Brexit: Άλλοι κλαίνε, άλλοι πανηγυρίζουν – Αυτό που συμβαίνει στη Βρετανία τώρα

23:35 31/1/2020 - Πηγή: People

Τελευταία βραδιά των Βρετανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και χιλιάδες πολίτες υποδέχονται το Brexit, «επίσημοι φιλοξενούμενοι» του Μπόρις Τζόνσον και της φιέστας που έχει διοργανώσει  στην πρωθυπουργική κατοικία απόψε…

Όσο κάποιοι πανηγυρίζουν στους δρόμους, ενώ άλλοι βυθίζονται στην απόγνωση για όσα περιμένουν τη χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην πρωθυπουργική κατοικία έχουν προσκληθεί τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, σύμβουλοι και υπάλληλοι του Νο10, καθώς και αξιωματούχοι που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις της αποχώρησης.

Στο live

video της Telegraph παίρνετε μία γεύση από αυτό που συμβαίνει τώρα στη Βρετανία…

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες είναι και οι πολίτες που ανησυχούν βαθιά για τις συνέπειες του Brexit στην καθημερινότητά τους, δεδομένης της φτωχοποίησης της χώρας μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες εξόδου, τη ρήτρα που πρέπει να πληρωθεί και τα μηδενικά εχέγγυα για την επόμενη μέρα.

Στο μεταξύ νωρίτερα, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί προχώρησαν στην υποστολή της βρετανικής σημαίας από τον ιστό της, αρχής γενομένης από το κτήριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Δύο ανώτεροι υπάλληλοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, χρειάστηκαν λιγότερο από ένα λεπτό για να κατεβάσουν τη σημαία, να την διπλώσουν και να αποχωρήσουν χωρίς να προχωρήσουν σε καμία απολύτως δήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει και των δημοσκοπήσεων της τελευταίας περιόδου, το 53% των Βρετανών επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην ΕΕ

Ωστόσο, τι πρακτικά σημαίνει η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Με δεδομένο ότι είναι η πρώτη φορά που κράτος αποχωρεί από την ΕΕ εδώ και 47 χρόνια, από απόψε -και με την αποχώρηση πρακτικά 66 εκ. κατοίκων- η ΕΕ μειώνεται στα 446 εκατομμύρια, ενώ χάνει 5,5% εδαφών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Brexit, Άλλοι, Αυτό, Βρετανία,Brexit, alloi, afto, vretania