνδυάζει αρμονικά τη ζωντανή μουσική, το τραγούδι, το χορό, τα ακροβατικά και τα αεροδυναμικά ξυλοπόδαρα, τεχνικές τσίρκου, μαριονέτες, βιντεοπροβολές, μεγάλες εγκαταστάσεις, άρματα και πυροτεχνήματα.

Έχει

αναφορές τους Ακρίτες φύλακες των συνόρων, όπως απαντώνται στις ιστορίες των λαών της Ευρώπης, αναδύοντας από αυτές διαχρονικά σύμβολα και αξίες συνύπαρξης των λαών της Ευρώπης.

Αφετηρία της παράστασης είναι ο μύθος του Ιππότη Λάνσελοτ που σκοτώνει τον Δράκο, σώζει την πόλη και απελευθερώνει την αγαπημένη του.

Θα παιχτεί στο Φεστιβάλ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ στον Βύρωνα στις 19, 20 και 21 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Μελινα Μερκούρη και στο INTERNATIONAL STREET THEATRE FESTIVAL στο πλαίσιο του προγράμματος Culture με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατόπιν θα ακολουθήσει περιοδεία σε όλη την Ευρώπη.

Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Χατζηπαπά, το λιμπρέτο της Χριστίνας Μπάμπου Παγκουρέλη, η μουσική του Σταύρου Γασπαράτου. Πρωταγωνιστούν οι: Κρατερός Κατσούλης, Νικόλαος Καραγκιούρης, John Bicnell κ.α.

Η ροκ όπερα παρουσιάζεται στην Αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπέρτιτλους.

The post DRAGON: Ένα μεγάλο θέαμα σε μορφή Ροκ Όπερας appeared first on People Greece.

Keywords
Τυχαία Θέματα