Weekend Agenda 11 - 13 Σεπτεμβρίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, φεστιβάλ, εκθέσεις, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 11 έως την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου και αξίζουν την προσοχή σας!

1. Τραγωδία με φιλοσοφικό και πολιτικό υπόβαθρο

Προμηθέας Δεσμώτης σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου στο Ηρώδειο
Ο Κώστας Φιλίππογλου, μετά τον ευρηματικό Φιλοκτήτη, σκηνοθετεί τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου
Μπλάνα. Ο απείθαρχος Τιτάνας Προμηθέας, αμφισβητεί την εξουσία του Δία, χαρίζοντας τη φωτιά στους ανθρώπους. Η τιμωρία θα είναι αμείλικτη. Με διαταγή του πατέρα των θεών θα δεθεί σ' έναν άγριο βράχο, στα πέρατα του κόσμου. Ωστόσο εκείνος δεν θα σταματήσει να καταφέρεται κατά της εξουσίας, εξαγριώνοντας τον Δία, ο οποίος τον καταποντίζει στον Τάρταρο.

Τιμές: Διακεκριμένη Ζώνη: 40€, Ζώνη Α': 30€, Ζώνη Β': 25€, Ζώνη Γ΄: 20€, 15€, Άνω Διάζωμα: 15€, 10€
Πότε; Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου
Που; Ηρώδειο

2. Μία μεγαλειώδης συναυλία με τις καλύτερες στιγμές του ελληνικού τραγουδιού

Ο Γιάννης Πάριος στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας
Και δευτέρη συναυλία θα πραγματοποιήσει ο Γιάννης Πάριος στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, καθώς τα εισιτήρια για τη συναυλία της 11ης Σεπτεμβρίου εξαντλήθηκαν. Ανεξίτηλες μελωδίες σπουδαίων δημιουργών, όπως οι Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Βασίλης Τσιτσάνης, που συγκίνησαν και πέρασαν στα χείλη και τις καρδιές μας, τα άνθη από τη δική του κιβωτό τραγουδιών. «Ποιος θα συγκριθεί μαζί σου», «Έρχονται στιγμές», «Θα με θυμηθείς», «Κόκκινο Γαρύφαλλο», «Απορώ» και τόσα άλλα και βεβαίως το δικό του αφιέρωμα στα τραγούδια των Κυκλάδων, τα Νησιώτικα που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ψυχής του.

Τιμές: 13€(τα πρώτα 1.000 εισιτήρια), Γενική είσοδος 15€
Πότε; 11 και 12 Σεπτεμβρίου
Που; Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Πάροδος Ακροπόλεως, Κορυδαλλός - Νίκαια

3. Άφθονη σάτιρα, μιμήσεις και τραγούδι σε ένα λαμπερό one-man-show

I am what I am με τον Τάκη Ζαχαράτο στο Κηποθέατρο Παπάγου
Ο έλληνας showman αυτό το καλοκαίρι ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με νέες μεταμορφώσεις, ανανεωμένα κείμενα, νέες μιμήσεις, εντυπωσιακά λαμπερά κοστούμια και άφθονη καυστική σάτιρα της ελληνικής πραγματικότητας. Στο ανατρεπτικό δίωρο, θα παρακολουθήσουμε την Αλίκη Βουγιουκλάκη να κλείνει το μάτι στην Μελίνα Μερκούρη. Την Μαριννέλα να συναντά τον Στέλιο Καζαντζίδη. Την Άντζελα σε ρόλο εκτιμήτριας τέχνης της ελληνικής show business να κρίνει, κατακρίνει, συγκρίνει, επικρίνει και να αστροπελεκίζει τους Μαζωνάκη, Χατζηγιάννη, Ρέμο, Βίσση, Ρουβά, Θεοδωρίδου, Πάολα, Παντελίδη και άλλους πολλούς. Την Ρένα Βλαχοπούλου να το παίζει όπως πάντα σε διπλό ταμπλό και «Χαρτοπαίχτρα» και «Κόμισσα της Κέρκυρας», ενώ η Βίκυ Μοσχολιού, η Πόλυ Πάνου και η Λίτσα Διαμάντη συντροφεύουν τον βάρδο του λαϊκού τραγουδιού Στράτο Διονυσίου στο τραγούδι «Της γυναίκας η καρδιά»... και άλλα πολλά!

Τιμές: 16€ κανονικό, 12€ μειωμένο
Πότε; Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου
Που; Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου)

4. Μουσική βραδιά με ποπ νότες στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Η Μαριέτα Φαφούτη στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής
Μια βραδιά γεμάτη λάμψη υπόσχονται η Μαριέττα Φαφούτη και η 8μελής μπάντα της στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου και με την Angelika Dusk να κάνει το opening. Το χρυσό κορίτσι της ποπ έρχεται να πλημμυρίσει τον Κήπο με χαρά, συγκίνηση και αισιοδοξία. Ξέφρενος χορός, λαμπερή ποπ, αγαπημένες επιτυχίες («Homemade Joy», «Try A Little Romance») αλλά και άκρως ανατρεπτικές διασκευές, σε ένα πάρτι που θα γεμίσει φως τις καρδιές όλων μας!

Τιμές; Προπώληση 10€ | Ταμείο 12€
Πότε; Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου
Πού; Κήπος Μεγάρου Μουσικής

5. Διάσημη τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του '60 στην κινηματογραφική της μεταφορά

Κωδικό Όνομα U.N.C.L.E
Ρετρό κατασκοπική περιπέτεια δια χειρός Guy Richie, που στοχεύει να βάλει και πάλι τον cool και στυλάτο πράκτορα (που είσαι Τζέιμς;) στο κέντρο του κινηματογραφικού κάδρου. Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο πράκτορας της CIA Napoleon Solo (ο Henry Cavill του «Man of steel») και ο συνάδελφός του στην KGB Illya Kuryakin (Armie Hammer), παρότι θανάσιμοι εχθροί, θα υποχρεωθούν να συνεργαστούν προκειμένου να εντοπίσουν και να εξολοθρεύσουν μια διεθνή οργάνωση που στοχεύει στη διάλυση της παγκόσμιας ειρήνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα