Συμμετοχή της Γ΄ΚΟΠ στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής

16:09 18/4/2024 - Πηγή: iHunt
Συμμετοχή της Γ΄ΚΟΠ στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής

Ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κος Γραμματσούλιας Παναγιώτης μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας κου Αλεξόπουλου Γρηγόρη, συμμετείχε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 στην Τακτική συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.), η οποία πραγματοποιήθηκε

στο Δημοτικό Κατάστημα Λουσικών της Δ.Ε. Ωλενίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Η Γ’ ΚΟΠ στην έκθεση “Κυνηγεσία 2024″….VIDEO

Επίσης, στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δ/ντής της Πολιτικής Προστασίας κος Γυφτάκης Νικόλαος, εκπρόσωποι της Δασικής Υπηρεσίας, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και διάφορων φορέων της περιοχής.

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πρόσκληση και για την συμμετοχή της Γ΄Κ.Ο.Π. στο συντονιστικό όργανο της πολιτικής προστασίας, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024, καθώς αποτελεί σαφώς αναγνώριση του σημαντικού έργου που επιτελούν οι κυνηγοί διαμέσου των κυνηγετικών τους οργανώσεων, για την λήψη αναγκαίων προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων με σκοπό την αντιμετώπιση των κινδύνων που προέρχονται από δασικές πυρκαγιές.

Ιδιαίτερα, ο πρόεδρος τόνισε χαρακτηριστικά ότι η προστασία των δασικών οικοσυστημάτων και εν γένει του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί για εμάς υψίστης σημασίας καθώς χωρίς περιβάλλον δεν μπορούμε να ασκήσουμε την δραστηριότητά μας. Στα πλαίσια αυτά συνεργαζόμαστε άριστα με την πυροσβεστική υπηρεσία και τις δασικές αρχές καθώς οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες περιπολούν μέρα νύχτα, ενώ έχουν εντολές για αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να είναι σε θέση να συμβάλουν καθοριστικά και σε πρώτο χρόνο στην αντιμετώπιση των εστιών πυρκαγιών.

Το άρθρο Συμμετοχή της Γ΄ΚΟΠ στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής εμφανίστηκε πρώτα στο iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα