Τροχαίο με δυο λύκους στην Εγνατία…VIDEO

09:58 29/3/2022 - Πηγή: iHunt

ΝΕΟ ΔΙΠΛΟ τροχαίο με λύκους σημειώθηκε αυτή την φορά στον επαρχιακό δρόμο Βαμβακιάς – Ρεντίνας πάνω από την Εγνατία.

Τα “σπάνια” αγρίμια, ένας αρσενικός και ένας θηλυκός λύκος εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου 26/02/22 από τον διερχόμενο συνάδερφο Λευτέρη Πανουκίδη, ο οποίος μας έστειλε τις παρακάτω φωτογραφίες, ενώ το βίντεο είναι του Γρηγόρη Σακελλάρη και οι δυο εφιστούνε την προσοχή στους συμπολίτες τους καθώς τα περιστατικά εμφάνισης λύκων έχουν αυξηθεί σε ιδιαίτερα ανησυχητικό βαθμό στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Λευτέρης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι : ” Αργά το βράδι της Παρασκευής 25/02/22, στον επαρχιακό δρόμο Βαμβακιάς – Ρεντίνας πάνω από την Εγνατία, πετάχτηκαν 3 λύκοι μπροστά σε ΙΧ αυτοκίνητο και ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα.

Χτυπήθηκαν οι 2 από τους 3 λύκους οι οποίοι σκοτώθηκαν επιτόπου και ο άλλος έφυγε τραυματισμένος . Όλα αυτά από περιγραφές οδηγών που ήταν μπροστά στην φάση, την άλλη μέρα πέρασα από το σημείο και έβγαλα φωτογραφίες, ήταν οι δυο λύκοι, ένας αρσενικός και ένας θηλυκός. Στο ευρύτερο σημείο αυτό έχω δει τουλάχιστον άλλους 6 λύκους χτυπημένους μέσα σε 2.5 χρόνια. Στην περιοχή μας έχουν κατά καιρούς φάει κυνηγόσκυλα και τσοπανόσκυλα, ενώ έχουμε και πολλές εμφανίσεις λύκων σε κατοικημένες περιοχές, καθώς και ζημιές σε κοπάδια.



Αυτό που κάποιος εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί είναι πόσοι λύκοι υπάρχουν άραγε όταν σκοτώνονται τόσοι πολλοί κάθε χρόνο σε τροχαία; Πάντως όχι 700 που ισχυρίζονται οι ΜΚΟ που ασχολούνται με τον λύκο…

Γιατί όμως συνεχίζουν να επιμένουν να διατυμπανίζουν ότι υπάρχουν μόνο 700 λύκοι σε όλη την Ελλάδα;;; (πρόκειται για νούμερα που έχουν προκύψει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα που δεν θα τη μάθουμε αν δεν γίνει καταμέτρηση των λύκων από ανεξάρτητο και αξιόπιστο οργανισμό). Στο εντωμεταξύ η “σπανιότητα” του είδους συνεχίζει να εξαπλώνεται παντού, τρώγοντας τα πάντα στην διάβα της …

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

The post Τροχαίο με δυο λύκους στην Εγνατία…VIDEO appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα