Ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης

07:08 14/5/2023 - Πηγή: iHunt

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πύλη στις 13. 05. 2023, για ενημέρωση των μελών του πάνω στο νομικό πλαίσιο για την ευζωία των ζώων ( Νόμος 4830 / 18.09.21, ‘’πρόγραμμα ‘’Άργος’’ και Υπουργική απόφαση Πέτσα, 31932 / 20.04.23).

Αποφασίζει ομόφωνα:

α) Καταγγέλλει την ενέργεια του Αν/τή Υπουργού Εσωτερικών, κου Πέτσα, να δημοσιεύσει αυτή την απόφαση μία ημέρα πριν το κλείσιμο της Βουλής για τις εκλογές,

δρώντας εκτός πλαισίου διαβούλευσης και πέραν των σχετικών υποσχέσεων προς τους κυνηγούς.

β) Ενημερώνει τους υπεύθυνους ότι τα σκυλιά μας (κυνηγόσκυλα) είναι ζώα εργασίας και συνεργασίας.

γ) Ζητά τον τερματισμό της στοχοποίησης των κυνηγών. (απαγόρευση κυνηγιού με αφορμή τον COVID, αφαίρεση κυνηγετικής άδειας, άρθρο 9, παρ. 7, ν. 4830, κλπ.) Διαφορετική αντιμετώπιση από τους υπολοίπους κατόχους ζώων εργασίας.

δ) Ζητά την άμεση (αμέσως μετά τις εκλογές) απόσυρση των αντικυνηγετικών διατάξεων και καλεί την όποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές σε ειλικρινή διαβούλευση για λύση του προβλήματος που δημιουργήθηκε.

ε) Ζητά από όλα τα κόμματα και τους υποψηφίους τους, να καταθέσουν τις απόψεις τους δημόσια, πάνω στο θέμα πριν τις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

στ) Τέλος θα εκτιμήσουμε ιδιαιτέρως εάν στη λήψη των όποιων αποφάσεων για εμάς, να συμμετέχουμε και εμείς ενεργά.

Πύλη, 13. 05. 2023

The post Ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα