«13 Reasons Why» : Το Netflix απέσυρε την σκηνή της αυτοκτονίας από το τελευταίο επεισόδιο της σειράς

13:49 16/7/2019 - Πηγή: People

Το Netflix έκοψε τη σκηνή της αυτοκτονίας από την πρώτη σεζόν του δημοφιλούς teen drama “13 Reasons Why” μετά από συζητήσεις και έρευνες για το εάν η σειρά όντως προτρέπει τους έφηβους να δώσουν τέλος στη ζωή τους.

Η σειρά που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο αφορά μία έφηβη με κατάθλιψη η οποία αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Η ιστορία της και οι λόγοι που την οδήγησαν στην αυτοκτονία εξηγούνται μέσω κάποιων κασετών που έχει στείλει η ίδια σε έναν συμμαθητή

της ενώ εμείς παρακολουθούμε την ιστορία της από την αρχή προς το τέλος μέσω flashbacks, καταλήγοντας στην αυτοκτονία της στο τελευταίο επεισόδιο της πρώτης σεζόν.

Παρόλο που οι εκπρόσωποι του Netflix αρνούνται να σχολιάσουν κάτι, η εταιρεία ανακοίνωσε νωρίς σήμερα (16/7/2019) το πρωί πως αφού συμβουλεύτηκαν ψυχολόγους και ειδικούς, αποφάσισαν να αποσύρουν την επίμαχη σκηνή από το επεισόδιο.

Το “13 Reasons Why” οι κριτικοί το επαινούν όμως έχει καταδικαστεί και κριθεί από σύμβουλους υγείας όπως και από τα media, καθώς υποστηρίζουν πως ωραιοποιεί και δοξάζει την αυτοκτονία.

Η σειρά, που σε λίγο καιρό πρόκειται να κυκλοφορήσει και η 3η σεζόν της, έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2017 και σύμφωνα με έρευνα του National Institutes of Health το ποσοστό αυτοκτονιών σε εφήβους ηλικίας 10-17 αυξήθηκε μετά από τον πρώτο μήνα προβολής της καθώς πολλοί είναι οι έφηβοι οι οποίοι ταυτίστηκαν με την ιστορία της Hannah αλλά και με τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να «τιμωρήσει» όσους την πλήγωσαν.

Όταν τα αποτελέσματα της έρευνας είχαν γνωστοποιηθεί εκπρόσωπος του Netflix είχε δηλώσει: «Είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα και δουλεύουμε πολύ σκληρά για να εξασφαλίσουμε πως χειριζόμαστε αυτό το ευαίσθητο θέμα υπεύθυνα.». Παρόλα αυτά, στις ΗΠΑ αρκετά σχολεία έχουν ειδοποιήσει τους γονείς για τη σειρά ενώ προσπαθούν να τους καθοδηγήσουν και να τους συμβουλεύσουν για να αποτρέψουν κάποιο πιθανό μοιραίο γεγονός.

Keywords
Τυχαία Θέματα