Σφαγείο κυνηγόσκυλων από λύκους ο νομός Δράμας

17:59 22/11/2021 - Πηγή: iHunt

Σε κανονικό σφαγείο κυνηγόσκυλων από λύκους, έχει πλέον μετατραπεί και ο νομός Δράμας. ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε το Σάββατο 13/11/21 στην Κάτω Βροντού Δράμας, στην τοποθεσία Άι Γιώργης σε κυνήγι αγριόχοιρου. Αυτή την φορά το “λαχείο” ξαναέπεσε για ΔΕΥΤΕΡΗ φορά στον συνάδερφο Κύρο Καρυπίδη να θρηνήσει ακόμα ένα αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Γκούφι 4 χρονών, Γκέκας, τον

οποίο έβγαλε ο Κύρος και η παρέα του για κυνήγι αγριόχοιρου το πρωινό του Σαββάτου 13/11/21 στην ευρύτερη περιοχή του Αί Γιώργη στην Κάτω Βροντού μαζί με άλλα 5 σκυλιά.

Ο Κύρος σχολιάζει : “ Κυνηγούσαμε στην Κάτω Βροντού, περιοχή Άι Γιώργης δίπλα στο χωριό.
Το πρωί λύσαμε σε κάτι γουρούνια όλα μας τα σκυλιά, έξι για την ακρίβεια, σηκώθηκε η γουρούνα και πέρασε από τα καρτερία και δεν χτυπήθηκε, τα δυο σκυλιά συνέχισαν να την κυνηγούν ενώ τα άλλα σταμάτησαν. Πήγαμε και τα λύσαμε ξανά για να σηκωθούν και τα αλλά γουρούνια, ωστόσο τα σκυλιά βγήκαν χωρίς αποτέλεσμα και τα πιάσαμε και τα 3 εκτός από τον Γκούφι. Έπρεπε όμως να φύγουμε στα αλλά 2 σκυλιά που κυνηγούσαν την πρωινή γουρούνα και πήγαιναν προς Περιθώρι, έτσι αφήσαμε τον Γκούφι. Το μεσημέρι που τελειώσαμε το κυνήγι πήγα σπίτι και δεν είχε έρθει, ερχόταν σπίτι μόνος του όπου και αν πήγαινε και έτσι άνοιξα το μηχάνημα και τον έβλεπα σταματημένο σε ένα σημείο, πήγα με έναν φίλο και ενώ εγώ φώναζα αυτός απομακρυνόταν γύρω στα 80 μέτρα, τότε κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Φτάσαμε στο σημείο που ήταν 180 μέτρα από έναν δρόμο και τον βρήκαμε φαγωμένο. Εγώ φώναζα και οι λύκοι τον τραβούσαν πιο μακριά και τον έτρωγαν !!!”

Ο Κύρος συνεχίζει : “ Ο Γκουφάκος δεν είναι το πρώτο σκυλί που χάνω από λύκους !!! Πριν 4 χρόνια, στις 15/11/17 στην τοποθεσία Μικρόπολη οι λύκοι μου έφαγαν την Λούση, 1.5 ετών ράτσας Ελληνικού Ιχνηλάτη. Από τότε δεν ξαναπατήσαμε σε αυτό το μέρος και επίσης αποφεύγαμε και άλλες περιοχές όπου ακούγαμε για επιθέσεις σε σκυλιά συναδέρφων, αλλά να που και πάλι στο ίδιο έργο θεατές !!! Πλέον δεν ξέρουμε που να πάμε να κυνηγήσουμε ή να λύσουμε τα σκυλιά μας να τρέξουν με ασφάλεια γιατί παντού υπάρχουν λύκοι που τρώνε σκυλιά !!! ”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

The post Σφαγείο κυνηγόσκυλων από λύκους ο νομός Δράμας appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα