Ο Κρητικός Chef Γιώργος Στυλιανουδάκης αναλαμβάνει το "ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ" στην Κηφισιά

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης είναι ένας έμπειρος και κοσμοπολίτης Chef. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στο εξωτερικό και δουλεύας σε ορισμένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου όπως το 'PLAZA ATHENEE' του διάσημου Γάλλου Chef Alain Ducasse, βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin, το εστιατόριο 'ΝΟΜΑ' στην Δανία όπου σήμερα έχει ψηφιστεί σαν το Νο.1 εστιατόριο στο κόσμο και το 'QUIQUE DACOSTA' , το ομώνυμο εστιατόριο του Ισπανού Chef,
βραβευμένο και αυτό με 3 αστέρια Michelin, διδάχτηκε όλες τις 'υψηλές τεχνικές' που δουλεύονται από τα κορυφαία εστιατόρια στο, σήμερα.Τα τελευταία χρόνια όπου εργαζόταν στη γενέτειρά του, κατάφερε να 'παντρέψει' σε απόλυτη αρμονία, αυτές τις 'υψηλές τεχνικές', με τα προϊόντα, την γεύση και την παράδοση της Κρήτης, δημιουργώντας ένα στυλ κουζίνας που αυτή τη στιγμή θεωρείται μοναδικό στον κόσμο.

Στο 'ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ' καλείται να παρουσιάσει την κουζίνα αυτή, σε πρώτη φάση ανοίγοντας στις 3 Νοεμβρίου, με 'νέα κάρτα' το all day εστιατόριο του ξενοδοχείου 'La Terrasse' όπου θα λειτουργεί με διαφορετικό μενού το μεσημέρι και διαφορετικό το βράδυ, συμπεριλαμβάνοντας αρκετά στοιχεία από Β. Ευρώπη, Ιαπωνία αλλά και Κρήτη φυσικά.
Μέσα στον Δεκέμβριο, θα επαναλειτουργήσει και το δεύτερο εστιατόριο του ξενοδοχείου, το γνωστό 'VARDIS', το οποίο ήταν από τα πρωτοποριακά εστιατόρια, που άλλαξε όλη τη γαστρονομία της Ελλάδος.
Εκεί, η Κρητική κουζίνα θα έχει τον πρώτο λόγο, βασισμένη σε παλιές παραδοσιακές συνταγές, μέσα από τις τεχνικές της μοντέρνας γαστρονομίας.

Τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσει ο Γιώργος Στυλιανουδάκης στο 'ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ', θα είναι όλα επιλεγμένα από τους καλύτερους παραγωγούς της Κρήτης, όλα βιολογικά, όπως τα χοιρινά και τα αρνιά όπου θα εκτρέφονται με ειδική διατροφή, το ξύγαλο, η στάκα, από εκλεκτά γάλατα, η άνυδρη ντομάτα, όλα παρασκευασμένα με τον πιο παραδοσιακό τρόπο και φυσικά τον πλούτο τον Κρητικών αρωματικών μυρωδικών.

Η Κρητική Κουζίνα θα παρουσιαστεί στα καλύτερά της.
Ο Chef Γιώργος Στυλιανουδάκης, σεβόμενος πάντα την παράδοση, θα την απογειώσει με τις μαγειρικές τεχνικές του και θα της δώσει την 'αίγλη' που της αρμόζει στα παγκόσμια γαστρονομικά σαλόνια, όπου αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα.

Μπορεί η 'Κρητική κουζίνα' να σταθεί αντάξια των περιστάσεων και να τύχει της αναγνώρισης που της αρμόζει, στην παγκόσμια γαστρονομία ?

Η συνέχεια προσεχώς .
Keywords
Αναζητήσεις
alain ducase
Τυχαία Θέματα