Σταδιακή αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας και βόρειους ανέμους

08:18 29/10/2022 - Πηγή: iHunt

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για το Σάββατο σχεδόν σε όλη τη χώρα. Στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά

6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει τους 20 με 22 και τοπικά στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα παραθαλάσσια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και τα νότια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στην περιοχή της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Η μέγιστη στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 25 βαθμούς Κελσίου.

The post Σταδιακή αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας και βόρειους ανέμους appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα