Σκοπιανοί θηρεύουν λύκο που επιτέθηκε στα σκυλιά τους….VIDEO

18:08 25/11/2022 - Πηγή: iHunt

Αντιμέτωπος με ένα μακάβριο και συνάμα επικίνδυνο θέαμα βρέθηκε το πρωί της Κυριακής 13/11/22 ο συνάδελφος Λάζαρος Χαρτοματσίδης κατά την κυνηγετική του έξοδο στον Κορώνα του νομού Κιλκίς όπου έπεσε επάνω σε επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλα.

Ο Λάζαρος στενοχωρημένος εξηγεί την άσχημη εμπειρία του : ” Ήμουν στα σύνορα Σκοπίων την Κυριακή το πρωί, στην περιοχή ανάμεσα στην Κορώνα και στον Ακρίτα ενώ από την άλλη μεριά των συνόρων βρίσκονται τα χωριά Τσερνίτσενο και Μπογκνταντσι όταν ξαφνικά άκουσα παρατεταμένο ουρλιαχτό από

σκυλί που το πνίγουν αλλά μέσα στο έδαφος τους και μετά από ελάχιστη ώρα και δεύτερο ουρλιαχτό από άλλο σκυλί το οποίο έβλεπα από την θέση μου, είδα τρεις λύκους να το αρπάζουν και να το τραβολογάνε στα δόντια τους ενώ ο καημένος ο σκύλος ούρλιαζε με τέτοιο τρόπο που να σου φεύγει η ψυχή από την στενοχώρια.

Έκανα να πλησιάσω να βοηθήσω ενώ παράλληλα ούρλιαζα και έριχνα τουφεκιές στον αέρα, αλλά η απόσταση ήταν μπόλικη αφού ήταν αρκετά μέσα στο έδαφος τους. Έπειτα ακούστηκαν πυροβολισμοί και από την δική τους μεριά, από το Σκοπιανό έδαφος. Αργότερα φίλος μου Σκοπιανός μου έστειλε από μέσα τα βίντεο από το σκυλί που έζησε δαγκωμένο άσχημα, το βίντεο του λύκου που πρόλαβε να σκοτώσει και την φωτογραφία από το άλλο σκυλί το φαγωμένο, αυτό που έβλεπα εγώ.

https://www.ihunt.gr/wp-content/uploads/2022/11/316023921_5728440687179064_2837417841582173378_n.mp4

Μου έχει τύχει και άλλη φορά, πρόπερσι ήταν πάλι σε αυτήν την περιοχή Κορώνας με Δοϊράνης νομού Κιλκίς στα σύνορα Σκοπίων, τότε είχαν φάει 5 κυνηγόσκυλα ενώ κυνηγούσαν αγριογούρουνα. Τα βλέπαμε από τα σύνορα 6 κυνηγοί και ρίχναμε συνεχώς τουφεκιές στον αέρα αλλά οι λύκοι δεν σταματούσαν.

Ήταν πολύ φρικτό θέαμα και τα ακούγαμε που τα τρώγανε ζωντανά, δεν θα το ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου αυτό το φρικτό θέαμα και τα ουρλιαχτά των σκυλιών. Οι λύκοι τότε ήταν 6 ενώ την Κυριακή ήταν τουλάχιστον 4, ένας που σκότωσε ο Σκοπιανός φίλος μου και οι 3 που είδα εγώ.

Από την εμπειρία μου τόσα χρόνια δεν τρώνε όλοι οι λύκοι σκυλιά αλλά είναι ορισμένοι που έχουν μάθει από τους πιο παλιούς και είναι σαν συνήθειο ενώ τα σκυλιά δεν μπορούν να προβάλουν καθόλου αντίσταση. Ωστόσο αυτή η γνώση μεταδίδεται στα κουτάβια και αυτά με την σειρά τους όταν μεγαλώνουν και φεύγουν από την αγέλη την μεταδίδουν σε άλλους λύκους και πάει λέγοντας. Σε αυτήν την περιοχή κάθε χρόνο χάνονται αρκετά σκυλιά Ελλήνων και Σκοπιανών κυνηγών από τους λύκους και φυσικά κατσίκια και πρόβατα. Αν δείτε πόσο γρήγορα και με τι βιαιότητα αποτελειώνουν το σκυλί και το τρώνε θα τρομάξετε.”

https://www.ihunt.gr/wp-content/uploads/2022/11/315232449_5442812652503670_3100004292409434410_n.mp4

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της γειτονικής χώρας, δεν έχουν τα δικά μας ταμπού περί δήθεν σπάνιων ειδών που χρήζουν προστασίας εις τον αιώνα τον άπαντα, οπότε το κυνήγι του λύκου επιτρέπεται κανονικά και με το νόμο, μάλιστα ο λύκος θεωρείται επιβλαβές χωρίς συγκεκριμένη κυνηγετική περίοδο, πράγμα που σημαίνει ότι βρίσκεται σε καθεστώς διαχείρισης όλο τον χρόνο !!! Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι ανά περιόδους η πολιτεία προσφέρει 55 ευρώ επικήρυξη για κάθε θηρευμένο λύκο και ότι η χρήση των ραβδωτών επιτρέπεται !!!

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

The post Σκοπιανοί θηρεύουν λύκο που επιτέθηκε στα σκυλιά τους….VIDEO appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα