Τρομαγμένο ελάφι εντοπίστηκε σε περιαστικό ιστό των Σερρών…VIDEO

09:50 2/4/2024 - Πηγή: iHunt
Τρομαγμένο ελάφι εντοπίστηκε σε περιαστικό ιστό των Σερρών.

Ένα τρομαγμένο ελάφι βρέθηκε να περιφέρεται σε περιαστικό ιστό της πόλης των Σερρών και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Σιγής κοντά στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Αυτό είναι το σύγχρονο Datsun -Ένα αγροτικό για όλες τις δουλειές

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το αρσενικό ελάφι είναι ηλικίας 10 ετών και έχει ιδιοκτήτη ο οποίος πλησίον της περιοχής διατηρεί ιδιόκτητο χώρο όπου και ζουν δύο ελάφια ένα αρσενικό κι ένα θηλυκό. Για αδιευκρίνιστους λόγους μέχρι στιγμής το ελάφι ξέφυγε από

την περιοχή όπου φιλοξενείται , πιθανότατα να τρόμαξε από κάποιους αδέσποτους σκύλους. Για να ναρκωθεί το ελάφι απαιτείται η ειδική χρήση φυσοκάλαμου που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις καθώς και εξιδεικευμένος χρήστης, κάτι που δεν υπάρχει. Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ενημερωθεί.

Η πρόεδρος της Οργάνωσης Κτηνίατροι σε Δράση κ. Ζωή Κοντού ενημερώθηκε για το περιστατικό και αναφέρει πως είναι νόμιμο κάποιος να έχει στη κατοχή του ελάφι ανάλογα με το είδος, αρκεί όμως να είναι δηλωμένο, να φέρει ηλεκτρονική σήμανση και να παρακολουθείται από κτηνίατρο.

Παράλληλα τονίζει και την επικινδυνότητα που διατρέχει η ζωή του ελαφιού το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση έντονου στρες.

Ο ιδιοκτήτης φέρει την ευθύνη της διάσωσης και της ευζωίας του ελαφιού.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να αναδείξει πως οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν είναι έτοιμες να χειριστούν μια τέτοια σπάνια κατάσταση και να μην αρκούμαστε στο ευχολόγιο πως ευελπιστούμε να επιστρέψει από μόνο του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – EPILOGES TV

Το άρθρο Τρομαγμένο ελάφι εντοπίστηκε σε περιαστικό ιστό των Σερρών…VIDEO εμφανίστηκε πρώτα στο iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα