Υβρεις κατά κυνηγών και όχι μόνο από την κ. Μπομπολάκη

15:29 22/3/2021 - Πηγή: iHunt

Η πρόεδρος της ΠΦΠΟ κα. Νατάσα Μπομπολάκη αποχώρησε εχθές από την ημερίδα της Περιφέρειας Αττικής για το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς. Αποχώρησε γιατί δεν ήθελε να ακουστεί άλλη άποψη εκτός από τη δικής της και με ανακοίνωση της κατηγορεί τους πάντες. Η κα Μπομπολάκη φαίνεται να χάνει τη μάχη αφού από ότι φαίνεται έχει αρχίσει να πρυτανεύει η λογική στην κυβέρνηση.

Στην ημερίδα της Περιφέρειας συμμετείχε και η ΚΣΕ με τον Πρόεδρό της κ. Γιώργο Αραμπατζή.

Διαβάστει την ανακοίνωση της κας

Μπομπολάκη έτσι όπως δημοσιεύτηκε στην προσωπική της σελίδα στο facebook.

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Η Π.Φ.Π.Ο ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Η Ομοσπονδία μας ήταν σήμερα ανάμεσα στους βασικούς ομιλητές της διοργάνωσης της Περιφέρειας για το σχέδιο νόμου για τα ζώα συντροφιάς .

Η παρουσία όμως σε αυτή ατόμων και “φορέων” ξένων προς την φιλοζωία, που αποτελούν τους “ναζί της φιλοζωίας ” , τον οχετό της “φιλοζωίας”,τους υβριστές και κυνηγούς χιλιάδων αγνών φιλόζωων πολιτών ήταν αιτία της αποχώρησής μας .

Οι αρχές και η ηθική μας δεν μας επιτρέπουν να συγχρωτιζόμαστε με “ανθρώπους” που εγκληματούν εις βάρος των ζώων και των ανθρώπων και ποτέ δεν θα τους νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας .
Παραθέτουμε την ομιλία της ΠΦΠΟ ,που θα έκανε στην ημερίδα .

“Κατ αρχήν θα θέλαμε να πούμε πολλά μπράβο στην Περιφέρεια Αττικής και όσους μόχθησαν για την επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας ,που αφορά ένα θέμα πολυδιάστατο,πολύπλευρο και πολυσήμαντο , όπως είναι η προστασία και τα δικαιώματα των ζώων.

Θα ξεκινήσω από εκει που τελείωσε ένας άλλος ομιλητής ,ο δημοσιογράφος Σωτήρης Σκουλούδης .

«Απλά ακούστε τους» μας είπε στο τέλος της ομιλίας του και εννοούσε τους εθελοντές φιλόζωους πολίτες και τις οργανώσεις τους .

Και συνέχισε.Γιατί ο αγώνας τους και η καθημερινή τους ενασχόληση στο πεδίο της φιλοζωίας τους έχει δώσει την απαιτούμενη εμπειρία για να γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει.

Και έτσι σε δυο λέξεις συμπύκνωσε αυτό που δεν γινόταν όλα αυτά τα χρόνια με αποτέλεσμα να έχουμε φθάσει στον έσχατο βαθμό , με 3.000.000 αδέσποτα , με την χώρα μας συνώνυμη της λέξης κακοποίησης , απαξιωμένη σε εκατομμυρια πολίτες στον κόσμοκαι στην Ε.Ε. λόγω , κακά τα ψέματα ,του εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου φιλοζωικής καλλιέργειας και ενσυναίσθησης παρά τα όποια βήματα έχουν γινει τα τελευταία χρόνια από τις προσπάθειες τις δικές μας και μόνο .

Όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 25 χρόνων στα θέματα της προστασίας των ζώων και των λύσεων που θα έπρεπε να εξευρεθούν άκουγαν οποιοδήποτε άλλο πλην της φιλοζωικής κοινότητας .

Γι αυτό και απέτυχαν παταγωδώς να λύσουν το ζήτημα των αδέσποτων .

Μια απλή ματιά γύρω μας και σε όλη την Ελλάδα περίτρανα επιβεβαιώνει του λόγου μας το αληθές.

Άκουγαν ομάδες και κατηγορίες που δεν είχαν σχέση με φιλοζωία ,που η σχέση τους με τα ζώα συντροφιάς ήταν για τους περισσότερους επαγγελματική και μόνο ή που για τους περισσότερους εξ αυτών αυτά τα ζώα, που τα ονομάζουμε ζώα συντροφιάς δεν είναι παρά εργαλεία βιοπορισμού ή εκμετάλλευσης ή προσπορισμού μαύρου αφορορόγητου χρήματος δισεκατομμυρίων ευρώ στο διάβα των χρόνων .

Αρμόδιο υπουργείο για τα αδεσποτα όλα αυτά τα χρόνια είναι το ΥΠΑΑΤ , που με τις λάθος και θα τολμήσω να πω εγκληματικές του πολιτικές και τακτικές οδήγησαν τα ζώα και τη χώρα στα βράχια . Είναι καιρός λοιπόν να πάρουμε το θέμα αντίστροφα.

Και να ακούσει η Πολιτεία την φωνή αυτών των πλασμάτων που δεν μπορούν να μιλήσουν τη γλώσσα μας για να εξιστορήσουν όλα όσα τραγικά και βασανιστικά υφίστανται από το είδος μας .

Έχουμε πιάσει πάτο και πρέπει να σηκωθούμε .Το μοντέλο και οι παρεμβάσεις όλα αυτά τα χρόνια ομάδων και κατηγοριών πολιτών αλλότριων της φιλοζωίας πρέπει να παραχωρήσει τη θεση του στην διαμόρφωση ενός νομου που δεν τους αφορά γιατι αφορά και μόνο το πως θα προστατεύσουμε τα ζώα από την εκμετάλλευση ,που υφίστανται .

Οσον αφορά δε τον κλάδο των κτηνιάτρων η παρέμβασή τους σε ένα νόμο προστασίας των ζώων τους αφορά μονο Ως προς το ιατρικό μέρος ,τις λοιμώδεις νόσους και ζωοανθρωπονόσους και αυτό το κομμάτι βεβαίως και θα πρέπει να παραμείνει στις κτηνιατρικές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ .

Αλλά μέχρις εκεί .

Η ΠΦΠΟ θεωρεί λοιπόν ,ότι αυτό το σχέδιο νόμου προσπαθεί να δώσει λύσεις προς την κατεύθυνση του περιορισμού κατ αρχήν το τεράστιου αριθμού των αδέσποτων ,Έστε σιγά σιγά να φτάσουμε και στο όραμά μας,που δεν είναι τίποτα άλλο από μα χώρα χωρίς αδέσποτα, που δεν είναι τίποτα άλλο από την εξάλειψη της αθλιότητας με τα εκατομμύρια σακατεμένα ,άρρωστα,σκελετωμένα, πεινασμένα ,διψασμένα και πολλαπλώς κακοποιημένα ζώα .

Θα πρέπει λοιπόν να καταλάβουν οι διάφορες αυτές ομάδες ,κατηγορίες και κυκλώματα που αντιμάχονται λυσσαλέα το νομοσχέδιο , ότι ναι, δεν είναι ένα σχέδιο νόμου που θα λύσει τα κλαδικά τους θέματα , ναι , δεν είναι ένα νομοσχέδια που θα συνεχίσει να τους επιτρέπει να τα εκτρέφουν καταστώντας τα μηχανές παραγωγής κουταβιών και γατιών παράνομα και κατά χιλιάδες – και γι αυτό και αντιδρούν στη στείρωση των ιδιόκτητων ζώων τους και όχι γιατί τους έπιασε ο πόνος και ο καημός για την προστασία τους- ναι , δεν είναι ένα νομοσχέδιο που θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν να τα εισάγουν παράνομα και κατά χιλιάδες στοιβαγμένα σε κούτες σε φορτηγά που δηλώνουν,ότι μεταφέρουν πχ πατάτες και τους τελωνειακούς να κάνουν τα στραβά μάτια για ένα μπουκάλι ουίσκι από την Ρουμανία , τη Βουλγαρία ,την Ουγγαρία και τα γνωστά κολαστήρια των puppy mils , άρρωστα , με δυσπλασίες , με άλλες γενετικές ασθένειες , επιληπτικά ,ανεμβολίαστα και όλα αυτά τα πλήρως συναισθανόμενα πλάσματα να καταλήγουν , όσα επιβιώσουν από τοεφιαλτικό ταξίδι τους στους δρόμους , δεν είναι ένα νομοσχέδιο που θα προστατεύει, όπως όλοι οι προηγούμενοι νόμοι τα συμφέροντα και τιη διαπλοκή αλλά για πρώτη φορά αυτά τα ίδια. .

Εκπροσωπώντας η ΠΦΠΟ ένα πολύ μεγάλο αριθμό φιλοζωικών συλλόγων και χιλιαδες φιλοζωους πολίτες ,που δίνουν χρόνια μια άνιση μάχη στους δρόμους , τα όρη κ τα βουνά καλεί την κυβέρνηση να κλείσει τα αίτια σε όλες αυτές τις φωνές που δεν τους νοιάζουν τα ζώα και η προστασία τους .Καθώς επίσης και στο φασιστικό παραλήρημα κάποιων που αυτοαποκαλούνται φιλόζωοι, που είναι μισάνθρωποι και αφιλόζωοι , που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με ζώα , που δεν έχουν κανένα αποτύπωμα στην φιλοζωική κοινωνία και γιατί όχι έχουν ύποπτους σκοπούς και συμφέροντα και προσπαθούν να τα κρύψουν κατηγορόντας και βρίζοντας χιλιάδες αγνούς φιλόζωους πολίτες .

Καλούμε τη κυβέρνηση να το βελτιώσει ακόμη περισσότερο και να υποκύψει στις πιέσεις ώστε το όραμά όλων μας για μια Ελλάδα του πολιτισμού , χωρίς αδέσποτα ,όχι γιατί θα τα έχουμε κλείσει μέσα σε φυλακές και σε αποθήκες ψυχών , όπως είναι τα κυνοκομεια ,δημοτικά κυρίως αλλά και ορισμένα συλλεκτών αλλά γιατί θα τα σεβόμαστε , θα τα έχουμε ισότιμα μέλη της οικογενείας μας , δεν θα τα παρατημέ , δεν θα τα αφήνουμε να γεννούν και να πετάμε ζωντανά τα κουτάβια ή τα γατιά τους σε κάδους μέσα για να γίνουν κιμάς αλλά και παντού.

Δεν γινεται να μην μεταφέρουμε τις ευχαριστίες χιλιάδων πολιτών προς τον νυν Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Θ.Λιβάνιο γιατί άκουσε , κατάλαβε,τόλμησε να πιει κόντρα στις αποτυχημένες λύσεις και πρακτικές ,όπως επίσης και τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Σ.Πέτσα που επίσης κατανόησε τι σμβαινει , τι παίζεται εις βάρος των ζώων και ποιες είναι οι αποτελεσματικές λύσεις για το ξέφωτο .

Θα πρέπει να βελτιώσουν εισέτι το σχέδιο νόμου και να κατέβει άμεσα σε διαβούλευση ,γιατί ό,τι χρονίζει σαπίζει

Και οι δυο θα έχουν μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία του φιλοζωικού κινήματος της χώρας μας όσον αφορά τα ζώα συντροφιάς, αρκει να μην υποχωρήσουν στα συμφέροντα ,που λυμαινονται τα ζώα .

Και για να προλάβουμε κακοήθειες αυτή η αναφορά στα δύο κυβερνητικά στελέχη δεν έχει κατ ελάχιστον να κάνει με κομματικές συναλλαγές και απόψεις η δε ΠΦΠΟ το έχει αποδείξει αυτό περίτρανα .

Πάντα δε ,κατα την γνώμη του γράφοντος,την ιστορία την γράφουν ξεχωριστές προσωπικότητες που οδηγούν την ιστορία μπροστά, σε όποιο πολιτικό,επιστημονικό,πνευματικό,φιλοσοφικό χώρο και στίβο δραστηριοποιούνται και ανήκουν Σας ευχαριστούμε .

Μπομπολάκη Νατάσα
Πρόεδρος
της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας –Π.Φ.Π.Ο.

Δείτε μερικά από τα σχόλια της κας Μπομπολάκη…

Απορίας άξιο είναι πως είναι δυνατόν η κυβέρνηση να συνδιαλέγεται με ανθρώπους που έχουν τέτοιες ολοκληρωτικές απόψεις….

Δείτε ΕΔΩ όλη την ανάρτηση της κας. Μπομπολάκη

Η συντακτική ομάδα του iHunt.gr

.pf-button.pf-button-excerpt { display: none; }

The post Υβρεις κατά κυνηγών και όχι μόνο από την κ. Μπομπολάκη appeared first on iHunt.

Keywords
περιφέρεια αττικής, η καθημερινή, κας, facebook, σημερινη, ζωα, γινει, ελλαδα, αδεσποτα, υπαατ, καιρος, ουγγαρια, γινεται, κινηση στους δρομους, υπουργειο εσωτερικων, ομαδα διας, θεματα πανελληνιων, www.facebook.com, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, κινημα πατατας, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, τελος του κοσμου, κοινωνια, αδεσποτα, περιφέρεια αττικής, το θεμα, βουλγαρια, γνωμη, εργαλεια, ζωα, ηθικη, θεμα, καθημερινη, κοντρα, ρουμανια, σημερινη, φιλοζωικη, ψεματα, ασθενειες, βουνα, γινει, γινεται, γλωσσα, δωσει, ευρω, ειπε, εκμεταλλευση, επρεπε, επιτυχια, εσωτερικων, ζωων, ιδια, ειδος, η καθημερινή, υπηρεσιες, μηχανες, ομιλια, καημος, κας, κυβερνηση, κιμας, λαθος, ματια, νομοι, ξεφωτο, ομαδα, οραμα, ορη, ουισκι, πεδιο, πολιτεια, σχεδιο, σχολια, υπαατ, φωνη, φορα, φορτηγα, αγωνας, button, βηματα, δημοτικα, δικαιωματα, φυλακες, χωρα, ιατρικο, υπουργειο, κομματι, λεξεις, μπροστα, ομαδες, σωτηρης, ταξιδι, θεματα, βεβαιως
Τυχαία Θέματα
Υβρεις, Μπομπολάκη,yvreis, bobolaki